Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Μια ιστορία με πολλές καταστροφές και ελάχιστες αποζημιώσεις.




Η ιστορία μας ξεκινά την 20 Σεπτέμβρη 2015. Το βράδυ εκείνο, που οι μισοί σχεδόν Έλληνες, αηδιασμένοι από την ελπίδα που ερχόταν, δεν πήγαν καν να ψηφίσουν και έτσι άφησαν αυτούς που πήγαν, να βγάλουν ξανά πρωθυπουργό τον Τσίπρα και αξιωματική αντιπολίτευση τη ΝΔ. Και φυσικά έβαλαν πανηγυρικά στη βουλή, τον τεράστιο Λεβέντη.

Δεν ξέρω αν ήταν η τελευταία φορά, που οι Έλληνες έβαλαν τα χεράκια τους και έβγαλαν τα ματάκια τους. Αυτό που ξέρω, είναι ότι εκείνη τη νύχτα προς ξημερώματα Δευτέρας, εδώ στην περιοχή που ζω, την ιστορική Λακωνία, έγινε κάτι που δεν περίμενε κανένας. Σηκώθηκε στη Σκάλα ένας ανεμοστρόβιλος που δεν άφησε τίποτα όρθιο. Βιοτεχνίες καταστράφηκαν, θερμοκήπια διαλύθηκαν, δέντρα ολόκληρα ξεριζώθηκαν, αυτοκίνητα πετούσαν σαν φτερό στον άνεμο και προσγειώθηκαν σε απίθανα μέρη.

Μήπως ήταν η τελευταία καταστροφή που χτύπησε; Αμ δε. Μετά από κάποιους μήνες, τον Ιούνιο του 2016, η Αρκαδία πήρε σειρά, για να νιώσει τη μανία της φύσης. Ισχυρότατες βροχοπτώσεις που δεν είχε ξαναδεί ο τόπος, πλημμύρισαν τα πάντα. Καταστράφηκε η αγροτική παραγωγή σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ήταν τόσο πολύ το νερό, που η γη ξερνούσε τις πατάτες από μέσα της.

Το καλοκαίρι αυτό, ήταν από τα χειρότερα, όσον αφορά την παραγωγή κηπευτικών. Ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες κλπ, σάπιζαν επάνω στο φυτό. Πολλοί λίγοι παραγωγοί είδαν τους κόπους τους