Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Το ξεδόντιασμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με αριθμούς!

 
Σχόλιο ιστολογίου: Μήπως και σταματήσει επιτέλους, αυτό που λένε αρκετοί "πατριώτες", όταν έρχεται η ώρα της ευθύνης: "Δεν μπορεί να γίνει τίποτα γιατί θα μας την πέσουν οι Τούρκοι"


Του Δημήτρη Κυπριώτη

Το πρακτορείο ειδήσεων REUTERS δίνει με αριθμούς, το ΠΟΓΚΡΟΜ που έχει γίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας, μετά από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.

Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα από αυτό το πραγματικό  ξεχαρβάλωμα που έχει κάνει ο Ερντογάν στις ΕΔ, είναι ότι ο φερόμενος ως από τους ισχυρότερους στρατούς στην Ευρώπη ο Τουρκικός, σύμφωνα με τον όγκο και τον εξοπλισμό του, έχει γίνει η σκιά του.

Για να μπορέσει να ανακάμψει, αν ποτέ μπορέσει και για να φτάσει τουλάχιστον στα προηγούμενα επίπεδα, χρειάζεται ένας ελάχιστος χρόνος  5 χρόνων με τεράστια ανασυγκρότηση, αναδιοργάνωση  και εκπαίδευση. Και αυτά, ξέχωρα από την κατάσταση του ηθικού των στελεχών του, που είναι στο κατώτερο σημείο που μπορεί να βρεθεί ένας στρατός.

Και μέσα σε όλα αυτά ένα είναι σίγουρο. Ότι εκκαθαρίσεις και να κάνει ο σουλτάνος-δικτάτορας, μία νέα έκρυθμη κατάσταση θα είναι πάντα έτοιμη να την υποστεί. Για αυτό 30 μάγειροι επιμελούνται το φαγητό του, με ειδικούς δοκιμαστές, ενώ είναι αμφίβολο αν μπορεί να «κλείσει μάτι» όλη τη νύκτα!! Θαλαμοφύλακας του εαυτού του έχει τελικά καταντήσει, όπως λένε οι κακές γλώσσες.   

Το ερώτημα όμως που ακούγεται από πολλούς Έλληνες είναι, «Μήπως η Τουρκία βρει τώρα την ευκαιρία και μας κάνει πόλεμο, για να ξεπεράσει την εσωτερική της κρίση;». Αυτό σε προσωπική άποψη, όχι μόνο δεν έχει πλέον λογική βάση, (ποτέ δεν είχε πέραν των εκβιαστικών διλημάτων) αλλά θα μπορούσαμε εύκολα να το αντιστρέψουμε… Και καλό θα είναι να μη ξεχνάμε το  πως και πότε η Τουρκία, δημιούργησε τετελεσμένα στην

Έλληνες πολιτικοί και δανειστές ευθύνονται για την τραγωδία της ελληνικής οικονομίας

FILE PHOTO: International Monetary Fund Managing Director Christine Lagarde delivers remarks at the Federal Reserve Bank of New York, Monday, July 18, 2016. (Jason DeCrow, AP Images for International Monetary Fund)

Οι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απετυχαν να προβλεψουν την ελληνικη κριση στο πραγματικό μεγεθος της, τους μήνες πριν από τον Μάιο του 2010, με αποτέλεσμα να γίνουν σοβαρότατα λάθη και «παρανομίες», και να παραβιαστεί και αυτό το καταστατικό του ΔΝΤ με αφανείς και περίεργες διαδικασίες, για να ενταχθεί η Ελλάδα στον σκληρό μηχανισμό του Ταμείου και των Ευρωπαίων.
Η έκθεση του του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office-IEO), είναι μία ισχυρότατη απόδειξη πως η χώρα μας οδηγήθηκε στο Μνημόνιο, αντί να ενεργοποιηθούν άλλες διεργασίες που θα έσωζαν την οικονομία και θα τερμάτιζαν μία οικονομική κρίση που διαρκεί μέχρι σήμερα. Συνοδεύεται από 14 άλλα κείμενα, τα οποία ρίχνουν φως στην ελληνική οικονομική τραγωδία. Είναι ξεκάθαρο ότι για την κατάσταση της οικονομίας φέρουν βαρύτατες ευθύνες οι Ελληνες πολιτικοί. Στη συνέχεια την αποτελείωσαν τα άθλια Προγράμματα των δανειστών.
Στην έκθεση αναφέρεται ότι πριν ακομη αποφασιστει επίσημα η συμμετοχη του Ταμείου στο λεγόμενο Ελληνικό Πρόγραμμα, οι αξιωματούχοι του ειχαν καταληξει στο πολύ ορθό συμπέρασμα οτι το ελληνικό χρέος δεν ήταν βιωσιμο. Αναφέρουν ακόμα ότι «διέγνωσαν» τη μεγαλη πιθανοτητα να μην είναι βιώσιμο ακομη και αν η τοτε κυβέρνηση εφαρμοζε κατα γραμμα το προγραμμα, το οποίο βεβαίως τότε χαρακτηρίστηκε «ελαφρύ».
Σημειώνεται ότι οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ δέχθηκαν ασφυκτικη πιεση από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, οι οποίοι είχαν αποφασισει οτι δεν θα

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

Πίσω έχει η αχλάδα την…ουρά

Λίγα λόγια πριν από την καταιγίδα
Του Δημήτρη Κυπριώτη

Η Καλοκαιρινή «ραστώνη» έχει ξεκινήσει για τα καλά, η κυβέρνηση με τη βοήθεια της στάσης όλων των κομμάτων ανεξαίρετα, έχει πηδήξει πολλά παλούκια, ακόμη και αυτό το τελευταίο της εξεταστικής για το 3ο μνημόνιο με το οποίο ξεπλύθηκαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Και έτσι πιστεύει, όπως και οι υπόλοιποι ότι καθάρισαν και ότι  έχουν  περάσει τον κάβο και όλα μέλι γάλα!

Αμ δε! Δεν κατάλαβαν καλά. Ο λαός τους περιμένει όλους  στη στροφή, στη γωνία που λέμε. Μόλις περάσει το Καλοκαίρι και αντιμετωπίσουν οι κυβερνητικοί κυρίως, και οι άλλοι που περιμένουν στη σειρά για να πάρουν θέση, πόση είναι η απύθμενη οργή των πολιτών, τότε θα καταλάβουν για τα καλά  τι «εστί βερίκοκο».

Δεν θα μπορέσουν να σταθούν ούτε λεπτό. Θα προσπαθούν να δουν και να καταλάβουν από πού τους έρχονται τα «χαστούκια» και δεν θα βλέπουν μπροστά τους. Ότι και να σκαρφιστούν, όσα κόλπα και να κάνουν, όσο και όποιον έλεγχο να επιβάλουν στα  ΜΜΕ, θα είναι στο καναβάτσο και θα δοκιμάζουν συσωρευτικά όλα όσα έκαναν αυτά τα χρόνια όλοι τους στον πονεμένο αυτό λαό!

Και τότε να δούμε που θα τρέχουν να κρυφτούν. !!  

http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο νομιμοποιεί το "κούρεμα".

Του Δημήτρη Καζάκη
Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), αποφάσισε στις 19 Ιουλίου ότι η Σλοβενία ενήργησε στο πλαίσιο της νομοθεσίας της ΕΕ όταν επέβαλε ένα κούρεμα περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ για τους πιστωτές του ιδιωτικού τομέα ως μέρος του πακέτου διάσωσης των τραπεζών της το 2013. Η απόφαση αυτή προκλήθηκε από μια ομάδα κατόχους χρέους μειωμένης εξασφάλισης, που θέλησαν να καλύψουν τις απώλειές τους από την κίνηση της Σλοβενίας το Δεκέμβριο του 2013 να ανακεφαλαιοποιήσει τις κυρίως κρατικές τράπεζες της με 3,2 δις ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων.
Την ίδια στιγμή, περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ αξίας του χρέους μειωμένης εξασφάλισης επίσης διαγράφηκε από αυτές τις τράπεζες. Η κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού Αλένκα Μπράτουσεκ και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Μπόστιαν Γιάζμπετς είπε κατά τη στιγμή που ενήργησε σύμφωνα με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ.

Το 2014, το ανώτατο δικαστήριο της Σλοβενίας ζήτησε την καθοδήγηση του ΔΕΚ σχετικά με το κατά πόσον η ρυθμιστική αρχή μπορεί να απαιτήσει την κατανομή των βαρών, ως προϋπόθεση για τις κρατικές ενισχύσεις που χορηγούνται σε περιόδους κρίσης προς τις τράπεζες. Με την απόφασή του το ΔΕΚ απάντησε θετικά. Κι έτσι όχι μόνο οι "διασώσεις" των τραπεζών μπορούν να συνεχιστούν με λεφτά των φορολογουμένων, όποτε κριθεί αναγκαίο πρώτα και κύρια από την Κομισιόν και την κυβέρνηση του κράτους μέλους, αλλά πριν απ' αυτό η ρυθμιστική αρχή οφείλει να εφαρμόζει ένα πρόγραμμα bail in, δηλαδή κουρέματος σε βάρος των κατόχων τραπεζικού χρέους μειωμένης εξασφάλισης.
Ποιοί όμως είναι οι κάτοχοι τραπεζικού χρέους μειωμένης εξασφάλισης; Πρωτίστως οι κάτοχοι τραπεζικών ομολόγων και οι καταθέτες. Με άλλα λόγια, όσοι έχουν αγοράσει τραπεζικά ομόλογα, ή άλλα τραπεζικά προϊόντα χρέους (αμοιβαία, κλπ.) είναι οι πρώτοι που θα υποστούν κούρεμα των

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ «ΔΕΙΧΝΟΥΝ» ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΣΑΝ ΤΟΝ…ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο Αμερικανός στρατηγός John F Capbell, όπως αποκαλύπτει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak, είναι ο πραγματικός αρχηγός του πραξικοπήματος και τις εντολές του εκτελούσαν οι Αμερικανοί και Τούρκοι πραξικοπηματίες αξιωματικοί στην νατοϊκή βάση του Ιντζιρλίκ για την επιτυχία του πραξικοπήματος.
Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η βαριά αυτή κατηγορία, η οποία μάλιστα διατυπώνεται από μια εφημερίδα που ανήκει στο στενό περιβάλλον του Ενρτογάν, σίγουρα πυροδοτεί νέα ανεξέλεγκτη ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, αλλά και άλλο ένα «όπλο» πίεσης από τουρκικής πλευράς για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, αυτός που προετοίμασε και διεύθυνε το πραξικόπημα είναι ο Αμερικανός στρατηγός, John F Capbell, με την στήριξη κλιμακίου της CİA που δραστηριοποιείται

Ο πολίτης και η περιουσία του έρμαιο της οργανωμένης μνημονιακής μαφίας.

Του Δημήτρη Καζάκη
Κάθε Τετάρτη αυτή την εποχή στα ειρηνοδικεία της χώρας έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου. Αλλάζει ιδιοκτησία η χώρα. Οι τράπεζες βγάζουν, με την κάλυψη του μνημονιακού καθεστώτος, κάθε λογής ακίνητη περιουσία στο σφυρί. Ένα ολόκληρο κύκλωμα κορακιών οργανώνεται για να επωφεληθεί. Ειδικά μετά το φθινόπωρο, όταν η αξιολόγηση και η νέα δόση για να πληρωθεί το δημόσιο χρέος θα έχουν ως προϋπόθεση να βγει μαζικά η ιδιωτική περιουσία όσων χρωστούν στις τράπεζες, τις εφορίες και τα ταμεία στον πλειστηριασμό.
Το κύκλωμα των κορακιών δείχνει ήδη τις διαθέσεις του και φυσικά τα δόντια του. Και σ' αυτό μετέχουν πολλοί. Θα αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να αντιληφθούμε όλοι τι γίνεται και κυρίως τι πρόκειται να γίνει στο εγγύς μέλλον.

Στις 13 Ιουλίου 2016 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, υπήρχαν εγγεγραμμένοι στο πινάκιο 28 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 15 αφορούσαν πλειστηριασμούς από τραπεζικά ιδρύματα ενάντια σε ιδιώτες, στοχεύοντας κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις.
Το ΕΠΑΜ πράττοντας αυτό που πράττει εδώ και 3 χρόνια, απέτρεψε τους εν λόγω πλειστηριασμούς. Ο λόγος είναι απλός. Η αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας υπό συνθήκες δημευτικής φορολογίας και άγριας περικοπής εισοδήματος, υπό καθεστώς μνημονιακής κατοχής της χώρας, δεν συνιστά μόνο παραβίαση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος, (όπως το άρθρο 17) αλλά προσβάλλει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, μαζί και τα αποκαλούμενα "χρηστά ήθη" που θέλουν πρωτίστως να προέχει το συμφέρον

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Η Τουρκία σε καθεστώς διαρκούς πραξικοπήματος

Ανακοινωση

Πέντε ημέρες μετά την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος που εξελίχθηκε σε κακόγουστη οπερέτα στην Τουρκία, παρακολουθούμε ένα καινούργιο πραξικόπημα να εκδηλώνεται από άκρη σε άκρη σε όλη την γειτονική χώρα, αυτή την φορά από το ίδιο το καθεστώς που διατείνεται πως κινδύνεψε να καταλυθεί και φυσικά στο όνομα της δημοκρατίας. Κυριολεκτικά εν μία νυκτί, το θύμα μετατράπηκε σε θύτη.
Η τρίμηνη επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το άρθρο 120 του Συντάγματος της Τουρκίας που συνέταξε ο δικτάτορας Εβρέν για να νομιμοποιήσει το δικό του πραξικόπημα το 1980 και χρησιμοποιεί σήμερα ο Ερντογκάν έπειτα από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στην Άγκυρα, κατοχυρώνει θεσμικά ένα νέο πραξικόπημα, αφού έτσι θεμελιώνεται η κατάσταση πολιορκίας στην χώρα, προσφέροντας τη νομιμοποίηση και τον απαραίτητο χρόνο στο απολυταρχικό καθεστώς να προχωρήσει σε ευρείες εκκαθαρίσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της κρατικής δομής της Τουρκίας.
Ο Ερντογκάν προχωρά πλέον απρόσκοπτα στην κατάλυση κάθε έννοιας συνταγματικής τάξης, διαλύοντας επί της ουσίας το δικαστικό σύστημα, ενώ προετοιμάζει την επαναφορά της θανατικής

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Αρκετά με τα ψέματα και τις απειλές. Νισάφι πια!Του Μιχάλη Αριδά

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά από 6 χρόνια φτώχειας, δυστυχίας, αρρώστιας και θανάτου, ο απλός πολίτης αυτής της χώρας άρχισε να σιχαίνεται κυριολεκτικά αυτούς που θεωρεί υπεύθυνους για την κόλαση που ζει. Δηλαδή τους «θεσμούς» και τους ευρωπαίους «συμμάχους και εταίρους», καθώς και τα ντόπια φερέφωνά τους. Δεν έγινε αμέσως αυτό. Χρειάστηκε πολύ δυστυχία για να επιτευχθεί. 

Βλέπετε, πάντα υπήρχαν οι «ειδικοί» από την τηλεόραση, τα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες, ακόμα και στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίοι βομβάρδιζαν το μυαλό του δυστυχισμένου Έλληνα με ψέματα και απειλές, ώστε αυτός να υποκύπτει πάντα και να δέχεται το θάνατο της Πατρίδας του, αλλά και τον δικό του, σαν κάτι φυσικό και επόμενο, αφού δε γίνεται αλλιώς.

Η προσπάθεια αυτών που κηρύττουν τον «ευρωπαϊκό» μονόδρομο, δεν σταμάτησε ποτέ φυσικά. Είτε ενσυνείδητα, είτε επειδή δεν γνωρίζουν, συνεχίζουν αδιάκοπα το θεάρεστο έργο της παραπλάνησης των Ελλήνων, πάντα σε φιλοευρωπαϊκή σκοπιά.

Αφορμή για τα παραπάνω (και για τα παρακάτω), είναι ένα άρθρο που διάβασα στον τοπικό τύπο. 

Ποιος τελικά οργάνωσε το πραξικόπημα στην Τουρκία;

Του Δημήτρη Καζάκη
Καθώς περνούν τα εικοσιτετράωρα όλο και περισσότερο ξεκαθαρίζει ότι το αληθινό πραξικόπημα δεν ήταν των ασύντακτων και ασυντόνιστων μονάδων που βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, αλλά του ίδιου του Ερντογκάν και του βαθέως κράτους που ο ίδιος έχει συγκροτήσει τόσα χρόνια. Άλλωστε το βαθύ κράτος στην Τουρκία ζει και βασιλεύει δεκαετίες με τη μορφή των γκρίζων λύκων και ποικίλων παραστρατιωτικών και άλλων οργανώσεων με οργανική διασύνδεση με την ΜΙΤ και γενικά τις μυστικές υπηρεσίες.
Που είναι τα πεδία μάχης νομοταγών και πραξικοπηματιών που στοίχησαν – σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες – εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες; Ούτε μία φωτογραφία δεν υπάρχει, η οποία να παρουσιάζει έστω τις ζημιές που δείχνουν την σκληρότητα των μαχών. Που είναι τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα που υποτίθεται ότι καταρρίφθηκαν; Πουθενά.
Οι κηδείες των «μαρτύρων» σκηνοθετημένες μέχρις αηδίας. Ειδικά εκείνη όπου παρευρέθη ο ίδιος ο Ερντογκάν με κροκοδείλιο δάκρυ κορόμηλο για τον στενό του κομματικό συνεργάτη, ο οποίος υποτίθεται ότι έπεσε «υπέρ πίστεως και πατρίδος».
Την ίδια ώρα οι συλλήψεις ανέρχονται σε χιλιάδες. Ορισμένες πληροφορίες μιλούν για δεκάδες χιλιάδες που αφορούν όχι μόνο σε στρατιωτικούς και κρατικούς αξιωματούχους, αλλά και σε συνδικαλιστές, μέλη αριστερών οργανώσεων, ακτιβιστές κάθε λογής κοκ. Η έκταση που έχουν πάρει οι συλλήψεις, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί από τους συλληφθέντες εξαφανίζονται χωρίς ίχνη, χωρίς να γνωρίζουν οι δικοί

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Θα υπάρχουν ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μετά το 2018;

Του Δημήτρη Καζάκη

 Μάλλον όχι, αν κρίνουμε από το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ. Στην πιο σημαντική σύνοδο του ΝΑΤΟ μετά τον ψυχρό πόλεμο, όπως διαφημίστηκε η πρόσφατη σύνοδος ηγετών του στη Βαρσοβία, η Ουάσινγκτον πέρασε αυτά που ήθελε. Και τι ήταν αυτό που ήθελε;
Το ΝΑΤΟ να επαναπροσδιορίσει την αποστολή του. Από την κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση της "τρομοκρατίας" και των απειλών "χαμηλής έντασης", όπως έλεγε το ίδιο, στην αντιμετώπιση πιθανής απειλής "υψηλής έντασης" από την Ρωσία.
Δηλαδή με άλλα λόγια το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται ακόμη και για μετωπική αναμέτρηση με τη Ρωσία, την οποία μάλιστα για πρώτη φορά χαρακτηρίζει επίσημα ως τη Νο 1 απειλή, μετά τους χαλιφάτους. Έτσι το ΝΑΤΟ επαναφέρει επίσημα πια την εποχή του ψυχρού πολέμου εναντίον της Ρωσίας. Και μάλιστα θεωρεί ως πιθανό θέατρο αναμέτρησης με τη Ρωσία, την Ευρώπη.

Με τον τρόπο αυτό το ΝΑΤΟ πήρε δυο πολύ σημαντικές αποφάσεις: Αφενός την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Αφετέρου, την ενοποίηση των αμυντικών χώρων ευθύνης των κρατών μελών της συμμαχίας, σε έναν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο υπό την ευθύνη του ΝΑΤΟ.
Στα πλαίσια αυτά το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ έδωσαν το πράσινο φως και για την δημιουργία του λεγόμενου ευρωστρατού στα πλαίσια της ΕΕ, προκειμένου να λειτουργήσει συμπληρωματικά στη συμμαχία. Με τον τρόπο αυτό τα επιτελεία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ επιδιώκουν την ουσιαστική κατάργηση των εθνικών πολιτικών άμυνας και τη δημιουργία ενός ενιαίου - λίγο ως πολύ - στρατιωτικού σώματος υπό

Tώρα τι θα επακολουθήσει στην Tουρκία;

Γράφει ο Δημήτρης Kυπριώτης Στρατηγός Eν Aποστρατεία 


Το πραξικόπημα οπερέτα, που είχε σαν αποτέλεσμα, εκτός των άλλων συμβάντων, τον τραγικό θάνατο 265 ανθρώπων, έχει προς το παρόν τελειώσει με άγνωστα ακόμη πολλά από τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του (ποιοι ήταν οι οργανωτές, γιατί δεν ακολούθησαν τα βασικά βήματα ενός πραξικοπήματος, δηλαδή πως έμειναν ασύλληπτα και ανενόχλητα τα πολιτικά πρόσωπα, οι επικοινωνίες κλπ) όπως κατά κόρο έχουν γραφτεί αυτές τις ημέρες, με αποτέλεσμα σωστά να το κατατάξει η κοινή γνώμη στο είδος της φαρσοκωμωδίας .
Ο Ερντογάν σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι είναι ο απόλυτος άρχοντας, ο κυρίαρχος της εξουσίας. Μάλιστα του δόθηκε τώρα η ευκαιρία να καθαρίσει τους ενοχλητικούς του αντιπάλους στις ΕΔ και στη Δικαιοσύνη. Ένα πραγματικό πογκρόμ έχει απλωθεί σε ολοκληρη τη χώρα που έφτασε μέχρι στιγμής τον αριθμό των 6000 περίπου ατόμων. Όλοι αυτοί ίσως και πολλοί άλλοι που θα ακολουθήσουν, ανήκαν κατά την άποψή του σε αυτούς που αποτελούσαν μια παράλληλη εξουσία που είχε εγκαθιδρύσει ο Γκιουλέν στη χώρα.
Αυτά έτσι φαίνονται τώρα. Αλλά όμως η πορεία του Ερντογάν και της χώρας δεν θα είναι από εδώ και στο έξης τόσο ειδυλλιακή όσο θέλει ο σουλτάνος να παρουσιάζει. Γιατί το χειρότερο έχει ήδη συμβεί και δεν είναι άλλο από το διχασμό της ίδιας της κοινωνίας.
Και δυστυχώς αυτό συνέβη την περασμένη Παρασκευή. Πολίτες, αξιωματικοί και στρατιώτες διασύρθηκαν, εξευτελίστηκαν, χτυπήθηκαν και κάποιοι ίσως και εν ψυχρώ να εκτελέστηκαν.
Αυτές τις εικόνες τις είδε όλος ο κόσμος και θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη των Τούρκων πολιτών και σίγουρα κάποια στιγμή το αίμα που χύθηκε θα ζητήσει τη

Με χτυπήματα σαν της Νίκαιας και πραξικοπήματα αλά τούρκα υλοποιείται το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Του Δημήτρη Καζάκη
Η Σύνοδος Κορυφής του NATO το 2016, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, στην Πολωνία, στις 8 και 9 Ιουλίου 2016, χαρακτηρίσθηκε και ήταν η πιο σημαντική από την εποχή του ψυχρού πολέμου. Η σύνοδος αυτή ήταν όντως καμπή. Η Συμμαχία αποφάσισε να οργανωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε οι ένοπλες δυνάμεις όλων των χωρών μελών - συν της ΕΕ - να συγκροτηθούν σ' ένα λίγο ως πολύ ενιαίο στρατιωτικό σώμα με σκοπό όχι την άμυνα, αλλά την "συλλογική ασφάλεια" εναντίον απειλών όπως η τρομοκρατία και η "επιθετικότητα" της Ρωσίας.
Στη στρατηγική αυτή της έντασης που επέλεξε το ΝΑΤΟ και η συμμετέχουσα για πρώτη φορά επίσημα ΕΕ, αντέδρασε η Γαλλία. Το δόγμα της "συλλογικής ασφάλειας" για τις κορυφές των Γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και ανώτατων αξιωματούχων του Γαλλικού κράτους, συνιστά οριστική κατάλυση του έθνους κράτους και της εθνικής του άμυνας. Ακόμη και ο Ολάντ - στο περιθώριο της Συνόδου - αναγκάστηκε να ψελλίσει ορισμένες διαφωνίες.

Μόλις 5 ημέρες κατόπιν είχαμε νέο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας. Στη δεύτερη πιο τουριστική πόλη της Γαλλίας. Ανήμερα της πιο σημαντικής εθνικής εορτής της Γαλλίας. Ο Ολάντ έτρεξε αμέσως να δηλώσει ότι ο δράστης (Γάλλος πολίτης, τυνησιακής καταγωγής) συνδέεται "με τον ένα τρόπο ή τον άλλο με το ριζοσπαστικό Ισλάμ." Κάτι θα ξέρει περισσότερο από τις διωκτικές αρχές της χώρας του. Και φυσικά έσκασε το παραμύθι: "Η Γαλλία θα πρέπει να μάθει να ζει με την τρομοκρατία."
Είναι τυχαίο ότι η Γαλλία έχει γίνει στόχος τόσο τακτικών και πολύνεκρων τρομοκρατικών χτυπημάτων; Είναι τόσο μεγάλη η στρατιωτική εμπλοκή της στη Μέση Ανατολή, ή στην Αφρική, ώστε να δικαιολογεί

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Το ΕΠΑΜ για τους πλειστηριασμούς

Δελτίο Τύπου

Στις 13 Ιουλίου 2016 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, υπήρχαν εγγεγραμμένοι στο πινάκιο 28 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 15 αφορούσαν πλειστηριασμούς από τραπεζικά ιδρύματα ενάντια σε ιδιώτες, στοχεύοντας κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις.
Το ΕΠΑΜ πράττοντας αυτό που πράττει εδώ και 3 χρόνια, απέτρεψε τους εν λόγω πλειστηριασμούς, δίνοντας ανάσα ζωής και στέγης στους βαριά πληττόμενους συμπολίτες μας από την κρίση και την αδηφάγα όρεξη της τραπεζικής μαφίας.
Οι πλειστηριασμοί της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών, της Α κατοικίας, της μικρής επιχείρησης, έχει πάρει πλέον την μορφή καταιγίδας. Ειδικά μετά την συμφωνία με το 3ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η ιδιωτική περιουσία των συμπολιτών μας περνάει με μαθηματική ακρίβεια στα χέρια των τραπεζών και των funds. Στα χέρια δηλαδή των κύριων υπεύθυνων για την χρεοκοπία της Ελλάδας, που σε συνεργασία με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο έχουν παραδώσει ολόκληρη την Ελλάδα στα χέρια ντόπιων και ξένων συμφερόντων.
Το ΕΠΑΜ από το 2013, πρωτοστάτησε στην δημιουργία του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, αποτρέποντας πάνω από 1000 πλειστηριασμούς ιδιωτικής περιουσίας στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, στέκοντας αλληλέγγυο σε συμπολίτες που βρέθηκαν χωρίς δική τους υπαιτιότητα, αντιμέτωποι με την ασυδοσία του τραπεζικού καρτέλ και απροστάτευτοι από κάθε κρατική πρόνοια και βοήθεια.
Δεν μας κάνει καμιά εντύπωση, που η γνωστή μερίδα της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας, επέλεξε να αποκρύψει τον πραγματικό λόγο της παρουσίας του ΕΠΑΜ στα ειρηνοδικεία όλη της χώρας σήμερα, προβάλλοντας αποκλειστικά και μόνο τον πλειστηριασμό του Athens Ledra.
Το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει τον αγώνα του σε κάθε επίπεδο. Θα βρίσκεται σε κάθε ειρηνοδικείο αποτρέποντας την εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών προς όφελος της τραπεζοκρατίας, αποδεικνύοντας στην πράξη την αλληλεγγύη του στους συμπολίτες μας, απέναντι σε κάθε προσπάθεια εξανδραποδισμού της κοινωνίας, και λεηλασίας των περιουσιών των πολιτών.
Αθήνα 13 Ιουλίου 2016
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

Bregret και ο δράκος του παραμυθιούΤου Μιχάλη Αριδά

Με την υπερψήφιση  του Brexit σφίγγουν πολύ τα πράγματα για τους γερμανούς. Τα περί ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και Ευρώπης των λαών και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και άλλες τέτοιες ηλιθιότητες κενές περιεχομένου, σαν τη στάχτη σκορπίζονται στον άνεμο τώρα πια. Οι λαοί αρχίζουν και συνειδητοποιούν τι εστί Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλουν να φύγουν τρέχοντας από αυτή.

Η Ελλάδα είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, καθώς σε πρόσφατη δημοσκόπηση από αμερικάνικη εταιρεία, την PEW Research Center (που δε ζει με δουλίτσες από τα ελληνικά υπουργεία και τις εγχώριες τράπεζες), το ποσοστό των Ελλήνων που δε βλέπουν θετικά την Ευρωπαϊκή Ένωση συγκέντρωσε 71% και οι μενουμευρωπαίοι δεν ξεπερνούν το 27%. Προσέξτε! Για την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν το ερώτημα, όχι για την ευρωζώνη, όπου σίγουρα το ποσοστό θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο.

Οπότε, τώρα είναι η στιγμή να ξαμολήσει το καθεστώς τα σκυλιά του, πιο λυσσασμένα από ποτέ. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν ριχτεί σε ένα αγώνα αχαλίνωτης προπαγάνδας και ψεμάτων,

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Του Δημήτρη Καζάκη
 "Όλοι ίδιοι είναι," συνηθίζουν να λένε πολλοί μετά την φαινομενικά τρομακτική μετάλλαξη των αντιμνημονιακών σε σούπερ μνημονιακούς. Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι, ή δεν τους χωρά στο νου, είναι το γεγονός ότι εξαρχής ο Τσίπρας, ο Καμμένος και η παρέα τους - πολύ πριν βρεθούν στην κυβέρνηση - είχαν ως αποστολή να εξαπατήσουν και να δολοφονήσουν την ελπίδα σε πολύ πλατιά στρώματα του λαού. Να τσακίσουν το ηθικό και την αίσθηση δικαίου στους πολίτες, ώστε να αποδεχθούν τα πολύ χειρότερα. Να αποδεχθούν την κατάλυση και εκποίηση της Ελλάδας, της ίδιας της ζωής τους, υπό καθεστώς κατοχής.
Κι αυτό έγινε. Πώς γνωρίζουμε όμως ότι οι Τσίπρας, Καμμένος και Σία ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία από πολύ νωρίς; Πρώτα και κύρια από το γεγονός ότι κανένας απ' αυτούς δεν δεσμευόταν για το τι θα κάνει. Κανείς τους δεν τολμούσε να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά και να δεσμευτεί συγκεκριμένα προς τους πολίτες. Αρκούνταν σε συνθήματα και προεκλογικές υποσχέσεις.

Μα, θα μου πείτε, υπάρχει κόμμα ή πολιτικός σχηματισμός που να τολμά να δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες με τέτοιον τρόπο ώστε να τους δώσει τη δυνατότητα να τον εγκαλέσουν ακόμη και ποινικά σε περίπτωση αθέτησης δεσμεύσεων; Είναι αλήθεια ότι ποτέ στην πολιτική ιστορία της χώρας δεν υπήρξε κόμμα ή πολιτικός σχηματισμός που να δεσμεύτηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να αποδέχεται προκαταβολικά ποινική ευθύνη σε περίπτωση αθέτησης των δεσμεύσεων ή υποσχέσεών του.
Γι' αυτό και κυριαρχεί ένα συγκεκριμένο είδος ψηφοφόρων, ανεξαρτήτως χρώματος και πολιτικής ιδεολογίας: ο κοψοχέρης.
Το ΕΠΑΜ για να δείξει ότι δεν είναι καθόλου φυσιολογικό για έναν πολιτικό σχηματισμό να δεσμεύεται και έπειτα να εξαπατά τους ψηφοφόρους του, προχώρησε σε κάτι πρωτοφανές για τα πολιτικά χρονικά

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Οι αυτοκρατορικές υπερεξουσίες της ΕΚΤ

Του Δημήτρη Καζάκη
 
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απειλεί τη Σλοβενία με νομικές ενέργειες. Γιατί; Διότι η αστυνομία εισήλθε στην κεντρική τράπεζα της χώρας και προχώρησε σε κατάσχεση εμπιστευτικών πληροφοριών.
Οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές αυτής της μικρής δύσμοιρης χώρας, της Σλοβενίας, η οποία αποτελεί θραύσμα από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ερευνούν το σκάνδαλο της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Το 2013 οι τοπικές τράπεζες ήταν στα πρόθυρα της πτώχευσης και η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στο δανεισμό τους με περισσότερα από € 3 δις ($ 3,3 δις). Ταυτόχρονα, περίπου € 600 εκατ. ($ 666 εκατ.) των ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης έσβησαν σε πέντε τράπεζες ως αποτέλεσμα της ανακεφαλαιοποίησης.
Για να καταλάβουμε το μέγεθος της διάσωσης των τραπεζιτών, αρκεί να πούμε ότι το ΑΕΠ της Σλοβενίας το 2013 ανερχόταν σε € 43,6 δις ($ 47,9 δις), ενώ το σύνολο των επενδύσεων στην οικονομία κινείται στα € 1,5 δις ($ 1,7 δις). Η διάσωση των τραπεζών μαζί με τη γνωστή πολιτική λιτότητας και οριζόντιων περικοπών σε μια χώρα με απασχόληση γύρω στο 1 εκατ., έφερε μια κατάρρευση της οικονομίας μέσα σε δυο χρόνια άνω του 10%.
H νέα κυβέρνηση που αναδείχθηκε από τις εκλογές του 2014, προκειμένου να χρεώσει την κατάρρευση της χώρας στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα, επέτρεψε στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές να διεξάγουν έρευνα για την σκανδαλώδη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το αποτέλεσμα;
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προειδοποίησε ότι μπορεί να αναλάβει νομική δράση κατά της Σλοβενίας, όταν η αστυνομία βρήκε αμφιλεγόμενα έγγραφα κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής στην κεντρική τράπεζα της χώρας, όπως ανέφερε το Reuters χθες Τετάρτη. Τα έγγραφα που φέρεται να

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Οι ελίτ ξεσηκώνονται εναντίον των λαών μετά το Brexit.

Του Δημήτρη Καζάκη
Υπό τη βαριά σκιά των τραπεζικών μεγαθηρίων τύπου Deutsche Bank, HSBC, CreditSuisse, JP Morgan, κοκ, που σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ συνιστούν "συστημικό κίνδυνο" για την παγκόσμια οικονομία και πρωτίστως για την ήδη ασθμαίνουσα οικονομία της ΕΕ, ο πανικός και η υστερία για τη ψήφο υπέρ του Brexit συνεχίζεται. Το άνοιγμα των συγκεκριμένων τραπεζικών κολοσσών ξεπερνά τα 77 τρις δολάρια, δηλαδή περίπου ίσο με το παγκόσμιο ΑΕΠ. Οι ανάγκες αναχρηματοδότησής τους για να μην καταρρεύσουν ξεπερνούν τον ετήσιο προϋπολογισμό όλων των ανεπτυγμένων χωρών G-7.
Να ποιά είναι η πραγματική αιτία του πανικού και της υστερίας. Ορισμένοι το λένε καθαρά. "Πάρα πολλοί πολιτικοί ακούνε αποκλειστικά την εθνική τους κοινή γνώμη. Και αν ακούει κανείς τη δική του εθνική κοινή γνώμη, τότε δεν αναπτύσσει αυτή που θα πρέπει να είναι μια κοινή ευρωπαϊκή λογική και την αίσθηση της ανάγκης να καταβάλλουμε μαζί τις προσπάθειες. Έχουμε πάρα πολλούς Ευρωπαίους μερικής απασχόλησης." Τάδε έφη Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στη συζήτηση που διεξήχθη στις 5 Μαίου στο μουσείο Capitolini της Ρώμης, στον τόπο δηλαδή της Συνθήκης της Ρώμης το 1957 που ίδρυσε την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πολιτικοί δεν μπορούν να ακούνε τους λαούς τους. Πρέπει και οφείλουν να ακούνε τις παγκόσμιες ελίτ, οι οποίες έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τη βιωσιμότητα όχι των λαών, των εθνών και των χωρών, αλλά των τραπεζών και των χρηματαγορών.
Ειδικά μετά το δημοψήφισμα της Βρετανίας υπέρ του Brexit δεν είναι λίγοι εκείνοι που το θέτουν πλέον ανοιχτά. "Είναι ώρα για την ελίτ να ξεσηκωθεί ενάντια στις αδαείς μάζες. Το Brexit έχει απογυμνώσει το

Προσφώνηση του Δημήτρη Καζάκη στο 5ο Συνέδριο του ΕΠΑΜ


Μοσχάτο, 1/7/2016.
Αγαπητές φίλες, φίλοι, συναγωνίστριες και συναγωνιστές. Αγαπητοί προσκεκλημένοι.
Οι πολιτικοί δεν μπορούν να ακούνε τους λαούς τους. Πρέπει και οφείλουν να ακούνε τις παγκόσμιες ελίτ, οι οποίες έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τη βιωσιμότητα όχι των λαών, των εθνών και των χωρών, αλλά των τραπεζών και των χρηματαγορών.
Ειδικά μετά το δημοψήφισμα του βρετανικού λαού υπέρ του Brexit δεν είναι λίγοι εκείνοι που το θέτουν πλέον ανοιχτά. "Είναι ώρα για την ελίτ να ξεσηκωθεί ενάντια στις αδαείς μάζες. Το Brexit έχει απογυμνώσει το πολιτικό σχίσμα της εποχής μας. Δεν είναι η αριστερά εναντίον της δεξιάς. Είναι ανάμεσα στους λογικούς εναντίον των παράλογα οργισμένων." Έτσι έγραφε στις 26 Ιουνίου ένας από τους εκδότες του περιοδικού Foreign Policy, το οποίο είναι γνωστό για την επιρροή του στα υψηλά κλιμάκια διαμόρφωσης παγκόσμιας πολιτικής.
Κι αυτό είναι αλήθεια. Το Brexit έφερε ορμητικά στην επιφάνεια το κυρίαρχο πολιτικό σχίσμα της εποχής μας. Ανάμεσα στο δικαίωμα των λαών στην εθνική τους αυτοδιάθεση και τη δημοκρατία όπου όλες οι εξουσίες εκπορεύονται από το λαό και ασκούνται υπέρ αυτού, από τη μια και από την άλλη στις παγκόσμιες ελίτ και τα υπερεθνικά μορφώματα της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Κι αυτό το σχίσμα δεν εκφράζεται πλέον μόνο ή απλά ανάμεσα σε χώρες δουλοκτήτες και χώρες δούλους, όπως συνέβαινε επί αποικιοκρατίας, αλλά διατρέχει, συνταράσσει και διαπερνά όλες τις