Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Η έλευση του Πάπα για να καθαγιαστεί το έγκλημα

Του Δημήτρη Καζάκη

Ήλθε και απήλθε ο Πάπας Φραγκίσκος από τη Λέσβο. Ποιός ήταν ακριβώς ο σκοπός της επίσκεψής του; Προφανώς να μετατρέψει ένα κορυφαίο και άκρως ακανθώδες πρόβλημα ανθρωπιστικού δικαίου, αλλά και εθνικής ασφαλείας της Ελλάδας, σε ζήτημα ελεημοσύνης.
Το μήνυμα ήταν σαφές. Ξεχάστε το γεγονός ότι οι τεράστιες αυτές πληθυσμιακές ροές είναι προϊόν επεμβατικών πολέμων και διάλυσης ολόκληρων χωρών κατ' εντολή και προς το συμφέρον της πολιτισμένης Δύσης.
Ξεχάστε ότι οι μάζες αυτές δεν έρχονται από μόνες τους, αλλά ως όμηροι μιας τεράστιας υπερεθνικής βιομηχανίας μετακίνησης πληθυσμών από Ασία και Αφρική προς Ευρώπη.

Ξεχάστε ότι οι μάζες αυτές των ομήρων δεν αντιμετωπίζονται με βάση τα διεθνώς νόμιμα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας υποδοχής, αλλά κατά τα καλά και συμφέροντα των απόκοσμων και υπερεθνικών εξουσιών.
Ξεχάστε ότι οι ζωές των ομήρων βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος ύποπτων ΜΚΟ και κατ' επάγγελμα "αλληλέγγυων", χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος, με αποτέλεσμα να ανθεί το πανευρωπαϊκό δίκτυο δουλεμπορίας ανθρώπων και ιδιαίτερα ανηλίκων.
Ξεχάστε ότι μαζί με τους ομήρους εισέρχεται και κάθε λογής καρύδι, κάθε λογής μισθοφόρος, ή εγκληματίας πολέμου από τα πεδία των μαχών της Συρίας, του Ιράκ, αλλά και της βόρειας Αφρικής.
Ξεχάστε τα όλα αυτά. Ξεχάστε ότι θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σ' ένα τεράστιο κέντρο κράτησης ομήρων, για την ευκολότερη διαχείρισή τους από τα επιτελεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ξεχάστε τη διάλυση και τον εθνικό ακρωτηριασμό της χώρας, που έχει ήδη δρομολογηθεί με άλλοθι αυτή τη μαζική μετακίνηση ομήρων.
Εσείς πρέπει να συγκινηθείτε από τα κροκοδείλια δάκρυα του Πάπα, που μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ήρθαν να μας πείσουν ότι όλοι αυτοί οι θαλασσοπνιγμένοι δεν είναι όμηροι σκοτεινών και ύποπτων δυνάμεων. Δεν είναι όμηροι της ΕΕ και της Τουρκίας. Ούτε των δουλεμπόρων που με βιτρίνα τις ΜΚΟ κάνουν χρυσές δουλειές πανευρωπαϊκά. Ιδίως με τα ασυνόδευτα ανήλικα.
Όχι βέβαια. Όλοι αυτοί είναι πρόσφυγες και μετανάστες. Έτσι πρέπει να πιστέψει το πόπολο. Δεν φτάνει που μας το παπαγαλίζει κάθε λογής "ανθρωπιστής" εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν. Δεν φτάνει που μας το λένε οι απάτριδες της αριστεράς. Το λένε μέχρι και οι προκαθήμενοι της Καθολικής και Ορθόδοξης εκκλησίας.
Κι αφού όλοι αυτοί είναι πρόσφυγες και μετανάστες, γιατί να απαιτεί κανείς την εξάρθρωση των δικτύων δουλεμπορίας και μισθοφόρων που δρουν ανάμεσά τους. Γιατί να απαιτεί την όσο το δυνατόν καλύτερη ταυτοποίησή τους με την είσοδό τους στην χώρα. Γιατί να απαιτεί τον επίσημο καθορισμό της νομικής υπόστασής τους με βάση τα προβλεπόμενα από τις διεθνείς συμβάσεις και πρωτόκολλα, ώστε να προωθηθούν νόμιμα σε άλλες χώρες. Γιατί να απαιτεί τον διαχωρισμό για λόγους ασφαλείας όσων είχαν εμπλακεί σε πολεμικές συρράξεις σαν μισθοφόροι, ένοπλοι, ή υποστηρικτές ένοπλων φραξιών.
Και φυσικά κανείς δεν θυμάται ότι χάρις στις ΜΚΟ και τους "αλληλέγγυους" που δρουν ανεξέλεγκτα στις μάζες αυτές των ομήρων, πάνω από 10.000 ανήλικα εξαφανίστηκαν αφού εισήλθαν στην Ευρώπη. Έτσι κατήγγειλε η ποινική υπηρεσία πληροφοριών της ΕΕ, η οποία προειδοποιεί ότι πανευρωπαϊκές συμμορίες στοχεύουν ανήλικους για σεξουαλική κακοποίηση και δουλεία (The Guardian, 30/1/2016).
Φυσικά δεν περιμέναμε από το Πάπα Φραγκίσκο να διαθέτει κάποια ιδιαίτερη ευαισθησία για τα ανήλικα θύματα των πανευρωπαϊκών συμμοριών. Είναι προκαθήμενος ενός θρησκευτικού οργανισμού που έχει μετατρέψει την παιδική κακοποίηση σε ιερατικό λειτούργημα. Η σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων στην καθολική εκκλησία, έχει πάρει εδώ και πολλά χρόνια τόσο σκανδαλώδεις διαστάσεις, που ανάγκασε τον εν λόγω Πάπα να ζητήσει "συγνώμη" από τα κακοποιημένα παιδιά και τις οικογένειές τους ανά τον κόσμο.
Για να αντιμετωπίσει το Βατικανό τη διεθνή κατακραυγή, δημιούργησε πριν δυο χρόνια την "Επισκοπική Επιτροπή για την Προστασία των Ανηλίκων" υπό την αιγίδα του Πάπα Φραγκίσκου. Αυτή η Επιτροπή αποτελείται από κληρικούς, θεολόγους, ψυχίατρους, θεραπευτές και - το πιο σημαντικό - δύο επιζώντες της σεξουαλικής κακοποίησης από καθολικούς ιερείς. Για την έξωθεν καλή μαρτυρία ο Πάπας ζήτησε να συμμετάσχει στην Επιτροπή και ο Peter Saunders, ο οποίος έχει ιδρύσει στη Βρετανία την Εθνική Ένωση για κακοποιημένα άτομα στην παιδική ηλικία και είναι ένας από τους πιο γνωστούς του αγώνα εναντίον της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
Τον Φεβρουάριο φέτος ο Peter Saunders εκδιώχθηκε από την συγκεκριμένη Επιτροπή. Ο ίδιος δήλωσε ότι εκδιώχθηκε γιατί το "σύστημα του Βατικανού" είναι "ουσιαστικά διεφθαρμένο και απρόθυμο να κάνει το σωστό πράγμα" (The Irish Times, 7/2/2016). Πώς θα μπορούσε λοιπόν ο προκαθήμενος αυτού του τόσο διεφθαρμένου συστήματος να έχει την παραμικρή ευαισθησία για τα ανήλικα που μαζικά πέφτουν θύματα των πανευρωπαϊκών δικτύων δουλεμπορίας.
Απλά βρέθηκε στη Λέσβο για να συγκαλύψει αυτό το έγκλημα. Να το εξαγνίσει και να του δώσει έξωθεν καλή μαρτυρία. Ότι κάνει δηλαδή το Βατικανό εξ ιδρύσεώς του.
Και με την ευκαιρία να εμφανιστεί μαζί με τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας προκειμένου να συνηθίσει ο απλός χριστιανός στη νέα θρησκεία που του ετοιμάζουν τα επιτελεία της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Να συνηθίσει στην ιδέα ενός οικουμενικού χριστιανισμού όπου η πίστη του θα έχει χάσει τα εθνικά και λαϊκά απελευθερωτικά της γνωρίσματα προκειμένου να καθορίζεται αποκλειστικά στα κλειστά κονκλάβια των προκαθημένων.
Όπως άλλωστε γινόταν επί αιώνες στον καθολικισμό και την μεσαιωνική ορθοδοξία. Η ελευθερία της συνείδησης του απλού χριστιανού θα αντικατασταθεί με το ύψιστο δόγμα της υπακοής και της υποταγής σ' έναν απόκοσμο χριστιανισμό για τον οποίο μόνο οι ιεράρχες και οι δεσπότες θα έχουν λόγο. Μια οικουμενική θρησκεία ιδανική για να δικαιολογήσει τη βαρβαρότητα της νεοφεουδαρχικής ισοπέδωσης των εθνών και των λαών, όπως τη ζούμε σήμερα. Αυτή την αποστολή υπηρετεί και η περίφημη "προσέγγιση των εκκλησιών", της οποίας η νέα θεολογία θέλει να εξαλείψει κάθε δυνατή ελευθερία συνείδησης για τον πιστό.

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου