Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Σε τι μας χρειάζονται τα σύνορα;

Του Δημήτρη Καζάκη
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το αντίδοτο στην άνοδο του εθνικισμού στην Ευρώπη, δήλωσε ο Jean-Claude Juncker, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Δευτέρα που μας πέρασε.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Media Academy Alpbach, είπε: «Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στον εθνικισμό, έχουμε το καθήκον να μην ακολουθήσουμε τους λαϊκιστές, αλλά να εμποδίσουμε τη λεωφόρο των λαϊκιστών."
Ανέφερε επίσης τα λόγια του πρώην Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, που «έλεγε ότι "αν στον εθνικισμό προσθέσεις τον εθνικισμό θα καταλήξεις σε πόλεμο." Αυτό εξακολουθεί να ισχύει γι 'αυτό πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στον εθνικισμό».

Και κατέληξε δηλώνοντας: «Τα σύνορα είναι η χειρότερη εφεύρεση που έγινε ποτέ από τους πολιτικούς". Η αλληλεγγύη πρέπει να δοθεί στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, πρόσθεσε.
Δεν γνωρίζω αν ο κ. Γιούνγκερ ήταν νηφάλιος όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις. Αν και γενικά δεν το συνηθίζει. Είναι κι αυτός σαν τον σφετεριστή του βυζαντινού θρόνου Φωκά, που σε κάθε ευκαιρία ο λαός της Βασιλεύουσας του τραγουδούσε: «Πάλι τὸν καῦκον ἔπιες, πάλιν τὸν νοῦν ἀπώλεσας».
Ο κοσμοπολιτισμός δεν ήταν ποτέ το αντίδοτο στον εθνικισμό. Αντίθετα η προέκτασή του. Εθνικισμός είναι η ταύτιση του έθνους με τα συμφέροντα μιας κρατούσας τάξης, μιας ολιγαρχίας που θέλει να επιβάλει την απολυταρχία της εντός και εκτός συνόρων. Παρά και ενάντια στον λαό. Ο εθνικισμός με τη μορφή του σωβινισμού και του τζινγκοϊσμού υπήρξε το λίκνο του ιμπεριαλισμού, της κατάκτησης και της αποικιοκρατίας.
Ο εθνικισμός ισοδυναμεί με τον επεκτατισμό των συμφερόντων της κρατούσας τάξης ενός έθνους σε βάρος του λαού εντός της χώρας και σε βάρος των άλλων εθνών. Κι επομένως ο εθνικισμός είναι η άρνηση του έθνους, η κατάλυση του έθνους, δηλαδή του κοινού δικαιώματος όλων και κυρίως της

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Το ΕΠΑΜ για την παρέμβαση της κομισιόν στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια πρωτοφανή και άκρως προκλητική ανακοίνωσή της η περιβόητη Κομισιόν στηρίζει απροκάλυπτα τον υπόλογο Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων που απετέλεσε τη δικαιολογητική βάση για να οδηγηθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων. Ταυτόχρονα, οι γνωστοί Ντομπρόβσκις - Μοσκοβισί απέστειλαν επιστολή στήριξης του Γεωργίου στον φερόμενο ως υπουργό Οικονομικών δωσίλογο Τσακαλώτο.

Προφανώς οι αρχιμαφιόζοι επικεφαλής της Ε.Ε. αντιλαμβάνονται ότι μια σε βάθος δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της παραποίησης των στατιστικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας της περιόδου 2009-2015 και μια τυχόν καταδίκη του κυρίως υπεύθυνου γι’ αυτή την παραποίηση, καθώς και όσων και ό,τι προσπαθεί να αποκρυβεί πίσω απ’ αυτόν, θα οδηγήσει σε πιο ουσιαστική αμφισβήτηση των πολιτικών που ακολουθήθηκαν από τους δανειστές και τα ντόπια τους τσιράκια.

Έτσι, σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης της Ε.Ε. και με νωπό το δημοψήφισμα για το Brexit, σωστά αντιλαμβάνονται, ότι το πουλόβερ που έχει ήδη αρχίσει να ξηλώνεται, κανείς πλέον δεν θα είναι δυνατό να το σταματήσει.

Το γεγονός αυτό, που έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης έκθεσης του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ, όπου ομολογείται απερίφραστα η συνωμοσία σε βάρος της χώρας μας, προκειμένου να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ, αποδεικνύει περίτρανα το πόσο έωλο είναι το καθεστώς κατοχής που επιβλήθηκε στη χώρα και πόσο πιο εύκολα μπορεί να ανατραπεί, εάν ο ελληνικός λαός το αποφασίσει, όπως το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο τον καλεί τα τελευταία χρόνια.

Το ΕΠΑΜ καλεί τους Έλληνες δικαστές που χειρίζονται την υπόθεση, να μη δειλιάσουν μπροστά στην μεθοδευμένη επιχείρηση εκφοβισμού τους και να προχωρήσουν απερίσπαστοι στο εθνικό τους έργο αποκάλυψης της πλήρους αλήθειας και την άσκηση διώξεων σε όλους αυτούς που εμπλέκονται πίσω από τον Γεωργίου.

Το ΕΠΑΜ δηλώνει επίσης, ότι τίποτε δεν θα μπορέσει να ξεπλύνει τη μεγάλη προδοσία που συντελέστηκε σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού. Όλοι οι ένοχοι -νυν και πρώην- πολύ σύντομα θα έχουν την τύχη που τους αξίζει…
Αθήνα 24 Αυγούστου 2016

Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Πόσο διαφέρει η Ελλάδα από την Ζιμπάμπουε;

Του Δημήτρη Καζάκη
Φαντάζομαι ότι θα θυμάστε τον πανικό που προσπάθησαν να σπείρουν στον απλό κόσμο οι θιασώτες του ευρώ στις παραμονές του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015. "Θα καταντήσουμε Ζιμπάμπουε...", έλεγαν και ξαναέλεγαν. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστησε ολόκληρη παράσταση στα προσφιλή μέσα μαζικής αποβλάκωσης εμφανίζοντας στις οθόνες των ανυποψίαστων θεατών χαρτονομίσματα του δολαρίου της Ζιμπάμπουε ονομαστικής αξίας τρισεκατομμυρίων.
Στις 17 Αυγούστου οι δυνάμεις καταστολής της Ζιμπάμπουε διέλυσαν βίαια τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί να διαμαρτυρηθούν εναντίον των σχεδίων για την εισαγωγή ενός «υποκατάστατου νομίσματος» για την αντιμετώπιση της κρίσης ρευστότητας. Η κεντρική τράπεζα της Ζιμπάμπουε έχει ανακοινώσει ότι από τον Οκτώβριο θα αρχίσει να εκδίδει μια ειδική υποσχετική (bond note) έναντι του δικού της νομίσματος. Η υποσχετική αυτή θα είναι σε αξίες $ 2, $ 5, $ 10 και $ 20.

Η υποσχετική αυτή είναι κάτι ανάλογο με το IOU, ή σκριπ, που ετοίμαζαν να εισάγουν στην ελληνική οικονομία οι Βαρουφάκης και Σία το πρώτο εξάμηνο του 2015. Είναι το "εναλλακτικό νόμισμα" που πρεσβεύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Πλεύση Ελευθερίας. Είναι κάτι ανάλογο με το σχέδιο Σόιμπλε και παπαγαλίζουν αρκετοί σήμερα δήθεν αντιμνημονιακοί.
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κατάσταση με την ρευστότητα στην Ελλάδα είναι τέτοια, που αργά ή γρήγορα οι Ευρωπαίοι θα μας οδηγήσουν οι ίδιοι σε "υποκατάστατο νομίσματος" σαν της Ζιμπάμπουε.
Η Ζιμπάμπουε εγκατέλειψε το νόμισμά της το 2009, υιοθετώντας ένα σύστημα πολλαπλών νομισμάτων που κυριαρχείται από το δολάριο ΗΠΑ και το ραντ της Νότιας Αφρικής. Αλλά η έλλειψη σκληρού νομίσματος οδήγησε τις τράπεζες να περιορίσουν τις αναλήψεις από γκισέ και ΑΤΜ, αλλά και να αρνηθούν την καταβολή μισθών και τις συντάξεων σε ρευστό. Σας θυμίζει τίποτε αυτό;
Η Ζιμπάμπουε επέβαλε καθεστώς περιορισμών - που στην αφρικανική ενδοχώρα της ΕΕ, που ονομάζεται Ελλάδα, λέγεται "capital control" - τον Μάιο φέτος. Από τότε άρχισαν να σχηματίζονται ουρές

Τα πρόθυμα πολιτικά πορνίδια και ο τρόμος του μαύρου Σεπτέμβρη

Όχι... Βεβαίως και δεν παραπέμπουν σε μια στάση εθνικής ευθύνης οι μεγαλοστομίες του προσκυνημένου πρωθυπουργού αναφορικά με τις Γερμανικές αποζημιώσεις...

Η χρυσή ευκαιρία που είχε να διαχειριστεί επιθετικά αυτό το κεφαλαιώδες ζήτημα με την Ελληνική κοινωνία μαχητικά τοποθετημένη στο πλευρό του, θυσιάστηκε μαζί με την προσωπική του αξιοπρέπεια, όταν μετά το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου πρόδωσε τον όρκο, τις υποσχέσεις του, και όλους εκείνους που επέτρεψαν στον εαυτό τους να τον εμπιστευτεί.

Ήταν το περασμένο καλοκαίρι, όταν ταπεινωμένος αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στο δρόμο της περηφάνιας, και επέλεξε οριστικά το δρόμο της δουλοπρέπειας και της απόλυτης υποταγής.

Τώρα απλά προκαλεί γέλωτα στις συμμορίες που προσκύνησε και οι οποίες τον απαξιώνουν σε κάθε ευκαιρία, και την ίδια στιγμή προκαλεί απίστευτη οργή σε όσους επιμένουν να σέβονται τον εαυτό τους και ν αγαπούν αυτή την πατρίδα και τον προδομένο της λαό.

Με τις τελευταίες του δηλώσεις αναφορικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, αυτοταπεινώνεται γι ακόμη μια φορά και συμπαρασύρει ταυτόχρονα στον απόλυτο διασυρμό και όλους εκείνους

Τέλος τα ψέματα. Είναι καιρός να αγριέψουμε!

Του Δημήτρη Κυπριώτη


Η αυλαία των διακοπών αμέσως μετά το δεκαπενταύγουστο τελειώνει και μαζί με αυτήν σηματοδοτείται ουσιαστικά και το τέλος της Καλοκαιρινής ραστώνης, που αποτελεί  μια μικρή  διακοπή από την ένταση των προβλημάτων του Χειμώνα, που συνηθίστηκε  να  ταυτίζεται με το σλόγκαν «τα μπάνια του λαού» και την μερική ανάπαυλα από τις  πολιτικές εντάσεις.


Φυσικά και στις Καλοκαιρινές αυτές διακοπές, τα προβλήματα του κόσμου όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά αντιθέτως η κυβέρνηση αυτή, κατά παράδοση των περισσοτέρων, φρόντισε να περάσει στη «ζούλα» ότι το αντικοινωνικότερο, όπως είναι η πώληση των «χρυσαφικών» του κράτους (ΟΛΠ, Σιδηρόδρομοι), που πήραν το δρόμο του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας  που έχουν δρομολογήσει  οι κατοχικές δυνάμεις της Πατρίδας μας, σε συμφωνία με τους εδώ εντολοδόχους τους, μαζί με τα άλλα «χρυσαφικά» της ( Αεροδρόμια, λιμάνια, ενέργεια, εγκαταστάσεις, δημόσιες εκτάσεις κλπ)


Οι πολίτες αμέσως με την επιστροφή τους στις εργασιακές  συνήθειές  τους, όσοι βέβαια εξακολουθούν να έχουν ή στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, θα βρεθούν από πολύ ενωρίς μπροστά σε δυσβάστακτα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Η κοινωνία βρίσκεται μπροστά στην ώρα ΜΗΔΕΝ, αφού τα προβλήματα που καταγράφονται  ενδεικτικά, όπως πχ η Οικονομική στασιμότητα, η  «επέλαση» των φόρων (παλαιών και νέων), το μεταναστευτικό-προσφυγικό, η αναμενόμενη αξιολόγηση από τους δανειστές διώκτες μας, ο «κόφτης» (μισθών, συντάξεων και των ελάχιστων κοινωνικών παροχών), η όξυνση και η απειλή της  γεωπολιτικής σταθερότητας της περιοχής μας, εξαιτίας των όσων συμβαίνουν στην Τουρκία αλλά  και στον ευρύτερο

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ομολογούν επίσημα ότι συνωμότησαν εναντίον μας κι εμείς αδιαφορούμε.

Του Δημήτρη Καζάκη 
Μέχρι την έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ, όλοι μιλούσαν για λάθη. Κανένα λάθος δεν έγινε. Η έκθεση αποδεικνύει ότι πρόκειται για συνωμοσία. Παραβιάστηκαν ακόμη και οι προβλεπόμενες διαδικασίες του ΔΝΤ προκειμένου όχι μόνο να διασωθούν οι μεγάλες τράπεζες της ευρωζώνης και το ευρώ, αλλά να φορτωθεί το κόστος αυτής της διάσωσης στον Έλληνα εργαζόμενο και συνταξιούχο.
Και οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι κανείς - ούτε η Λαγκάρντ, ούτε ο Γιουνκέρ, ούτε η Μέρκελ, ούτε άλλος αξιωματούχος των δανειστών - δεν τόλμησε να αρνηθεί τα ευρήματα της έκθεσης. Κανείς! Το μόνο που είπαν είναι ότι η κατά προτεραιότητα διάσωση του ευρώ ήταν κοινός στόχος όλων. Και της Ελλάδας.
Η Λαγκάρντ κάνοντας δηλώσεις για την συνομωσία που αποκάλυψε η έκθεση είπε ότι "η Ελλάδα ανέλαβε να κάνει μια τεράστια προσαρμογή με πρωτοφανή βοήθεια από τους διεθνείς εταίρους της. Αυτό επέτρεψε στην Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ζώνης του ευρώ - ένας βασικός στόχος για την Ελλάδα και τα μέλη της ζώνης του ευρώ".
Κουβέντα για την καταστροφή που υπέστη η Ελλάδα λόγω αυτής της "τεράστιας προσαρμογής". Κουβέντα για το γεγονός ότι η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο χωρίς καμιά προοπτική, χωρίς σήμερα ή αύριο. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν ένα: να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Γιατί; Διότι διαφορετικά το ευρώ και η ευρωζώνη θα κατέρρεε ταχύτερα απ' ότι τώρα με την Ελλάδα να φεύγει από δαύτο.
Όμως δεν τρέχει τίποτε. Δεν έχει κανένας καμιά ευθύνη. Ούτε για τα ψέματα που είπαν, ισχυριζόμενοι ότι όλα γίνονται για τη διάσωση της Ελλάδας. Ούτε για την γκεμπελική εκστρατεία εναντίον των Ελλήνων, που εμφανίστηκαν ως τεμπέληδες και διεφθαρμένοι ώστε να

Το σχέδιο «αποθήκη ψυχών η Ελλάδα» ξεκίνησε από τη Γερμανία

Του Δημήτρη Κυπριώτη
Πριν από ένα χρόνο που άρχισαν οι μαζικές ροές προσφύγων και μεταναστών, νόμιμων και μη, μετά από το σχέδιο που κατέστρωσαν Μέρκελ και Ερντογάν χωρίς καν να ρωτήσουν ή να λάβουν  υπόψη τους την Ελληνική κυβέρνηση,  όσοι τόλμησαν να προειδοποιήσουν ή να διαμαρτυρηθούν  για την ασυδοσία αυτή, αλλά και για την επικινδυνότητα που θα δημιουργούσε η κατάσταση, εύκολα κατηγορήθηκαν ως ρατσιστές. Και η κατηγορία αυτή, εκτοξεύτηκε πρωτίστως  από τους μόνιμους τάχα διεθνιστές και τους γνωστούς αλληλέγγυους. Τέτοια εθελοτυφλία!


Όταν πάλι άρχισαν να συρρέουν στα νησιά κατά χιλιάδες, οι πάσης φύσεως μετανάστες, με τα σαπιοκάραβα των Τούρκων δουλεμπόρων, με προγραμματισμένη  επιχείρηση της Τουρκικής ηγεσίας, πάλι κώφευαν τόσο οι κυβερνώντες όσο και όλοι οι αλληλέγγυοι που αξίωναν μάλιστα σε μια επίδειξη αλτρουισμού και ανοικτά σύνορα, όταν μάλιστα τα σύνορα της Ευρώπης είχαν κλείσει στα ….Σκόπια.


Όταν ακούγονταν οι φωνές και οι προτάσεις να ζητηθεί η στήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας και μετά την ταυτοποίηση των προσφύγων και μεταναστών, να τους δοθούν διαβατήρια να πάνε όπου επιθυμούν ή να προωθηθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης με κάθε μέσο, η απάντηση ήταν η γνωστή. «Αυτά δεν γίνονται»!


Να λοιπόν που έφτασε τώρα και αυτή η ώρα και όλα γίνονται. Μόνο που αυτά γίνονται σε βάρος της Ελλάδας και με τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής κυβέρνησης. Η Γερμανία της Μέρκελ μας στέλνει πεσκέσι 3.000 πρόσφυγες και μάλιστα με πτήσεις κατευθείαν για την Κρήτη τον προσεχή Δεκέμβριο, εφαρμόζοντας τον κανονισμό του Δουβλίνου 3!! 

Μόνο που αυτός φαίνεται ότι ισχύει για τους υπεραρίθμους της Γερμανίας!!

 Και ο κ. υπουργός Γ. Μουζάλας, υπεύθυνος για τη μεταναστευτική πολιτική (τρομάρα τους), βγήκε να δηλώσει μόλις χθες, ότι τάχα η κυβέρνηση σκέπτεται  να μεταφερθούν

Μην πέφτετε θύματα απατεώνων...

Του Δημήτρη Καζάκη
Μην πέφτετε στα νύχια απατεώνων που σας τάζουν ότι με εξώδικα και μαγικά δικόγραφα θα σας λύσουν το πρόβλημα χρέους προς τις τράπεζες, ή τις εφορίες. Θεοδωρίδηδες, Υπερβάσεις και κάθε κακό συναπάντημα. Πρόκειται για αρπακτικά που λυμαίνονται την απελπισία του απλού κόσμου.
Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο ΟΠΥΚΕ που τάζει ότι θα σας λύσει το πρόβλημα με τον ΕΝΦΙΑ, κοκ.
Επειδή πολλοί ρωτούν σχετικά, ζητήσαμε από την Ευαγγελία Χαραλάμπους της Επιτροπής Νομικής Αλληλεγγύης του ΕΠΑΜ να μας εξηγήσει αναλυτικά:

Μια καταναλωτική οργάνωση που είναι αναγνωρισμένη από το Πρωτοδικείο, μπορεί να κάνει συλλογικές αγωγές, που είναι χαμηλού κόστους και να έχει αποτελέσματα που θα καταλαμβάνουν ΟΛΟΥΣ τους καταναλωτές, ακόμη και αν δεν είχαν συμμετάσχει στη συγκεκριμένη δίκη, μέσα στο μισό χρόνο από εκείνον που απαιτείται συνήθως σε άλλες δικαστικές διαδικασίες.
Ο ΟΠΥΚΕ δεν είναι οργάνωση καταναλωτών αναγνωρισμένη από Πρωτοδικείο, όπως αυτοπροβάλλεται, και δεν έχει ικανότητα άσκησης συλλογικών αγωγών ή προσφυγών.
Είναι μια ιδιωτική επιχείρηση μεσιτείας νομικών υπηρεσιών, δραστηριότητα που απαγορεύεται από τον κώδικα δικηγόρων, αφού νομικές υπηρεσίες μπορούν να παρέχουν μόνον δικηγόροι και δικηγορικές εταιρείες.
Οι δικηγορικοί σύλλογοι θα πρέπει να ελέγξουν τη λειτουργία αυτής της επιχείρησης γιατί διαφημίζει παροχή νομικών υπηρεσιών που δεν έχει δικαίωμα να παρέχει η ίδια, και μάλιστα με δήθεν άριστα αποτελέσματα για τα οποία δεν παραθέτει στοιχεία, με αποτέλεσμα να παραπλανά το καταναλωτικό κοινό.
Κάθε νόμος που ψηφίζεται μετά τον Μάϊο του 2010 και αφορά σε κάθε είδους φορολογικές επιβαρύνσεις (πρόσθετοι φόροι, ΕΝΦΙΑ κ.ά.), σε απώλεια εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων,

Να πως σε χρησιμοποιούν για να βλέπεις το αθώο παιχνίδι του κατασκευαστή και όχι το Δούρειο ίππο και τον προδοτικό εφιάλτη

Οι εθνομηδενιστές της κουκούλας που καταστρέφουν αγάλματα και εκκλησίες, που μισούν θανάσιμα την ιστορία και  τον πολιτισμό μας,  που δε διστάζουν προκλητικά όσο και πρόστυχα να ταπεινώσουν ακόμη και τη σημαία μας…


Δεν είναι καθόλου διαφορετικοί… Δεν είναι καθόλου καλύτεροι… Από τους κουκουλοφόρους της Κατοχής, από την ταγματαλητεία και τους προσκυνημένους, από τους αγαπητικούς των ναζί, δηλαδή από τους δωσίλογους, που σήκωναν το δάκτυλο και κατέδιδαν αγωνιστές, και που δε δίστασαν να πλαισιώσουν τα στάγματα υποστήριξης της κατοχικής δύναμης στην Ελλάδα.

Η απόφαση για το GREXIT, προφανώς συνοδεύεται και από μια παράπλευρη σκοτούρα, κι αυτή είναι η ενδυνάμωση των εθνικιστικών και ακροδεξιών κινημάτων στην Ευρώπη. Το πραγματικά ανησυχητικό όμως, είναι ότι παράλληλα επαναδιατυπώνονται και ενδυναμώνονται και πάσης φύσεως αφορισμοί.

Ο πατριωτικός λόγος στοχοποιείται… Κι αυτή η βρώμικη προσπάθεια οργανώνεται και προωθείται από τα σκοτεινά κέντρα του υπερσυντηρητισμού… Πρωτοστατεί στην κλιμάκωσή της ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα ανεγκέφαλων… Και δυστυχώς εμφανίζονται να συνοδοιπορούν σ αυτό τον κατήφορο και τμήματα αφελών, νεότευκτων στην πολιτική, που επειδή πρόκαμαν να μάθουν πέντε πράγματα, νομίζουν πως έμαθαν τα πάντα, και ξιφουλκούν πρόχειρα, επιπόλαια, απερίσκεπτα μα πάνω απ όλα επικίνδυνα για τον ίδιο τους τον εαυτό.

Πρόκειται στη συντριπτική τους πλειοψηφία, για θύματα εγκλωβισμένα στις συμπληγάδες μιας ύπουλης επικοινωνιακής καταιγίδας, για την οποία...
ενώ δεν κατάλαβαν τίποτε για τις πραγματικές της προθέσεις, εμφανίζονται να καταπίνουν αμάσητα τα απόνερα της πνευματικής της βρωμιάς.

Πρόκειται για τμήματα του πληθυσμού, που παρασύρθηκαν από τον ψευτοουμανισμό του εθνομηδενιστικού λόγου, πίσω από τον οποίο καμουφλάρεται επιμελημένα η μειοδοσία, ο συνειδητός μισελληνισμός και η ρευστή έως ανύπαρκτη εθνική συνείδηση αυτών που τον ενστερνίζονται.

Πρόκειται για τμήματα του πληθυσμού, που δεν κατάλαβαν, ότι οι νεοναζί και τα ακροδεξιά γκρουπούσκουλα που τους στεγάζουν, στην εποχή της νεοταξίτικης

Ομολογούν τη συνωμοσία για να σπρώξουν τον κόσμο στην πολιτική αποχή.

Του Δημήτρη Καζάκη
Μην τολμήσει κανείς και αμφισβητήσει τις προθέσεις και τους σκοπούς των μεγάλων δανειστών και εταίρων μας, γιατί αμέσως θα τον κατηγορήσουν για συνωμοσιολογία. Σε μια εποχή που ακόμη και στα πανεπιστήμια σε μαθαίνουν ότι το μόνο που οφείλει να σε ενδιαφέρει είναι η ερμηνεία και η εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής, οποιαδήποτε προσπάθεια να διακρίνεις ασυμφιλίωτα συμφέροντα πίσω από τις εξελίξεις σε κατατάσσει αμέσως στην κατηγορία των conspiracy theorists, δηλαδή των θεωρητικών της συνομωσίας.
Έστω κι αν η κατανόηση των βαθύτερων συμφερόντων και της αναμέτρησής τους συνιστούσε ανέκαθεν και εξακολουθεί να συνιστά την αφετηρία της αληθινής επιστήμης της κοινωνίας.

Προφανώς η παγκόσμια οικονομία και πολιτική αποτελείται από μια πολιτισμένη ελίτ που εξ ορισμού θέλει το καλό όλων μας, αλλά δυστυχώς δεν το πετυχαίνει πάντα γιατί κάνει λάθη και αστοχίες. Οτιδήποτε ξεφεύγει από αυτή την παντελώς ανόητη και παιδαριώδη άποψη ανήκει στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας. Από κει και πέρα αναλαμβάνει η νοημοσύνη επιπέδου φρεντουτσίνο, κουκουρούκου, ή πόκεμον, η οποία καλλιεργείται με σύστημα από σχολεία, πανεπιστήμια και ΜΜΕ.
Το δυστύχημα βέβαια είναι ότι μέρα τη μέρα αποκαλύπτεται η ευκολία με την οποία μας είπαν ψέματα όλοι αυτοί που αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς. Μας ξεγέλασαν για να επιβάλουν τα χειρότερα. Όχι για το συμφέρον μας, αλλά για το συμφέρον τους. Θυσίασαν εν ψυχρώ έναν ολόκληρο λαό για να διασωθεί το τραπεζικό καρτέλ της ευρωζώνης και το νόμισμά του. Για να μην κινδυνεύσουν οι αγορές!
Η έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office - I.O.E.) του ΔΝΤ είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη. Τι λέει εν ολίγοις η συγκεκριμένη έκθεση; Το εξής πολύ απλό. Η ηγεσία

Μπορεί η Ελλάδα να αντιδράσει στη Ρωσοτουρκική προσέγγιση και πως;

Του Δημήτρη Κυπριώτη

Με ενδιαφέρον η κοινή γνώμη παρακολούθησε τη συνάντηση των προέδρων  Ρωσίας και Τουρκίας, όπως και τις κοινές δηλώσεις που έκαναν, προσπαθώντας να τις αποκωδικοποιήσει, για να εξαχθούν και τα ανάλογα συμπεράσματα.   

Η αλήθεια όμως είναι, ότι από τις «διπλωματικές» δηλώσεις των  δύο ηγετών, είναι μάλλον δύσκολο να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το είδος και το βάθος της συνεργασίας που  συμφώνησαν για να προχωρήσουν.

Φάνηκε όμως ότι  η συνεργασία τους  στη φάση αυτή, περιορίζεται  στην  αναθέρμανση των σχέσεών τους, κυρίως στον οικονομικό  τομέα (εμπόριο, τουρισμός και ενέργεια) επ΄ ωφελεία και των δύο, ύστερα από τις οικονομικές κυρώσεις που είχαν επιβληθεί από τη Ρωσία, λόγω της κατάρριψης του Ρωσικού αεροσκάφους από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και τη ζημιά που είχαν προκαλέσει στην Τουρκική οικονομία, αλλά και το πάγωμα από την Τουρκία, της προώθησης των ρωσικών αγωγών.  

Από εκεί και ύστερα, προφανώς και θα έγιναν συζητήσεις για το θέμα της Συρίας, αφού υπάρχει τελείως διαφορετική προσέγγιση μεταξύ των δύο χωρών, όπως και για το θέμα του γενικότερου γεωπολιτικού ρόλου της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, που όπως ακροθιγώς ανέφεραν, αυτά τα θέματα θα εξεταστούν σε επόμενο στάδιο.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να είχαμε και εμείς ακούσει κάποιες  ελάχιστες εκτιμήσεις για τη συνάντηση αυτήν και από την επίσημη Ελληνική πλευρά, αλλά δυστυχώς κατά την πάγια τακτική που εφαρμόζουν  οι κυβερνώντες στην Πατρίδα μας, ποτέ δεν είχαν την ευαισθησία για  μια ενημέρωση  του Ελληνικού λαού, σε παρόμοια θέματα. Έτσι, είμαστε

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Το ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι τα μνημόνια επιβλήθηκαν για να διασωθεί το ευρώ κι όχι η Ελλάδα.

Του Δημήτρη Καζάκη

Όταν δημοσιεύτηκε η έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office - I.O.E.) του ΔΝΤ, όσοι έχουν λερώσει τη φωλιά τους όλα αυτά τα χρόνια και έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα των ελλήνων πολιτών υποστηρίζοντας τα μνημόνια ως αναγκαστικό μονόδρομο, σιώπησαν. Μίλησαν μόνο για ομολογία λαθών εκ μέρους του ΔΝΤ κι αυτό ήταν όλο.
Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Η έκθεση αυτή ομολογεί ανοιχτά αυτό που είναι γνωστό σ' όλους με εξαίρεση τον μέσο Έλληνα πολίτη. Ομολογεί ότι η ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επί Στρος Καν - του φίλου μας, αν θυμάστε - και Λαγκάρντ, παραπλάνησε το διοικητικό συμβούλιο, προχώρησε σε μια σειρά από ολέθρια εσφαλμένες εκτιμήσεις για την Ελλάδα, θεώρησε ως βασικό σκοπό τη διάσωση όχι της Ελλάδας, αλλά του ευρώ, αγνόησε τα προειδοποιητικά σημάδια της επικείμενης κρίσης, και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τη διάσωση του τραπεζικού καρτέλ της ευρωζώνης.

Κι όλα αυτά παραβιάζοντας βάναυσα τις καταστατικές προβλέψεις του ΔΝΤ. Φέρνοντας το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ προ τετελεσμένων, ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει στα σχέδια της ηγεσίας, τα οποία εκπορεύονταν από Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες. Πολλές από τις περίφημες εκτιμήσεις του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους, του ευρώ και του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης, ετοιμάστηκαν

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

“Καφενείον η Τουρκία”! Έβγαλαν τις μπαταρίες από τα άρματα μάχης με το φόβο νέου πραξικοπήματος!


Σχόλιο ιστολογίου: "Μα αν φύγουμε από το ευρώ, θα μας την πέσουνε οι Τούρκοι"
  

Πάρις Καρβουνόπουλος

Οι πληροφορίες που φθάνουν στην Αθηνα και σ΄ όσους παρακολουθούν την κατάσταση στην Τουρκία,επιβεβαιώνουν ότι όλα είναι ακόμη ρευστά στη γειτονική χώρα.
Μια απ΄ αυτές τις πληροφορίες είναι ενδεικτική του φόβου που ακόμη έχει το καθεστώς Ερντογάν για την εκδήλωση ενός νέου πραξικοπήματος.Σ΄ όλες τις μονάδες τεθωρακισμένων της χώρας και πάντως σίγουρα στην Ανδριανούπολη στην Κωνσταντινούπολη,στην Άγκυρα και στη Σμύρνη,όπου υπάρχει άρμα μάχης είναι χωρίς ,..μπαταρία! Οι διοικητές έλαβαν εντολή να τις αφαιρέσουν για να μην μπορούν τα άρματα μάχης να κινηθούν άμεσα..Πέρα από το αστείο του πράγματος,αυτή η πληροφορία δείχνει και τον πανικό που ακόμη επικρατεί στην τουρκική ηγεσία.Ενδεικτικό είναι ακομη και το γεγονός ότι όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu αποφασίστηκε η ματαίωση της παρέλασης της 30ης Αυγούστου για την “Ημέρα της Νίκης”.

http://www.militaire.gr/ 

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Φουντώνει ο αντιευρωπαϊσμός στην Ευρώπη



Του Μιχάλη Αριδά

Οι περισσότεροι Έλληνες είναι κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά του ευρώ (κι ας μας παραμυθιάζουν για το αντίθετο), όπως θα καταδείξω παρακάτω. Γιατί οι περισσότεροι και όχι όλοι; Μα γιατί υπάρχουν οι πολιτικά τυφλοί, οι οποίοι είναι τα θύματα της παραπληροφόρησης και της εικονικής πραγματικότητας, που φυτεύουν μέσα στα κεφάλια μας τα τηλεοπτικά κανάλια του ψέματος και της παραπλάνησης, οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι καθηγητάδες κλπ. Κάποιοι από αυτά τα θύματα είναι και οι τελευταίοι που ελπίζουν πως μπορεί κάποια στιγμή να τη «βολέψουν» μόνοι τους κι ας καταστρέφεται όλη η κοινωνία. Τι γελοίο! 

Επίσης, πάντα υπάρχουν και τα αναγκαία κομματόσκυλα κάθε είδους, που όλα συγκλίνουν σε ένα πράγμα: ότι πει ο αρχηγός, ότι πει το κόμμα. Ακόμα κι αν τα παιδιά τους δεν έχουν κάθε μέρα να φάνε φαγητό και το κόμμα τους σπρώχνει πιο βαθιά στην κόλαση, το μόνο που τους νοιάζει, είναι ΤΟ ΚΟΜΜΑ. Δε χρειάζεται να μιλήσουμε για αυτούς που βολεύονται από τη σημερινή κατάσταση, αυτούς που ο λαός αποκαλεί «λαμόγια».

Ευτυχώς που οι τυφλοί, τα κομματόσκυλα και τα λαμόγια,  είναι ένα σύνολο που αποτελεί πλέον μικρή μειοψηφία ανάμεσα στον Ελληνικό λαό και λιγοστεύουν κάθε μέρα.

Η άποψη που λέει ότι οι Έλληνες είναι κατά του ευρώ και της Ε.Ε., δεν είναι μόνο το συμπέρασμα της δικής μου εμπειρίας. Δεν είναι μόνο αυτό που εγώ και οι γνωστοί μου λαμβάνουμε από την επικοινωνία μας με τον κόσμο. Αποτυπώνεται πλέον και σε επίσημες δημοσκοπήσεις. Έχουμε ήδη μιλήσει για τη δημοσκόπηση της PEW Research Center (71% των Ελλήνων κατά της Ε.Ε.), αλλά δεν είναι η μόνη φυσικά. Από το τέλος του 2014, άρχισαν να βγαίνουν δημοσκοπήσεις από ξένες εταιρείες (σίγουρα πολύ πιο αξιόπιστες από τις ντόπιες), που δείχνουν την απαξίωση της πλειοψηφίας των Ελλήνων στο ευρώ και την Ε.Ε. Μιλάμε για εταιρείες, που δεν εξαρτώνται από την ελεημοσύνη κάποιου υπουργείου ή κάποιας εγχώριας τράπεζας, που θα τους δώσει μια δουλίτσα για να επιβιώσουν. WIN/Gallup International, ORB International είναι μερικά ακόμα ονόματα εταιρειών. Ακόμα και το think tank της ευρωπαϊκής επιτροπής που λέγεται Bridging Europe, έχει

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Και τρία αυγά Τουρκίας...

Του Δημήτρη Καζάκη
Έτσι και την κάνουμε από την ΕΕ και το ευρώ, οι Τούρκοι θα φτάσουν στη Λάρισα! Αυτό δεν μας λένε όλα αυτά τα χρόνια όσοι μάχονται να μείνουμε υπό καθεστώς κατοχής και εκποίησης της χώρας μας; Μαζί τους και όσοι πατριδοκάπηλοι εμφανίζονται ως πολύ πατριώτες, αλλά όταν έχουν να στρατευτούν στον αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας και του λαού, τότε παίρνουν δήθεν βαθυστόχαστο ύφος και εμφανίζονται να ακούν τη φωνή της λογικής: Το να φύγεις από το ευρώ και την ΕΕ είναι σύνθετο το ζήτημα, σου λένε. Δεν παίρνεις υπόψη σου τις γεωπολιτικές παραμέτρους, σου λένε. Κι αν μας την πέσουν οι Τούρκοι;
Φυσικά, αυτή η φωνή είναι η φωνή της υποτέλειας κι όχι της λογικής. Είναι η φωνή που από την εποχή του Οθωμανικού ζυγού προσπαθούσε να φρονηματίσει το ραγιά: «Βασίλη, κάτσε φρόνιμα, να γένεις νοικοκύρης, για ν' αποχτήσεις πρόβατα, ζευγάρια κι αγελάδες, χωριά κι αμπελοχώραφα, κοπέλια να δουλεύουν.» Είναι η ίδια φωνή που από τότε μέχρι σήμερα μας διδάσκει πώς να κοιτάμε τη δουλίτσα μας, πώς να τα βγάλουμε πέρα, χωρίς να νοιαζόμαστε για τα παθήματα των γύρω μας και κυρίως για την πατρίδα και τη λευτεριά της.

Τι μας κόφτει κι αν η πατρίδα μαζί μ' όλους εμάς παραδόθηκε αμαχητί, ξεπουλήθηκε για να λεηλατηθεί; Του κιοτή η μάνα δεν έκλαψε ποτέ. Του προδότη έζησε καλύτερα. Κι αν κάτσουμε φρόνιμα, ίσως κάποιοι από εμάς τα καταφέρουμε να επιβιώσουμε σαν τους κοπρίτες, που αγωνίζονται για ένα ξεροκόμματο.
Όμως, η χώρα αυτή κατάφερε να επιβιώσει χάρις σ' εκείνους που στη φωνή της υποτέλειας και του ραγιαδισμού, σήκωναν τη δική τους φωνή: «Μάνα μου εγώ δεν κάθομαι να γίνω νοικοκύρης, να κάμω

Το ΕΠΑΜ για την έκθεση της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Αξιολόγησης του ΔΝΤ

Ανακοίνωση

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της απάτης που συντελέστηκε με την εφαρμογή των προγραμμάτων προσαρμογής - μνημονίων σε βάρος της Ελλάδας από το 2010, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Αξιολόγησης (Independent Evaluation Οffice - I.O.E.) του ΔΝΤ. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη απόδειξη, όταν οι ίδιοι οι δήμιοι του ελληνικού λαού, ομολογούν το έγκλημά τους.

Δεν είναι εξ’ άλλου η πρώτη φορά που το ΔΝΤ παραδέχεται κατηγορηματικά τις λανθασμένες εκτιμήσεις του σε όλα τα επίπεδα, (αναδιάρθρωση χρέους, πολλαπλασιαστές, ιδιωτικοποιήσεις, ανεργία, πτώση του ΑΕΠ) σε σχέση με την εφαρμογή των προγραμμάτων προσαρμογής στην Ελλάδα. Φτάνει δε στο σημείο να επιρρίπτει ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις του ίδιου του ΔΝΤ και των τεχνοκρατών του, στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και φυσικά στην ελληνική κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, οι οποίοι ευθυγραμμισμένοι όλοι μαζί σε μια ανίερη συμμαχία επέμειναν στην συμμετοχή του Ταμείου, παρά τις εκπεφρασμένες επιφυλάξεις κύκλων του ΔΝΤ και άλλων χωρών μελών του, για την μη βιωσιμότητα του χρέους και παρά την βεβαιότητα όλων ότι δεν σώνουν την Ελλάδα, αλλά τις ευρωπαϊκές κυρίως τράπεζες και την ζώνη του ευρώ.

Όλα αυτά βέβαια λέγονται σήμερα ανέξοδα και εκ του ασφαλούς, αφού κανείς από τους κύρια υπεύθυνους δεν πρόκειται να τιμωρηθεί. Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την φτωχοποίηση, την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας. Κανείς δεν πρόκειται να πληρώσει για την