Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΕΠΑΜ Σπάρτης



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο ΔΣ Σπάρτης, στις 30/3/2016, ο δήμαρχος Σπάρτης αποκάλυψε πως δέχτηκε δύο έγγραφα από την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών, τα οποία του ζητούσαν να βρει και να προτείνει χώρους που θα χρησιμοποιηθούν σαν κέντρα για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων, τα λεγόμενα hotspots.

Δεν θα λέγαμε πως έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αρκεί να θυμηθούμε τι μας είχε πει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας πρόσφατα: «ενδεχομένως μπορεί να χρειαστεί να φιλοξενήσουμε στη Λακωνία, κάμποσους μετανάστες για λίγες μέρες».
Ενθυμούμενοι την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ στα λεγόμενά του, μπορούμε να υπολογίζουμε πως οι λίγες μέρες, δεν θα είναι πάνω από πέντε έξι χρόνια, το πολύ δέκα. Όλοι καταλαβαίνουμε πως τα hotspots έρχονται για τα καλά και στα μέρη μας.

Καλούμε τους πολίτες της Λακωνίας να μην επιτρέψουν τη δημιουργία αυτών των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η Ελλάδα, δε μπορεί να είναι αποθήκη ψυχών, για χάρη του ευρωπαϊκού βορρά.
Να απαιτήσουμε όλοι μαζί, την εφαρμογή των διεθνών κανόνων, ώστε να συνεργαστεί η Ελληνική κυβέρνηση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στα θέματα μετανάστευσης, για να εκδοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και να πάνε οι καταταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι, στη χώρα προορισμού τους.

Καλούμε τις δημοτικές αρχές του νομού μας, να τοποθετηθούν άμεσα επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου