Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Ο απελπισμένος είναι το πιο εύκολο θύμα των απατεώνων



Του Μιχάλη Αριδά

Έξι χρόνια και βάλε έχουν περάσει από την αποφράδα μέρα που έβαλαν την Ελλάδα στην κόλαση των μνημονίων. Έξι χρόνια και βάλε, φτώχειας, δυστυχίας, αρρώστιας, θανάτου για τους πολίτες αυτής της χώρας. Στην αρχή και για αρκετά χρόνια, σάστισαν οι Έλληνες. Το δόγμα του σοκ απλώθηκε σε όλο το μεγαλείο του. Έτρωγε τη μια σφαλιάρα ο Έλληνας και όταν πήγαινε να σκεφτεί του ερχόταν η επόμενη. Αυτό το πράγμα συνεχίζεται από τον Μάιο του 2010. Η σαστιμάρα όμως, έχει ένα τέλος. Κάποια στιγμή φεύγει και έρχονται ο θυμός, η οργή, το μίσος, η αγανάκτηση.

Και κάπου εκεί, αρχίζει από τον κόσμο η αναζήτηση για τη σωτηρία από τα μνημόνια και την παύση της υποδούλωσης της χώρας στους «εταίρους» και στους «δανειστές». Αυξάνονται καθημερινά οι Έλληνες που ξυπνούν από τον λήθαργο - στον οποίο επιστημονικά και μεθοδευμένα τους έχουν ρίξει τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης - και αναζητούν λύση. Αναζητούν ένα τρόπο να ξεφύγουν από τη δυστυχία.

Όσο περνούν οι μήνες, λιγοστεύουν αυτοί που πιστεύουν πως θα βρουν τη λύση μόνοι τους, θα τη «σκαπουλάρουν» ατομικά. Γίνεται αντιληπτό από όλο και περισσότερους, πως η λύση θα είναι πολιτική και αυτή θα έλθει μόνο από μαζική αντίδραση.
Αυτοί όμως, που κομματιάζουν και λεηλατούν τη χώρα μας, δεν είναι τύποι που αποδέχονται τη μοίρα τους. Κάθε άλλο. Κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, για να αποτρέψουν αυτή τη λύση που θέλει ο Ελληνικός λαός. Επόμενο είναι. Τέτοιο οικόπεδο που θα βρουν στον πλανήτη; Σιγά μη το χάσουν από τα χέρια τους αμαχητί.

Σε αυτό το στάδιο βρισκόμαστε σήμερα. Στο ξύπνημα και τη διεκδίκηση του Έλληνα και στην αντίδραση των «θεσμών» και των ντόπιων συνεργατών τους. Πολιτικών και δημοσιογράφων κατά κύριο λόγο.

Πως θα εγκλωβίσουν λοιπόν, αυτόν τον κόσμο που σηκώνει κεφάλι;  Είναι απλό για αυτούς. Χρησιμοποιώντας την πιο κλασσική, πατροπαράδοτη και δοκιμασμένη μέθοδο. Στη διάρκεια της προηγούμενης κατοχής, οι Άγγλοι «βοήθησαν» την ίδρυση δεκάδων αντιστασιακών οργανώσεων, με μόνο σκοπό να μην ενωθούν οι Έλληνες. Είτε την είπε, είτε δεν την είπε ο Τσώρτσιλ, η φράση είναι απόλυτα πραγματική: «Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας».

Σήμερα λοιπόν, ιδρύονται κόμματα και οργανώσεις που χρησιμοποιούν ωραίες λέξεις όπως Πατριώτης, Μέτωπο, Απελευθέρωση, Δημοκρατία, χωρίς όμως να έχουν τον τρόπο που θα
επιτευχθούν αυτά που ζητούν, απλά τα λένε. Υπάρχουν και άλλοι πολιτικοί οργανισμοί που δεν λένε τίποτα απολύτως, αλλά «σπρώχνονται» ασύστολα από τα ΜΜΕ (βλ. Ζωή).

Κάποιοι Έλληνες, δυστυχώς, πέφτουν στην παγίδα που τους στήνουν. Τσιμπάνε στο δόλωμα και ενώ έχουν κάθε καλό κίνητρο, γίνονται βορά των πολιτικών απατεώνων και άλλων σωτήρων.

Κατά τη γνώμη μου, το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα παραπλανημένων Ελλήνων Πατριωτών που έχουν πέσει θύματα απατεώνων, είναι αυτοί που πιστεύουν στον ανεκδιήγητο Αρτέμη Σώρρα. Αξίζει να το δούμε αυτό, έτσι σαν δείγμα, για να καταλάβουμε την κατάσταση που βρίσκεται ένα κομμάτι της κοινωνίας μας.

Ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίστηκε πριν κάμποσα χρόνια από το πουθενά, με 600 δις δολάρια σε αμερικάνικα ομόλογα, για να αγοράσει το δημόσιο χρέος μας. Αυτά ήταν μέρος ενός ποσού περίπου 2,9 τρις δολαρίων που ήταν στην κατοχή του. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, προσπάθησε να αγοράσει τον Παναθηναϊκό, τον Αντέννα, το ΙΚΑ (καλά διαβάσατε), την Εθνική Τράπεζα κλπ

Αυτά τα ομόλογα που έχει στη διάθεσή του, όπως και άλλοι «συνάδελφοί» του σε άλλες χώρες, είναι οι διεθνείς συναλλαγματικές που εξέδωσε ένας καταζητούμενος απατεώνας δικηγόρος στις ΗΠΑ, ονόματι Stephen Louis Wozny. Αυτός ο τύπος, για να πλουτίσει γρήγορα και ακούραστα, αποφάσισε ένα πρωί, πως το όνομά του είναι σήμα κατατεθέν (trademark) - όπως λέμε Coca Cola ή Mercedes - και χρέωνε από μόνος του με 500.000 δολάρια όποιον το πρόφερε ή το έγραφε. Αφού έγιναν διάφορα κωμικά, όπως, με την εταιρεία ηλεκτρικού που έγραφε το όνομά του πάνω στο λογαριασμό, την εταιρεία του  τηλεφώνου κλπ, στο τέλος ο δικηγορικός σύλλογος της πολιτείας Washington, στον οποίο ήταν μέλος τον διέγραψε με απόφαση δικαστηρίου, σαν ακατάλληλο να ασκήσει δικηγορία. 

Επειδή λοιπόν, ο σύλλογος γνωστοποίησε τη διαγραφή του στο περιοδικό του και στην ιστοσελίδα του, ο Wozny εξέδωσε ένα τιμολόγιο 2,9 τρις δολαρίων περίπου, για τη χρήση του trademark ονόματός του. Αυτά τα 2,9 τρις, τα έσπασε σε διεθνείς συναλλαγματικές μηδενικής πραγματικής αξίας, μήπως και τις πουλήσει σε κανένα κορόιδο. Φυσικά, σήμερα είναι καταζητούμενος για απάτη και κρύβεται για να αποφύγει τη σύλληψη.

Αυτά είναι τα ομόλογα που έχει στα χέρια του ο Σώρρας, ως πληρεξούσιος των απατεώνων, με τα οποία θα σώσει την Ελλάδα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης του έκανε μήνυση για διασπορά ψευδών ειδήσεων και όχι για το αν τα ομόλογα είναι αυθεντικά. Ο Γεωργιάδης δεν εμφανίσθηκε στη δίκη, παρότι είχε πλήρη φάκελο στα χέρια του, για τις απάτες των Wozny και Σώρρα. Για ποιο λόγο άραγε;  Έτσι, ο μηνυόμενος δικάστηκε ερήμην του μηνυτή και το δικαστήριο τον αθώωσε, χωρίς να διερευνήσει κάποια πράγματα που θα ρωτούσε και ένα μικρό παιδί.

Μετά από τα ομόλογα, μας εμφάνισε και το Παγκόσμιο Καταπίστευμα(!!!), που είναι για την Ελλάδα ένα ψιλοποσό των 115 τρις δολαρίων και αυτό φαίνεται στον Παγκόσμιο Ισολογισμό(!!!) του 2007. Δε σας κάνω πλάκα. Αυτά λέει και τον πιστεύει κόσμος. Το παγκόσμιο καταπίστευμα είναι μια άλλη γελοία απάτη κάποιων «κυρίων» στη Ν.Α. Ασία. Ένας από αυτούς, είναι ήδη στη φυλακή και περιμένει και τους άλλους (αν βρεθούνε…).

Ο Σώρρας λέει σε ομιλίες του, πως υπάρχουν τρεις πύλες που ξέχασαν ανοιχτές οι θεοί. Τη μία που βρίσκεται στην Τραπεζούντα την έκλεισε ο Ιάσονας παλιά. Οι άλλες δύο βρίσκονται στο Περού και στο Βανκούβερ και είναι ακόμα ανοιχτές και ζήτω η τρέλα. Επίσης λέει με την αποστομωτική σιγουριά ενός ηγέτη, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έζησε χίλια χρόνια καμπυλώνοντας το χρόνο.

Θα μου πείτε τώρα: υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν αυτά; Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν αυτά. Είναι γείτονές μας, συγγενείς μας, φίλοι μας. Πως τα πιστεύουν; Μα, στην απελπισία του ο άλλος, πιστεύει ότι να ΄ναι, αρκεί να έχει μια ελπίδα να σωθεί. Να μην του πάρουν το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί. Όταν βλέπει πως αυτό που έρχεται είναι η κόλαση, προσπαθεί να πιαστεί από όπου βρει. Πείθουν τους αφελείς συμπολίτες μας να καταθέτουν εξώδικα στις Δ.Ο.Υ., ζητώντας να πληρωθεί το χρέος τους από το μερίδιό τους στο ανύπαρκτο παγκόσμιο καταπίστευμα!!!!

Δεν αδικώ ούτε κατηγορώ τα θύματα του Σώρρα. Απλά στενοχωριέμαι, γιατί αυτοί οι άνθρωποι που είναι πατριώτες και αδέλφια μας, έχουν πέσει θύματα απατεώνων που εκμεταλλεύονται αισχρά τον πατριωτισμό τους και την δυστυχία τους και τους βυθίζουν στην πολιτική απραξία και την απομάκρυνση από τον αγώνα που πρέπει να κάνουν για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

Άλλοι, έχουν πέσει θύματα πολιτικής απάτης, όπως είπαμε πιο πάνω και ψηφίζουν κόμμα για να «βαρέσει» τους υπεύθυνους για τη φτώχεια τους ή ψηφίζουν κόμμα για να διορίσει το παιδί. Άλλοι, έχουν πέσει θύματα οικονομικής ή νομικής απάτης. Υπάρχουν κάποιοι τύποι, που υπόσχονται στον κόσμο λύση των προβλημάτων του με μία προσφυγή ή με μία μήνυση, λες και η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη στην κρίση της.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως δεν υπάρχουν σωτήρες. Η νέα έκδοση του «λεφτά υπάρχουν» από όπου κι αν προέρχεται, δεν πρόκειται να δώσει καμία λύση. Ας σταματήσει ο ταλαίπωρος Έλληνας να πιστεύει τον κάθε απατεώνα, είτε πολιτικό, είτε του κοινού ποινικού δικαίου. Τέρμα οι σωτήρες, τέρμα και η ανάθεση σε σωτήρες.

Μία και μόνο μία είναι η λύση. Να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω και να τη διαφεντεύουμε εμείς, ο λαός που την κατοικεί και την πονάει. Αυτό δεν επιτυγχάνεται με ευχολόγια κι απατεώνες. Και φυσικά δεν επιτυγχάνεται από τον βαθύ και αναπαυτικό μας καναπέ. Γίνεται μόνο με την κινητοποίηση του καθενός από εμάς και με την οργανωμένη δράση, για να μην έχουμε επανάληψη των πλατειών που διαλύθηκαν. Το ΕΠΑΜ έχει σχέδιο, έχει πρόγραμμα βήμα βήμα, αρκεί εμείς να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στους πατεράδες μας και τους παππούδες μας, αλλά κυρίως στα παιδιά μας και να ενταχθούμε στον αγώνα της απελευθέρωσης της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου