Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Και όμως, υπάρχει λύση


Μια απάντηση στο άρθρο «Εξομολόγηση» του Γιώργου Ανωγειάτη


Του Μιχάλη Αριδά*

Με προσοχή διάβασα πρόσφατα το άρθρο του Γιώργου Ανωγειάτη σε αυτή την εφημερίδα και μπορώ να πω, πως ένιωσα αμέσως την αγωνία του αρθογράφου, καθώς είναι ίδια με την αγωνία του περισσότερου κόσμου. Όλοι λίγο πολύ, καταλαβαίνουν πως δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση.

Πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα, με όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες που κυριαρχούν στη σημερινή πολιτική σκηνή της χώρας, δεξιούς και αριστερούς. Αυτή τη διαπίστωση, την κάνει σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, εκτός βεβαίως, από αυτούς που βολεύονται με την «κατάσταση» και από τα αιώνια κομματόσκυλα, που ολοένα και λιγοστεύουν (ευτυχώς).

Δε θέλω να σας κουράσω με τα υπάρχοντα κόμματα, τι κάνει και τι δεν κάνει ο καθένας πολιτικάντης. Τα ξέρετε πολύ καλά και εσείς. Τα βιώνετε τα καμώματά τους, άλλωστε, στο ίδιο το πετσί σας. Ένα πράγμα μόνο θέλω να σας πω, για να καταλάβετε πόσο παραδομένοι είναι όλοι τους. Το νόμο 4336 που ψήφισαν όλοι εκτός ΚΚΕ και ΧΑ, στις 14/8/2015. Εκεί συμφωνούν πως "Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους".
Το ΚΚΕ και η ΧΑ, μπορεί να μην ψήφισαν αυτό το έκτρωμα, αλλά φρόντισαν από το καλοκαίρι, να μας ξεκαθαρίσουν, πως καλύτερα να είμαστε στο ευρώ, παρά να πάμε σε δικό μας νόμισμα, ακόμα και αν λόγω του ευρώ έχουμε μνημόνια.

Οπότε τι μένει; Που να αποτανθεί ο κάθε Έλληνας, που έχει κυριολεκτικά σιχαθεί την κόλαση που ζει και όλους αυτούς που τον έχουν βάλει σε αυτή; Και όμως, υπάρχει λύση, αρκεί να διώξουμε το φόβο που επιτηδευμένα φωλιάζουν στις ψυχές μας. Η λύση λέγεται ΕΠΑΜ.

Το ΕΠΑΜ, γεννήθηκε το 2011 στις πλατείες, στις οποίες βγήκε μαζικά ο κόσμος, για να διαμαρτυρηθεί για την ισοπέδωση που του ερχόταν ολοταχώς. Γεννήθηκε από αυτούς, που από τότε
κατάλαβαν αυτό που θα καταλάβαιναν όλοι οι Έλληνες αργότερα: πως αν δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, αν δεν σταματήσουμε να αναθέτουμε σε κατά καιρούς «σωτήρες» τη σωτηρία μας, σωτηρία δεν πρόκειται να δούμε. Το μόνο που θα βλέπουμε, θα είναι καταστροφή και μετά χειρότερη καταστροφή και μετά ακόμα χειρότερη καταστροφή, σε μια πορεία χωρίς τέλος.

Το ΕΠΑΜ, χρησιμοποίησε την ιστορική εμπειρία και την επιστήμη, για να καταστρώσει το πολιτικό και οικονομικό σχέδιο που θα μας βγάλει άμεσα από την κρίση. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, θα πάρουμε τη ζωή μας και την Πατρίδα μας πίσω από την πρώτη μέρα. Βήμα βήμα, με κάθε λεπτομέρεια.

Για να τα πω συνοπτικά, χρειαζόμαστε εθνικό νόμισμα, για να δοθεί εισόδημα στους Έλληνες, ειδικά σε αυτούς που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, ώστε να κινηθεί το χρήμα και να πάρει αμέσως εμπρός η παραγωγή που έχει καταστραφεί από το ευρώ και την ΕΕ. Για να κινηθεί το χρήμα όμως, δεν πρέπει να δίνεται σε χρέη, αλλά να πέφτει στην αγορά. Γι’ αυτό, πρέπει οπωσδήποτε να γίνει άμεση διαγραφή των χρεών των νοικοκυριών, των μικρομεσαίων και των αγροτών, προς εφορία, τράπεζες και ταμεία. Μόνο έτσι θα γίνει η επανεκκίνηση που όλοι αναζητούν.

Η πολιτική του ΕΠΑΜ βασίζεται σε πέντε προτάγματα, τα οποία είναι τα εξής:
1. Μη αναγνώριση και μη πληρωμή ολόκληρου του ελληνικού δημόσιου χρέους, ως παράνομο, ληστρικό και καταχρηστικό, όπως ακριβώς προβλέπει το διεθνές δίκαιο, μέσα από τις συνθήκες και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
2. Έξοδο από την ευρωζώνη και μετάβαση σε εθνικό νόμισμα (ας το πούμε νέα δραχμή ή όπως αλλιώς θέλουμε), για να χρηματοδοτήσουμε το εισόδημα και τη διαγραφή των χρεών, χωρίς να δημιουργήσουμε νέα χρέη. Εκκαθάριση των τραπεζών εν λειτουργία και αντικατάστασή τους με νέες τράπεζες, που θα έχουν σαν προτεραιότητα τον πολίτη και όχι τους τραπεζίτες.
3. Ακύρωση όλων των συμβάσεων, των νόμων, των μνημονίων, που έχουν ψηφίσει ή υπογράψει οι κυβερνήσεις τα τελευταία 6 χρόνια τουλάχιστον.
4. Τιμωρία όλων των ενόχων. Αυτό για παραδειγματισμό, αλλά και γιατί έτσι θα καταλάβει όλος ο κόσμος, την αναγκαιότητα της ακύρωσης των συμφωνιών που αυτοί υπέγραψαν.
5. Συντακτική Εθνοσυνέλευση για τη δημιουργία νέου Συντάγματος, που θα κατοχυρώνει την πραγματική δημοκρατία και όχι αυτή την ψευτο-δημοκρατία που έχουμε τώρα. Θα προβλέπεται, εκτός από την αιρετότητα, η υποχρεωτική λογοδοσία των εκλεγμένων και η άμεση ΑΝΑΚΛΗΤΟΤΗΤΑ. Έτσι, ο λαός θα ελέγχει την εφαρμογή όλων των παραπάνω. Έτσι δεν θα μπορέσουν ποτέ ξανά, κάποιοι εκλεγμένοι ψεύτες να σφετερίζονται την εξουσία με στυγνά ψέματα, όπως κάνουν μέχρι τώρα. 

Υπάρχει Έλληνας που διαφωνεί με αυτά που προτείνει το ΕΠΑΜ; Κάποιοι θα πουν «καλά είναι αυτά, αλλά δε γίνονται» ή το κλασσικό πια «δεν θα μας αφήσουν». Για όλα αυτά, υπάρχουν απαντήσεις, εμπεριστατωμένες και πειστικές. Αρκεί ο κόσμος να γνωρίσει το ΕΠΑΜ. Δε θα γίνει αυτό από την τηλεόραση, μιας και είναι αποκλεισμένο για ευνόητους λόγους. Εκεί βασιλεύουν τα ποτάμια και οι λεβέντες. Υπάρχουν όμως, κι άλλοι τρόποι. Ο πρώτος και καλύτερος, είναι να συζητήσεις εσύ φίλε αναγνώστη, με τους φίλους σου και τους γνωστούς σου, αυτά που μόλις διάβασες.

*Ο Μιχάλης Αριδάς είναι μέλος του ΕΠΑΜ Σπάρτης

Πηγή: http://www.lakonikos.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου