Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Στις 14 και 15 Μαΐου 2016 το ΕΠΑΜ καλεί σε παλλαϊκή κινητοποίηση - Όλοι στους δρόμους και τις πλατείες

Ανακοίνωση
Έξι χρόνια είναι πολλά. Από το 2010 μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα διεξάγεται ένα παγκόσμιο πείραμα υποδούλωσης και κατάκτησης της χώρας, χωρίς στρατιωτικά μέσα. Χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα. Επιχειρείται με πρόσχημα και πολιορκητικό κριό το δημόσιο χρέος, η πλήρης μετατροπή της σε αποικία, σε δουλοπαροικία του χρέους.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βιώνει στο πετσί της, τον οικονομικό αφανισμό, την εργασιακή έρημο, την υφαρπαγή της ατομικής ιδιοκτησίας και της αγροτικής γης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ανυπαρξία της δικαιοσύνης, την εξάλειψη των αγαθών της δημόσιας υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας παιδείας και του εκμαυλισμού της, την πολιτιστική αποχαύνωση, την διαχρονική καταστροφή της διατροφικής επάρκειας, τη διάλυση των δομών της εθνικής μας άμυνας και την χρεοκοπία των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων.
Ο λαός μας αντέδρασε. Το εν πολλοίς αυθόρμητο κίνημα των πλατειών του 2011-’12, έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής μιας παλλαϊκής κινητοποίησης και διαμαρτυρίας, χωρίς πλήρη συνείδηση του τι καλούνταν να υπερασπίσει. Και γι’ αυτό φρόντισαν όσοι σήμερα βρίσκονται στις θέσεις εξουσίας, και ολοκληρώνουν με τον χειρότερο τρόπο την παράδοση ολόκληρης της χώρας στους επικυρίαρχους.
Τα ψέμματα όμως τέλειωσαν. Σήμερα είναι σε όλους σαφές, ότι δεν διακυβεύεται απλά και μόνο η εργασία, η μείωση μισθών και συντάξεων. Δεν αρκεί η απλή διαμαρτυρία για τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας. Διακυβεύεται η ίδια η υπόσταση της χώρας, η επιβίωση του ίδιου του λαού, η σωτηρία της πατρίδας.
Στις 14 και 15 Μαΐου, το ΕΠΑΜ καλεί σε κάθε πλατεία πόλης ή χωριού σε όλη τη χώρα σε παλλαϊκή κινητοποίηση με επίκεντρο την Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, για την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής στην Ελλάδα και συνέχιση μέχρι την τελική Νίκη. Ή αυτοί, ή Εμείς! Παλεύουμε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που επιβλήθηκε από τους ξένους δανειστές, με την αρωγή, τον δωσιλογισμό και την υποτέλεια όλου του πολιτικού προσωπικού, ανεξαρτήτως ιδεολογίας.
Το ΕΠΑΜ καλεί τους νέους, τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τους ανέργους, τους συνταξιούχους, του ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργάτες της γης και τους κτηνοτρόφους, τον επιστημονικό κόσμο, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, να κατέβουν στο Σύνταγμα και να διεκδικήσουν τα κλειδιά της χώρας από την ντόπια φαυλοκρατία και τα ξένα αφεντικά της.
Καλεί για παλλαϊκό μαζικό ξεσηκωμό, με άξονα την κοινωνική χειραφέτηση, διεκδικώντας την λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία, την εγκαθίδρυση μιας πραγματικής δημοκρατίας στον τόπο μας.
Στις 14 και 15 Μαΐου του 2016, διεκδικούμε πίσω την πατρίδα που εξολοθρεύουν, υπερασπιζόμαστε την αξιοσύνη όσων πάλεψαν με την ζωή τους στους αγώνες για δημοκρατία και λευτεριά, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να παραλάβουν οι επόμενες γενιές, το μέλλον που δικαιούνται.
Θέλουμε εμείς ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη την λευτεριά.
Το ΕΠΑΜ παίρνει την πρωτοβουλία για τον μεγάλο ξεσηκωμό
Σάββατο, 14 Μαΐου, ΞΕΚΙΝΑΜΕ…
Κυριακή, 15 Μαΐου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο
Δευτέρα, 16 Μαΐου έως…. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ μέχρι την δικαίωση
Δεν θα φύγουμε μέχρι να φύγουν.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και σε κάθε πλατεία της χώρας
ΣΤΙΣ 14 ΚΑΙ 15 ΜΑΪΟΥ 2016
28 Απριλίου 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Προς τους Λάκωνες συμπολίτες μας





ΕΠΑΜ ΣΠΑΡΤΗΣ


Παραμονή Δεκαπενταύγουστου του 2015, ψήφισαν όλοι μαζί το νόμο 4336 που είναι το τρίτο μνημόνιο, σαν προαπαιτούμενο για τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης, που μας παραδίδει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2015, ψήφισαν το νόμο 4354, που δίνει τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, άρα και τις επιχειρήσεις στα διεθνή κοράκια, θανατώνοντας την όποια επιχειρηματικότητα και παραγωγή έχει απομείνει.

Λίγες μέρες πριν το Πάσχα του 2016, ετοιμάζονται να συμφωνήσουν και να ψηφίσουν νόμο (πιθανότατα τη Μεγάλη Παρασκευή) που θα φέρει νέες θανατηφόρες «μεταρρυθμίσεις» σε φορολογικό, ασφαλιστικό κ.ά., σε εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.

Προφανώς εμπνέονται από τις Άγιες μέρες, για να μας τσακίζουν. Οι ημέρες που είναι οι πιο ιερές για το λαό μας, είναι οι ημέρες που διαλέγουν οι ντόπιοι και ξένοι «σωτήρες», για να εξοντώσουν τους Έλληνες. Τυχαίο;

Το ΕΠΑΜ Σπάρτης, εύχεται καλή Ανάσταση σε όλους. Στο χέρι μας είναι να έλθει μετά την Ανάσταση του Κυρίου, και η δική μας Ανάσταση.

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Και όμως, υπάρχει λύση


Μια απάντηση στο άρθρο «Εξομολόγηση» του Γιώργου Ανωγειάτη


Του Μιχάλη Αριδά*

Με προσοχή διάβασα πρόσφατα το άρθρο του Γιώργου Ανωγειάτη σε αυτή την εφημερίδα και μπορώ να πω, πως ένιωσα αμέσως την αγωνία του αρθογράφου, καθώς είναι ίδια με την αγωνία του περισσότερου κόσμου. Όλοι λίγο πολύ, καταλαβαίνουν πως δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση.

Πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα, με όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες που κυριαρχούν στη σημερινή πολιτική σκηνή της χώρας, δεξιούς και αριστερούς. Αυτή τη διαπίστωση, την κάνει σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, εκτός βεβαίως, από αυτούς που βολεύονται με την «κατάσταση» και από τα αιώνια κομματόσκυλα, που ολοένα και λιγοστεύουν (ευτυχώς).

Δε θέλω να σας κουράσω με τα υπάρχοντα κόμματα, τι κάνει και τι δεν κάνει ο καθένας πολιτικάντης. Τα ξέρετε πολύ καλά και εσείς. Τα βιώνετε τα καμώματά τους, άλλωστε, στο ίδιο το πετσί σας. Ένα πράγμα μόνο θέλω να σας πω, για να καταλάβετε πόσο παραδομένοι είναι όλοι τους. Το νόμο 4336 που ψήφισαν όλοι εκτός ΚΚΕ και ΧΑ, στις 14/8/2015. Εκεί συμφωνούν πως "Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους".
Το ΚΚΕ και η ΧΑ, μπορεί να μην ψήφισαν αυτό το έκτρωμα, αλλά φρόντισαν από το καλοκαίρι, να μας ξεκαθαρίσουν, πως καλύτερα να είμαστε στο ευρώ, παρά να πάμε σε δικό μας νόμισμα, ακόμα και αν λόγω του ευρώ έχουμε μνημόνια.

Οπότε τι μένει; Που να αποτανθεί ο κάθε Έλληνας, που έχει κυριολεκτικά σιχαθεί την κόλαση που ζει και όλους αυτούς που τον έχουν βάλει σε αυτή; Και όμως, υπάρχει λύση, αρκεί να διώξουμε το φόβο που επιτηδευμένα φωλιάζουν στις ψυχές μας. Η λύση λέγεται ΕΠΑΜ.

Το ΕΠΑΜ, γεννήθηκε το 2011 στις πλατείες, στις οποίες βγήκε μαζικά ο κόσμος, για να διαμαρτυρηθεί για την ισοπέδωση που του ερχόταν ολοταχώς. Γεννήθηκε από αυτούς, που από τότε

Μήνυση Μητσοτάκη σε Τσίπρα επειδή του έκλεψε το Μνημόνιό του

Του Πιτσιρίκου

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μήνυση στον Αλέξη Τσίπρα επειδή του έκλεψε το Μνημόνιό του.
Επειδή οι δικηγόροι απέχουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να ζητήσει πίσω το Μνημόνιο που του έκλεψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έξαλλος και υποστηρίζει πως το τέταρτο Μνημόνιο -που φέρνει η κυβέρνηση Τσίπρα- ήταν δικό του.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάθε κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να περνάει ένα Μνημόνιο, ώστε να δίνει τη σκυτάλη στην επόμενη που θα περάσει το νέο Μνημόνιο.
Οπότε, τώρα ήταν η σειρά του Μητσοτάκη να περάσει το τέταρτο Μνημόνιο.
Με το να φέρει τέταρτο Μνημόνιο -μετά το τρίτο που δικαιούταν-, ο Αλέξης Τσίπρας καταστρατήγησε κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας καταπάτησε το Σύνταγμα που προβλέπει ένα Μνημόνιο για κάθε κυβέρνηση.

«Πολιτική αλητεία» χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την κλοπή του Μνημονίου του από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναφέρει πως το να κλέβεις το Μνημόνιο της επόμενης κυβέρνησης είναι πλήγμα για την Δημοκρατία, και μάλιστα στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως ο Αντώνης Σαμαράς σεβάστηκε τον Αλέξη Τσίπρα και δεν πέρασε το τρίτο Μνημόνιο, γιατί η Νέα Δημοκρατία σέβεται τους κανόνες και δεν κλέβει τα μνημόνια των άλλων.
Με το να φέρει και το τέταρτο Μνημόνιο, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε εκτός μάχης τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τι να την κάνουμε τώρα την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού και το τέταρτο Μνημόνιο το πέρασε η κυβέρνηση Τσίπρα;

Σκοπός κάθε κυβέρνησης είναι να περνάει το νέο Μνημόνιο και μετά να παίρνει τον πούλο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να περάσει το πέμπτο Μνημόνιο γιατί αυτό το δικαιούται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιμένει τον Αλέξη Τσίπρα -μετά το τέταρτο Μνημόνιο- να περάσει και το πέμπτο Μνημόνιο, ώστε μετά να έρθει η σειρά της Νέας Δημοκρατίας και να περάσει το έκτο Μνημόνιο που το δικαιούται.

(Δεν έχω ψηφίσει ποτέ Δεξιά αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δίκιο. Με το να κλέψει το Μνημόνιο της Νέας Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας πρόδωσε τους αγώνες της Αριστεράς και της αφαίρεσε το ηθικό πλεονέκτημα.)

Πηγή: http://pitsirikos.net/  μέσω http://teleytaiaexodos.blogspot.gr

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Με δύο πολύ επιτυχημένες συγκεντρώσεις υποδέχθηκε η Λακωνία το ΕΠΑΜ και τον Δημήτρη Καζάκη.



Του Μιχάλη Αριδά*

Στις 15 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη και στις 13 Απριλίου στη Σκάλα, διεξήχθηκαν δύο εκδηλώσεις που οργάνωσε το τοπικό ΕΠΑΜ, με ομιλητές τον οικονομολόγο και Γ.Γ. του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη, καθώς και το στρατηγό ε.α. και Οργανωτικό Γραμματέα του ΕΠΑΜ, Δημήτρη Κυπριώτη.

Ενώ είχαν γίνει κάποιες ομιλίες παλαιότερα στη Σπάρτη, στον ίδιο χώρο (την αίθουσα του SPARTA INN) με 50 έως 70 παρευρισκόμενους, αυτή τη φορά γέμισε η αίθουσα, με 200 άτομα. Από εκείνο το βράδυ, ένα σούσουρο ξεκίνησε στην περιοχή μας, με θέμα το ΕΠΑΜ,  τα πρωτάκουστα που προτείνει και την απήχηση που άρχισε να έχει στον κόσμο.

Τι άλλαξε και το ΕΠΑΜ άρχισε να βρίσκει και στη Λακωνία ώτα ευήκοα; Δεν νομίζω πως άλλαξε κάτι στο ίδιο το ΕΠΑΜ. Ότι έλεγε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, τα ίδια ακριβώς λέει και τώρα. Άρα, η διαφορά είναι στον κόσμο. Ο μέσος Έλληνας βαρέθηκε τη φτωχοποίηση, τα ψέματα και την κοροϊδία. Βαρέθηκε και τους «σωτήρες» που ξεπηδούν συνεχώς από δεξιά κι αριστερά και στο τέλος το μόνο που του μένει, είναι ένα ακόμα μνημόνιο, που υποτίθεται δεν το ήθελε ο λαοπρόβλητος ηγέτης, αλλά τον εκβίαζαν , λέγοντας ότι θα μας βγάλουν από το πολυαγαπημένο μας ευρώ και θα ξεμείνουμε από φάρμακα, καύσιμα, θα μας κοπούν οι συντάξεις και άλλα όμορφα, που παθαίνουμε τώρα.

Τα ίδια και τα ίδια. Όσο κι αν προσπαθούν, όμως, τα ορκισμένα για την αλήθεια και αντικειμενικότητα μεγάλα κανάλια, οι Έλληνες άρχισαν να συνειδητοποιούν, πως αυτός ο δρόμος δε βγάζει πουθενά πλέον. Μόνο σε περισσότερη φτώχεια, σε περισσότερους θανάτους από αυτοκτονίες, από αρρώστιες

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Η έλευση του Πάπα για να καθαγιαστεί το έγκλημα

Του Δημήτρη Καζάκη

Ήλθε και απήλθε ο Πάπας Φραγκίσκος από τη Λέσβο. Ποιός ήταν ακριβώς ο σκοπός της επίσκεψής του; Προφανώς να μετατρέψει ένα κορυφαίο και άκρως ακανθώδες πρόβλημα ανθρωπιστικού δικαίου, αλλά και εθνικής ασφαλείας της Ελλάδας, σε ζήτημα ελεημοσύνης.
Το μήνυμα ήταν σαφές. Ξεχάστε το γεγονός ότι οι τεράστιες αυτές πληθυσμιακές ροές είναι προϊόν επεμβατικών πολέμων και διάλυσης ολόκληρων χωρών κατ' εντολή και προς το συμφέρον της πολιτισμένης Δύσης.
Ξεχάστε ότι οι μάζες αυτές δεν έρχονται από μόνες τους, αλλά ως όμηροι μιας τεράστιας υπερεθνικής βιομηχανίας μετακίνησης πληθυσμών από Ασία και Αφρική προς Ευρώπη.

Ξεχάστε ότι οι μάζες αυτές των ομήρων δεν αντιμετωπίζονται με βάση τα διεθνώς νόμιμα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας υποδοχής, αλλά κατά τα καλά και συμφέροντα των απόκοσμων και υπερεθνικών εξουσιών.
Ξεχάστε ότι οι ζωές των ομήρων βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος ύποπτων ΜΚΟ και κατ' επάγγελμα "αλληλέγγυων", χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος, με αποτέλεσμα να ανθεί το πανευρωπαϊκό δίκτυο δουλεμπορίας ανθρώπων και ιδιαίτερα ανηλίκων.
Ξεχάστε ότι μαζί με τους ομήρους εισέρχεται και κάθε λογής καρύδι, κάθε λογής μισθοφόρος, ή εγκληματίας πολέμου από τα πεδία των μαχών της Συρίας, του Ιράκ, αλλά και της βόρειας Αφρικής.
Ξεχάστε τα όλα αυτά. Ξεχάστε ότι θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σ' ένα τεράστιο κέντρο κράτησης ομήρων, για την ευκολότερη διαχείρισή τους από τα επιτελεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ξεχάστε τη διάλυση και τον εθνικό ακρωτηριασμό της χώρας, που έχει ήδη δρομολογηθεί με άλλοθι αυτή τη μαζική μετακίνηση ομήρων.
Εσείς πρέπει να συγκινηθείτε από τα κροκοδείλια δάκρυα του Πάπα, που μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ήρθαν να μας πείσουν ότι όλοι αυτοί οι θαλασσοπνιγμένοι δεν είναι όμηροι σκοτεινών και ύποπτων δυνάμεων. Δεν είναι όμηροι της ΕΕ και της Τουρκίας. Ούτε των δουλεμπόρων που με βιτρίνα

ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΟ Ε.Ε.

eu-flag

Του Μιχαήλ Στυλιανού*

Αυτή τη φορά ο γράφων θα παραχωρήσει την πένα του σε πειστικώτερο συνήγορο. Στη χώρα αυτή άλλωστε όλοι τα ξέρουν όλα καλύτερα από όλους τους άλλους, αλλά ακούνε με περισσότερο σεβασμό οποιονδήποτε ξένο. Στη προκειμένη περίπτωση μάλιστα, ο ξένος συμβαίνει να είναι ο Βρετανός ευρωβουλευτής Ντάνιελ Χάνναν, που με άρθρο του στη Νταίηλυ Μαίηλ καλεί τους συμπατριώτες του να τον . . . απολύσουν από το Ευρωκοινοβούλιο.
Επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε τον κ. Παπαδημούλη (ιδρυτικό στέλεχος Σύριζα) να πράξει το ίδιο, ο γράφων σας παρουσιάζει σε συντομία τις εξηγήσεις του κ. Ντάνιελ Χάνναν:
« Απολύστε με!
Θα χαθούν θέσεις εργασίας όταν ένα έθνος αποφασίσει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση; Μόνο τη δική μου.
Είμαι Ευρωβουλευτής και απλά σας ζητώ ψηφίζοντας στο δημοψήφισμα, βοηθήστε να απαλλαγώ από την άνετη και ακριβοπληρωμένη θέση μου. Παρακαλώ, απολύστε με.
Ακόμη θυμάμαι το σοκ της πρώτης ημέρας μου στις Βρυξέλλες. Μόλις βρήκα το γραφείο μου, μια εξυπηρετική κυρία μου ζήτησε το αεροπορικό μου εισιτήριο για να μου επιστραφούν τα χρήματα. Μου μέτρησαν ποσό τόσο μεγάλο ώστε πίστεψα ότι έγινε λάθος. «Μα από το Λονδίνο ήρθα,» εξήγησα. «Δεν είναι λάθος, Μεσιέ», απάντησε πεταχτά. «Αυτή είναι η χιλιομετρική ταρίφα από το Λονδίνο». «Μα κανείς δεν πληρώνει τόσα για την πτήση Χήθροου- Βρυξέλλες», διαμαρτυρήθηκα. «Τόσα καθορίζει το κοστολόγιο», με διέκοψε η κυρία.
Οι ευρωβουλευτές ταξιδεύουν από τις περιφέρειές τους στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο ( η Ευρωβουλή συνεδριάζει εναλλάξ στις δύο πόλεις, με τεράστιο κόστος), εισπράττουν το αντίτιμο του ακριβώτερου εισιτηρίου και επιπλέον «επίδομα χρόνου και αποστάσεως». Και ταξιδεύοντας στην ακριβώτερη θέση, κερδίζεις ένα στρογγυλό ποσό. Αν διαλέξεις φτηνή πτήση, μπορείς να τσεπώνεις 1.000 ευρώ την εβδομάδα, αφορολόγητα.
Η επόμενη επίσκεψή μου ήταν στον αρμόδιο «γενικών εξόδων». Μου είπε πως δικαιούμαι ένα γενικό επίδομα 3,500 λιρών (κάπου 4.000 ευρώ) τον μήνα. « Είναι για ενοίκιο γραφείου;» ρώτησα.
« Όχι, όχι. Σας δίνουμε γραφείο στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο», απάντησε. « Θα είναι τότε για κομπιούτερ και υλικά», παρατήρησα. Όχι, τα έχετε και αυτά. Είναι για τα περιστασιακά έξοδα, όπως

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ανεύθυνη ενδοτική πολιτική της κυβέρνησης, στα αυξημένα ενδεχόμενα θερμών επεισοδίων

Ανακοίνωση
Η πολύμορφη κρίση που διέρχεται η Πατρίδα μας σε όλα τα επίπεδα, έχει πλέον οδηγηθεί στα άκρα με αυξημένα τα ενδεχόμενα θερμών επεισοδίων τόσο στη Νησιωτική όσο και στην Ηπειρωτική χώρα, με την ανεύθυνη και ενδοτική πολιτική που εφαρμόζεται από μια ανερμάτιστη κυβέρνηση, αλλά και με την ανοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Μετά από τη συμφωνία -παρωδία- Μέρκελ-Ερντογάν, την ερήμην αποδοχή της από τον υποτιθέμενο Έλληνα πρωθυπουργό και την παραχώρηση του επιχειρησιακού ελέγχου του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ, με την ελπίδα της μείωσης των προσφυγικών ροών από την Τουρκία, αλλά και της επιθετικής προκλητικότητάς της σε θάλασσα και αέρα εντός της Ελληνικής επικράτειας, η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες έχει βγει έξω από κάθε έλεγχο, με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε θέση απλού θεατή των γεγονότων.
Τα φολκλορικά τρυκ του ανεκδιήγητου υπουργού Εθνικής Άμυνας με τις στολές παραλλαγής, δήθεν για εκφοβισμό των Τούρκων αξιωματούχων και για την επίδειξη πυγμής και αποφασιστικότητας, μόνο γέλια μπορούν να προκαλούν σε «φίλους και συμμάχους», αλλά και στους στρατοκράτες γείτονές μας.
Από την άλλη πλευρά, η έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, φανερώνει την αμηχανία της κυβέρνησης, που το μόνο που της έχει απομείνει να κάνει, είναι να παραδώσει και την άμυνα της χώρας σε τρίτες δυνάμεις, όπως προδιαγράφεται από τις συνεχόμενες αεροναυτικές ασκήσεις συνεργασίας των τελευταίων ημερών με ΗΠΑ-Ισραήλ.
Όμως, η αντιμετώπιση της κρίσης που σιγοβράζει επικίνδυνα, τόσο στο Αιγαίο (αέρα και θάλασσα) όσο και στο εσωτερικό της χώρας, από τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργούνται από τη συσσώρευση των προσφύγων - μεταναστών σε κρίσιμες περιοχές, δεν επιδέχονται και δεν επιλύονται ούτε με παραχωρήσεις της ευθύνης σε τρίτους, ούτε με δισταγμούς και παλινδρομήσεις, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Τα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας δεν είναι ούτε διαπραγματεύσιμα και πολύ περισσότερο παραχωρούμενα για φύλαξη σε κανέναν. Αποτελεί ιερό καθήκον και υποχρέωσή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας η διαφύλαξή τους από κάθε επιβουλή, ενώ δεν μπορεί να παραχωρείται σε ξένες δυνάμεις ούτε η διαφύλαξη της εσωτερικής έννομης τάξης, η οποία αποτελεί – αυτονόητα – αποκλειστική ευθύνη του ελληνικού κράτους.
Ειδικά δε, όταν μιλάμε για τα σύνορα της Πατρίδας μας, όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν, ακόμη και αυτή η ανεύθυνη κυβέρνηση, ότι κατακτήθηκαν με αίμα και θυσίες Ελλήνων και κατοχυρώνονται σήμερα από διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις και οι Έλληνες θα τα υπερασπισθούν ακόμη και με τη ζωή τους.
Το ΕΠΑΜ, για μια φορά ακόμη, στέλνει μήνυμα Ενότητας και Πατριωτικής επαγρύπνησης σε όλο τον Ελληνικό λαό, ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όποτε και αν αυτό απαιτηθεί και θα δώσει μαζί με το λαό όποιον αγώνα απαιτηθεί, για να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος της απαξίωσης της πατρίδας, του ενδοτισμού και της υποτέλειας και για να αποκτήσει η Ελλάδα και οι Έλληνες τους ηγέτες και την πατριωτική κυβέρνηση που τους αξίζουν.
Αθήνα 15 Απριλίου 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Το διπλό νομισματικό και οι επιπτώσεις του (επικαιροποιημένο)

του Όθωνα Κουμαρέλλα
Γράφαμε στις αρχές Ιουνίου πέρσι: «Μεσούσης της «σκληρής» διαπραγμάτευσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές ξαναήλθαν στο προσκήνιο παλιά σενάρια για την κυκλοφορία διπλού νομίσματος, είτε με καθαρή νομισματική μορφή π.χ. μαλακό ευρώ (Geuro), είτε με κάποια μορφή υποσχετικής (IOU), με την οποία θα πραγματοποιούνται οι εσωτερικές πληρωμές του κράτους προς τους πολίτες και όλες εν γένει οι εσωτερικές συναλλαγές».
Σήμερα ένα σχεδόν χρόνο μετά και αφού προηγήθηκαν σημαντικές εξελίξεις, όπως το δημοψήφισμα, η υπογραφή του 3ου μνημονίου, οι εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 και η επανεκλογή στη διακυβέρνηση της χώρας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την προσδοκία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης από τους «θεσμούς» και μιας ανάπτυξης που όλο έρχεται και ολοένα απομακρύνεται σε αποστάσεις ετών φωτός πια -από το να υπάρχουν ακόμα αφελείς που να την πιστεύουν. Αντίθετα η κρίση βάθυνε, ο αποπληθωρισμός και η ύφεση ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, ενώ η χώρα μοιάζει κάτω από το βάρος του προσφυγικού ως ένα ακυβέρνητο καράβι σε μεγάλη τρικυμία, με τους υποτιθέμενους κυβερνήτες και θεσμούς «σωτήρες» να ανοίγουν μεγαλύτερες τρύπες στα ύφαλά του, προκειμένου να βουλιάξει πιο γρήγορα. Έτσι, η προοπτική ενός 4ου μνημονίου και η τελική επιλογή για τη χώρα της περίφημης λύσης Σόιμπλε, δηλαδή εκείνη του παράλληλου, ή διπλού νομίσματος είναι πιο κοντά από ποτέ, έτοιμη να μας «σερβιριστεί» ως η μοναδική πλέον επιλογή και «ευτυχή» κατάληξη του ελληνικού δράματος, με πρόθυμους κεκράχτες τόσο από την δήθεν «πατριωτική» δεξιά του Μπαλτάκου και του Καρατζαφέρη, όσο και από τους ορκισμένους «φεντεραλιστές» τύπου Βαρουφάκη, την προσπάθεια του οποίου για κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος ανέκοψε το λαϊκό «ΟΧΙ» στο περσινό δημοψήφισμα.
Η πρόταση αυτή έρχεται να επαναδιατυπωθεί ακριβώς τη στιγμή που γίνεται πλέον παραδεκτό....
από όλους, ότι το πρόγραμμα δεν «βγαίνει», η «αξιολόγηση» καρκινοβατεί παρά την υιοθέτηση των πιο σκληρών και απάνθρωπων μέτρων σε βάρος του ελληνικού λαού.
Η λύση Σόιμπλε δηλαδή του διπλού, ή παράλληλου νομίσματος στηρίζεται στην απλή λογική του ότι δεν είναι δυνατό να εξυπηρετούνται οι ανάγκες πληρωμών μισθών και συντάξεων, ή των άλλων υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους προς τους Έλληνες πολίτες, πολύ περισσότερο οι ανάγκες για ανάταξη της οικονομίας που βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στον

Στα Μέσα εκπλήρωσης των συμφωνημένων στόχων εξαντλείται η δημοκρατία και η κυριαρχία για τον κ. Τσίπρα.

Ανακοίνωση
Σε μπαράζ νέας υποκρισίας, διανθισμένης με χυδαία επικοινωνιακή προπαγάνδα προς τον ελληνικό λαό επιδίδεται ο φερόμενος ως Έλληνας πρωθυπουργός και η, καταφανώς πλέον, προδοτική κυβέρνηση, στην προσπάθειά τους να περισώσουν ότι περισσότερο μπορούν από το δυσβάστακτο πολιτικό κόστος και την διαφαινόμενη νομοτελειακή τους κατάρρευση.
Το κυβερνητικό συνονθύλευμα, στο όνομα της δήθεν αξιολόγησης, και της ανεύρεσης του καλού και του κακού εταιρικού Θεσμού ανάμεσα στην ΕΕ και το ΔΝΤ, ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη, επιχειρεί να εμφανιστεί στους ιθαγενείς ως η κυβέρνηση που αντιστέκεται στις μεθοδεύσεις των δανειστών, ενεργεί κυρίαρχα και δημοκρατικά, ενώ καταθέτει ληστρικά νομοσχέδια, κι ενώ η ίδια έχει παραδώσει με την υπογραφή του 3ου μνημονίου τα κλειδιά της χώρας στους ξένους επικυρίαρχους.
«Το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα Μέσα εκπλήρωσης συμφωνη-μένων στόχων, είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Σούλτς.
Το θέμα της δημοκρατίας και της κυριαρχίας για τον κ. Τσίπρα και τον υποτελή θίασό του, εξαντλείται στα μέσα εκπλήρωσης των συμφωνημένων στόχων. Δηλαδή, κυριαρχία δεν σημαίνει η εξ’ αρχής απόρριψη των στόχων και η κατοχύρωση ανεξάρτητης πολιτικής, αλλά η ελευθερία επιλογής του τρόπου επίτευξής τους. Δεν ενδιαφέρει αν οι στόχοι επιτυγχάνουν την εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την μετατροπή ολόκληρης της  χώρας σε οικόπεδο προς τεμαχισμό, διαμελισμό και υφαρπαγής του πλούτου του.
Δεν έχει καμμία σημασία πως ο ίδιος, θανάτωσε την δημοκρατία με την αυθαίρετη μετατροπή του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ. Ούτε βέβαια έχει καμμία σημασία ότι στο 3ο μνημόνιο παρέδωσε με το νόμο 4336 εκ νέου την κυριαρχία, αλλά και την ίδια αυτή επιλογή των Μέσων για την εκπλήρωση των στόχων, υπογράφοντας την φράση: «Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης πριν από την οριστικοποίησή τους και τη νομική τους έγκριση.» Αρκεί που το λέει ο κ. Τσίπρας. Κι ας ψεύδεται!
Το θέμα της δημοκρατίας και της κυριαρχίας, οριοθετείται στο αν τα ιμάτια της Ελλάδας, θα τα καταβροχθίσει καλύτερα η Σκύλλα ή η Χάρυβδη. Αυτός είναι ο διακαής στόχος της κυβέρνησης. Μία με την Σκύλλα, μία με την Χάρυβδη! Με ότι θα μας εξασφαλίσει λίγο ακόμα χρόνο στην εξουσία.
Ο ελληνικός λαός πλέον γνωρίζει. Γνωρίζει πολύ καλά την προδοσία που υφίσταται. Γνωρίζει πως το μέλλον που επιφυλάσσουν γι’ όλους μας, θα είναι αβίωτο, στηριγμένο στην καταστροφή και την αναξιοπρέπεια της επαιτείας. Θα είναι μέλλον χωρίς δικαιώματα, χωρίς πατρίδα. Οι «φίλοι εταίροι» με την οικονομική, δημοσιονομική κατοχή που έχουν επιβάλλει, και την προετοιμασία για το 4ο μνημόνιο και το διπλό παράλληλο νόμισμα που απεργάζονται, έρχονται τώρα να σφίξουν ακόμα περισσότερο την μέγγενη, με την καθ’ όλα παράνομη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό, καθιστώντας την χώρα έρμαιο στις μεθοδεύσεις των κυρίαρχων ελίτ και του επεκτατισμού τους.
Το ΕΠΑΜ καλεί τον ελληνικό λαό, σε πλήρη επαγρύπνηση. Δεν έχει τίποτα να περιμένει από το σημερινό πολιτικό καθεστώς, που 6 χρόνια τώρα δίνει διαπιστευτήρια καλής διαγωγής και υποτέλειας, σε ξένα και ντόπια συμφέροντα που νέμονται την εργασία, την περιουσία και το βιός, την ίδια την ζωή της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Συμφέροντα που επιβουλεύονται την υπόσταση και την ύπαρξη ολόκληρης της χώρας.
Το ΕΠΑΜ παλεύει για πραγματικά κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ελλάδα. Παλεύει για δημοσιονομική και νομισματική ανεξαρτησία, χωρίς το άχθος του χρέους, έξω από τον ζουρλομανδύα του ευρώ και την σκλαβιά της τραπεζοκρατίας που εκπροσωπεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Παλεύει για πραγματική δικαιοσύνη, που θα επιτρέψει την τιμωρία των ενόχων για την επιβολή της κατοχής, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Παλεύει για κοινωνική χειραφέτηση και λαϊκή κυριαρχία, με ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για τον λαό μας, από τον ίδιο τον λαό μας. Ένα νέο Σύνταγμα.
Το ΕΠΑΜ διαμηνύει στους εκπρόσωπους του ενδοτισμού και του δοσιλογισμού, ότι δεν αργεί η ώρα που θα βιώσουν την ανταπόδοση του ελληνικού λαού, στο όνομα της πραγματικής δημοκρατίας και κυριαρχίας του. Στο όνομα της εθνικής ανεξαρτησίας του.
Λαός Ενωμένος ποτέ Νικημένος.
Αθήνα 15 Απριλίου 2016
Η Πολιτική Γραμματεία

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Τα ερωτηματικά της δραχμής - Μια απάντηση στον κ. Βιλιάρδο

Σημείωση ιστολογίου: Διαβάστε το οπωσδήποτε. Έστω και κομμάτι κομμάτι. Πρέπει να διαβαστεί απ' όλους, για να διώξουμε το φόβο και να μάθουμε τη λύση, ώστε να ζήσουμε από αύριο αξιοπρεπώς, χωρίς άλλη φτώχεια, χωρίς άλλες θυσίες.

 του Όθωνα Κουμαρέλλα*
Σε άρθρο του ο γνωστός οικονομολόγος κ. Βιλιάρδος, θέτει ορισμένα ερωτηματικά σε σχέση με τη μετάβαση σε νέο εθνικό νόμισμα. Τα ερωτηματικά αυτά βεβαίως απευθύνονται εμμέσως στον Γ.Γ. του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη με αφορμή ραδιοφωνική συνέντευξη του τελευταίου. Αποτελεί ακράδαντη πεποίθησή μου η επαρκέστατη απάντησή τους από τον έμμεσο αποδέκτη των ερωτημάτων -εάν φυσικά ο ίδιος κρίνει ότι πρέπει να απαντήσει. Επειδή όμως εδώ και πολλά χρόνια αρθρογραφώ συστηματικά υπέρ του εθνικού νομίσματος και έχω συγγράψει σχετικό βιβλίο (Ευρώ ή Εθνικό Νόμισμα; - Χίλια ψέματα και μια αλήθεια), αισθάνομαι όχι απλά, ότι έχω το δικαίωμα να τοποθετηθώ παρεμβαίνοντας, αλλά την υποχρέωση να το κάνω, ξεκαθαρίζοντας από την πλευρά μου όλα τα θέματα, που θίγονται στο εν λόγω άρθρο του κ. Βιλιάρδου.
Κατ’ αρχήν φαντάζομαι, ότι ο κ. Βιλιάρδος θα συμφωνήσει στη φύση των θεμάτων που πραγματεύεται στο άρθρο του. Ότι, δηλαδή, τόσο το χρέος και η διαγραφή του, όσο και η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα δεν είναι ζητήματα τεχνοκρατικής υφής, αλλά καθαρά πολιτικά θέματα εθνικού μάλιστα χαρακτήρα και σημασίας, που επηρέασαν, επηρεάζουν και θα επηρεάζουν αποφασιστικά για ολόκληρες δεκαετίες τις ζωές όλων μας, τα οποία πρώτα και κύρια οφείλουν να αντιμετωπισθούν ως τέτοια.
Πράγματι, όλα τα ερωτήματα προκύπτουν, όχι τόσο από τις τεχνικές δυσκολίες στην εφαρμογή μιας διαφορετικής και στον αντίποδα της ακολουθούμενης καταστροφικής πολιτικής εσωτερικής υποτίμησης, αλλά από τον τρόπο και τη δυνατότητα να ληφθούν οι κατάλληλες πολιτικές αποφάσεις προς την υλοποίηση μιας τέτοιας αντίστροφης πολιτικής. Πολιτικές αποφάσεις που θα έλθουν να απαντήσουν και στα τεχνικά ζητήματα που ενδεχομένως προκύψουν.
Το χρέος και η διαγραφή του
Έτσι, ο αρθρογράφος ξεκινά το δεύτερο μέρος της τοποθέτησης του (που μας αφορά) με το «Εάν υποθέσουμε τώρα πως η Ελλάδα κατάφερνε τελικά να διαγράψει μονομερώς το δημόσιο χρέος της...
εξερχόμενη από την ΕΕ….». Αυτό το «εάν υποθέσουμε» αμφισβητεί -εμμέσως πλην σαφώς- τη δυνατότητα μας να μην αναγνωρίσουμε το χρέος και να σταματήσουμε άπαξ δια παντός την αποπληρωμή του. Όμως δεν είναι δυνατό να ισχυριστεί κάποιος ότι προς τούτο υπάρχει κάποιο «τεχνικό» πρόβλημα, κάποια εξίσωση, που οι επιστήμονες οικονομολόγοι αδυνατούν να «επιλύσουν».
Γνωρίζουμε όλοι, ότι το πρόβλημα του χρέους είναι ζήτημα Εθνικής Κυριαρχίας και Διεθνούς Δικαίου. Εξ άλλου, οι δανειακές συμβάσεις -τουλάχιστον υποτίθεται- με βάση αυτό το Διεθνές

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Οι λαγοί του εναλλακτικού νομίσματος, ή ποιοί προετοιμάζουν την επιβολή του σχεδίου Σόιμπλε.

Του Δημήτρη Καζάκη
 
Το πρόγραμμα του 3ου μνημονίου δεν προχωράει. Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας χειρότερη από αισχρή. Η ρευστότητα στην αγορά ανύπαρκτη με τις τράπεζες και τα ιδιωτικά χρέη να "ρουφάνε" ότι ικμάδα έχει απομείνει στην οικονομία. Η ελληνική κοινωνία διαλυμένη έχει επιστρέψει πολιτικά και κοινωνικά στην κατάσταση πριν το 1909. Η ελληνική πολιτεία πλέον δεν υφίσταται. Έχει υποβαθμιστεί σε οικόπεδο της Γερμανίας.
Πολύ γρήγορα οι ίδιοι οι "θεσμοί" θα μας πουν για μια ακόμη φορά, ότι δεν πετύχαμε του στόχους του μνημονίου. Λες και μπορούσαν να επιτευχθούν. Θα χρεώσουν για μια ακόμη φορά την ευθύνη στον ελληνικό λαό και στη συνέπεια της εφαρμογής του προγράμματος. Κι έτσι ο Σόιμπλε θα ξαναβάλει στο τραπέζι το σχέδιο του. Εικονική μείωση ασήμαντου μέρους του χρέους. Ακόμη πιο άγρια λιτότητα και ξεπούλημα των πάντων. Εναλλακτικό ή παράλληλο νόμισμα δίπλα στο ευρώ ώστε να επιταχυνθεί η υποτίμηση όλων των περιουσιακών στοιχείων της χώρας. Ειδικό καθεστώς για την Ελλάδα εντός της ΕΕ, ώστε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας να έχει δικαίωμα ζωής ή θανάτου πάνω στη χώρα.

Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζονται επειγόντως λαγοί. Ένας από δαύτους είναι ο γνωστός μας Βαρουφάκης, που σαν υπουργός οικονομικών προσπάθησε να επιβάλλει το διπλό παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα προς δόξα των μεγάλων κερδοσκόπων τύπου Σόρος. Τώρα μας το παίζει "ήρωας" του αντιμνημονίου, περιμένοντας να τελειώσει αυτό που άρχισε. Να στείλει μια και καλή στα θυμαράκια την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Πάλι προς δόξα των μεγαλύτερων αρπακτικών της χρηματαγοράς και της Ενωμένης Ευρώπης.
Για να εκλαϊκευτεί η ιδέα του διπλού εναλλακτικού ή παράλληλου νομίσματος, δεν αρκεί ο Βαρουφάκης. Έτσι στρατολογούνται διάφοροι λαγοί. Πρώτος και καλύτερος ο κ. Κατσανέβας. Αυτός όταν άκουσε για το σχέδιο Σόιμπλε έχει μεταβληθεί σ' έναν από τους πιο ενθουσιώδεις οπαδούς του. Άλλωστε από την αρχή ήταν όχι με το εθνικό νόμισμα για να πάμε μπροστά, αλλά με την επιστροφή στην δραχμή για πάμε πίσω στην επί ΠΑΣΟΚ εποχή.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



ΕΠΑΜ ΣΠΑΡΤΗΣ

Κύριε Δήμαρχε και κύριοι Σύμβουλοι

Μη νίπτετε τας χείρας σας και μη σταυρώνετε τους πρόσφυγες και εμάς τους Λάκωνες. Δεν αρκεί το να μην προτείνετε μία τοποθεσία για χώρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων ή μεταναστών. Είναι σα να λέτε στην κυβέρνηση, ελάτε να βρείτε ένα χώρο μόνοι σας και φτιάξτε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Αν πραγματικά συμπονάτε τους ταλαιπωρημένους και δύστυχους αυτούς ανθρώπους - όπως ισχυριστήκατε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7-4-2016 - και αν πραγματικά σκέφτεστε τους φτωχοποιημένους, πλέον, κατοίκους αυτής εδώ της πόλης και ολόκληρου του νομού μας, τότε κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος και των προσφύγων και των Λακώνων. Ο στόχος δεν είναι άλλος, από το να πάνε οι πρόσφυγες στη χώρα προορισμού τους και όχι να κλειστούν σε ένα hotspot στη Λακωνία, όσο καλές συνθήκες και να υπάρξουν. Δεν ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους, για να μείνουν σε ένα χώρο εδώ, χωρίς δουλειά, χωρίς προοπτική, ζητιάνοι της ελεημοσύνης μας.

Σας καλούμε να αρνηθείτε κατηγορηματικά τη δημιουργία «κέντρου προσωρινής φιλοξενίας» και να απαιτήσετε από το κράτος, με το κύρος της Δημοτικής Αρχής, να μην κρατάει στη χώρα μας εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες, αλλά να μεριμνήσει, ώστε με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για θέματα μετανάστευσης, να εκδοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και να πάνε εκεί, όπου επιθυμούν. Αυτό άλλωστε επιβάλλει το διεθνές δίκαιο, με τη συνθήκη της Γενεύης του 1951 και το πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967.

Το προσφυγικό θέμα είναι θέμα που αφορά τον ΟΗΕ, λύνεται με τη συνεισφορά του ΟΗΕ και δεν πρέπει να υποβαθμίζεται με μια απαράδεκτη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.

Το ΕΠΑΜ Σπάρτης καλεί το Λακωνικό λαό να αντισταθεί στα σχέδια της κυβέρνησης και των ευρωπαίων «συμμάχων» μας. Να μη δεχθούμε, με κανένα τρόπο, στρατόπεδα συγκέντρωσης ψυχών στον τόπο μας.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Για την απεργία της 7ης Απριλίου

Ανακοίνωση
 
Ο Συνδικαλιστικός Τομέας του ΕΠΑΜ δημοσίευσε πρόσφατα, κείμενο διαλόγου με τίτλο: «Τι εμποδίζει την από τα κάτω συγκρότηση μαζικού εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος;»
Κείμενο προσέγγισης στον εργαζόμενο πολίτη, στον άνεργο, στη νεολαία, στον ελεύθερο επαγγελματία, κείμενο που στην ουσία αφορά όλους τους πληττόμενους πολίτες από την λαίλαπα των μνημονίων, και που καταλήγει στο αυτονόητο συμπέρασμα :
«Η επιβίωση της χώρας και του λαού της, εξαρτάται πλέον στον μέγιστο βαθμό, από το πόσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι και νεολαία υιοθετούν εθνικοαπελευθερωτικά χαρακτηριστικά στις διεκδικήσεις τους. Από το πόσο θα καταστούν ικανοί να υψώσουν τείχη θωράκισης κι αντίστασης στα σχέδια αποικιοποίησης και ακρωτηριασμού της ίδιας τους της χώρας. Από το πόσο είμαστε ικανοί συγκροτώντας ως συλλογικό υποκείμενο τον λαό, να αναδείξουμε σε ηγέτιδα δύναμη του έθνους τον κόσμο της εργασίας, αυτούς που αποκτούν κοινά συμφέροντα και πανεθνικούς δεσμούς κάτω από την διεκδίκηση και την κατάκτηση των βασικών δικαιωμάτων τους, την διεκδίκηση και την κατάκτηση της Δημοκρατίας.»
Στην αυριανή απεργία, οι σημερινοί εκπρόσωποι του γραφειοκρατικού - κυβερνητικού συνδικαλιστικού κινήματος, καλούν για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους να βαρέσουν μια ακόμα τουφεκιά στον αέρα. Μια απεργία που δεν είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένου σχεδιασμού, ούτε οργανωμένου σχεδίου κλιμάκωσης και με την έτερη μεγάλη ομοσπονδία εργαζομένων, την