Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Το σχέδιο «αποθήκη ψυχών η Ελλάδα» ξεκίνησε από τη Γερμανία

Του Δημήτρη Κυπριώτη
Πριν από ένα χρόνο που άρχισαν οι μαζικές ροές προσφύγων και μεταναστών, νόμιμων και μη, μετά από το σχέδιο που κατέστρωσαν Μέρκελ και Ερντογάν χωρίς καν να ρωτήσουν ή να λάβουν  υπόψη τους την Ελληνική κυβέρνηση,  όσοι τόλμησαν να προειδοποιήσουν ή να διαμαρτυρηθούν  για την ασυδοσία αυτή, αλλά και για την επικινδυνότητα που θα δημιουργούσε η κατάσταση, εύκολα κατηγορήθηκαν ως ρατσιστές. Και η κατηγορία αυτή, εκτοξεύτηκε πρωτίστως  από τους μόνιμους τάχα διεθνιστές και τους γνωστούς αλληλέγγυους. Τέτοια εθελοτυφλία!


Όταν πάλι άρχισαν να συρρέουν στα νησιά κατά χιλιάδες, οι πάσης φύσεως μετανάστες, με τα σαπιοκάραβα των Τούρκων δουλεμπόρων, με προγραμματισμένη  επιχείρηση της Τουρκικής ηγεσίας, πάλι κώφευαν τόσο οι κυβερνώντες όσο και όλοι οι αλληλέγγυοι που αξίωναν μάλιστα σε μια επίδειξη αλτρουισμού και ανοικτά σύνορα, όταν μάλιστα τα σύνορα της Ευρώπης είχαν κλείσει στα ….Σκόπια.


Όταν ακούγονταν οι φωνές και οι προτάσεις να ζητηθεί η στήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας και μετά την ταυτοποίηση των προσφύγων και μεταναστών, να τους δοθούν διαβατήρια να πάνε όπου επιθυμούν ή να προωθηθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης με κάθε μέσο, η απάντηση ήταν η γνωστή. «Αυτά δεν γίνονται»!


Να λοιπόν που έφτασε τώρα και αυτή η ώρα και όλα γίνονται. Μόνο που αυτά γίνονται σε βάρος της Ελλάδας και με τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής κυβέρνησης. Η Γερμανία της Μέρκελ μας στέλνει πεσκέσι 3.000 πρόσφυγες και μάλιστα με πτήσεις κατευθείαν για την Κρήτη τον προσεχή Δεκέμβριο, εφαρμόζοντας τον κανονισμό του Δουβλίνου 3!! 

Μόνο που αυτός φαίνεται ότι ισχύει για τους υπεραρίθμους της Γερμανίας!!

 Και ο κ. υπουργός Γ. Μουζάλας, υπεύθυνος για τη μεταναστευτική πολιτική (τρομάρα τους), βγήκε να δηλώσει μόλις χθες, ότι τάχα η κυβέρνηση σκέπτεται  να μεταφερθούν
 πρόσφυγες από τα  hotspots των νησιών του Β. Αιγαίου στην Κρήτη για…. αποσυμφόρηση!!Και για το λόγο αυτό προήδρευσε σε σύσκεψη  στο Ηράκλειο και εκεί προανήγγειλε τη μεταφορά χιλιάδων προσφύγων!! Μιλιά όμως ότι δεν πρόκειται περί μεταγγίσεως, αλλά περί προωθήσεως από τη Γερμανία!! Για τόση αλήθεια μιλάμε!!


Και με την ευκαιρία του νέου αυτού,  μάθαμε και άλλα σπουδαία. Δηλαδή,  ότι το πραγματικό κόστος που έχει επιβαρυνθεί η χώρα μας από την έναρξη της εισροής προσφύγων, ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ! Ναι καλά ακούσατε 2 ολόκληρα δις! Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, διέθεσε μέχρι τώρα για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα μόνο 330 εκατομμύρια ευρώ! Και αυτά όχι  στην Ελληνική κυβέρνηση αλλά σε Μ.Κ.Ο., εκ των οποίων τα περισσότερα σε Μ.Κ.Ο. του εξωτερικού και σε κάποιες εσωτερικού …ιδιοκτησίας αλληλέγγυων!! Ναι μερικών εξ΄ αυτών που φωνάζουν και επικαλούνται  «ανοικτά σύνορα». Προφανώς για να έχουν  δουλειά να κάνουν οι άνθρωποι!!

Και το ερώτημα που πλανάται και όσα  γράφονται περί οικονομικής ενίσχυσης της χώρας μας για την φιλοξενία των προσφύγων; Αυτά όλα  προς το παρόν παραμένουν μόνο στα λόγια. Σε αντίθεση βέβαια με τα χρήματα των 6 περίπου δις ευρώ, που εισέρευσαν ή θα εισρεύσουν στην Τουρκία για τον ίδιο σκοπό και η οποία τώρα μάλιστα απειλεί ότι θα ανοίξει και πάλι τις ροές, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της για παροχή βίζας άμεσα εδώ και τώρα!!  


Αλλά είπαμε. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.  Εμείς είμαστε Ελλάδα και αυτά εδώ δεν γίνονται. Τι δηλαδή, θα κάνουμε τους «τσαμπουκάδες» στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Τι είμαστε εμείς; Αφερέγγυοι; Δεν θα τηρούμε τις συμφωνίες  που κάνουν άλλοι στο όνομα μας, άσχετα αν δεν  μας ρωτάνε, πλην όμως το γνωρίζουμε καλά, ότι το κάνουν πάντα για το καλό μας!  


http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου