Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Γιατί καθόμαστε και περιμένουμε τα χειρότερα;

Του Δημήτρη Καζάκη

Νέα αναπροσαρμογή της έκτακτης εισφοράς πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση στους δανειστές, προκειμένου να εξασφαλιστούν πρόσθετα ετήσια έσοδα 1,3 δισ. ευρώ. Αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου φέτος μισθοί και συντάξεις θα μειωθούν από 8 έως και 33 ευρώ τον μήνα για μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά και μικρομεσαία εισοδήματα από 10.000 έως και 30.000 ευρώ, μέσω της αυξημένης μηνιαίας παρακράτησης φόρου.
Για το συνταξιοδοτικό δεν συζητάμε. Μπροστά σ' αυτά που συμφωνεί η κυβέρνηση με τους δανειστές, το σχέδιο Κατρούγκαλου για το οποίο έγιναν τα μπλόκα των αγροτών και ξεσηκώθηκαν οι "γραβάτες", ήταν πταίσμα. Εκεί που κατάντησαν οι δανειστές και οι κυβερνήσεις των μνημονίων τα ασφαλιστικά ταμεία και την αγορά εργασίας, ακόμη και τα 380 ευρώ εγγυημένη σύνταξη φαντάζει κάτι το αδύνατο. Για όσους είναι ήδη στη σύνταξη. Για όλους τους υπόλοιπους, η προοπτική σύνταξης έχει γίνει όνειρο απατηλό.

Πάνω από 320 χιλιάδες ανέρχονται όσοι έχουν βεβαιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά δεν παίρνουν κανονικά την όποια πετσοκομμένη σύνταξη προβλέπεται. Χώρια το γεγονός ότι πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι βλέπουν κάθε μήνα τη σύνταξή τους να περικόπτεται έστω και λίγο. Κι ας μην ξεχνάμε ότι από τη σύνταξη σήμερα δεν εξαρτάται μόνο ο συνταξιούχος, αλλά μία με δυο οικογένειες επιπλέον.
Πού οδηγούν όλα αυτά; Δεν μπορείς να επιβάλλεις νέους φόρους, όταν ξέρεις πολύ καλά ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Τότε γιατί το κάνουν δανειστές και κυβέρνηση; Για έναν βασικό λόγο. Να φορτώσουν νέα δυσβάστακτα χρέη τους πολίτες.

Για την ανακούφιση του λαού και την άμεση ανάνηψη της Οικονομίας.

του Όθωνα Κουμαρέλλα
 
Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η οικονομία, παρά τις αισιόδοξες, πλην παραπλανητικές δηλώσεις των κυβερνώντων -που αναμένουν πως και πως την ολοκλήρωση της περίφημης αξιολόγησης, βάλλοντας ευθέως ενάντια και στα τελευταία ψήγματα κρατικής κυριαρχίας που έχουν απομείνει-, απαιτείται η άμεση υλοποίηση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης

Ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης με σκοπό, αφ’ ενός μεν την γρήγορη ανακούφιση των πολιτών από τα πλήγματα που έχουν δεχθεί και θα δεχθούν, μέχρις ότου ο ίδιος ο λαός καταφέρει να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση και το καθεστώς που την υπηρετεί. 

Αφ’ ετέρου δε, την άμεση ανάταξη της οικονομικής διαδικασίας, που θα επιτρέψει την ομαλή μετάβαση με τους μικρότερους δυνατούς κλυδωνισμούς στη νέα κατάσταση και θα ανοίξει τις προοπτικές μιας ταχύρρυθμης και στηριγμένης στις ίδιες δυνάμεις του λαού μας ανάπτυξης. 

Το σχέδιο αυτό έχει περιγραφεί σε αδρές γραμμές στο πρόγραμμα των «100 πρώτων ημερών μιας Κυβέρνησης Παλλαϊκού Μετώπου» που το Ε.ΠΑ.Μ. είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τον Ιανουάριο του 2014, ενώ στο εξής θα δοθεί η δυνατότητα, να διατυπωθεί με μεγαλύτερη σαφήνεια και λεπτομέρεια. 
Το γεγονός ότι το σχέδιο αυτό είναι σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ανακούφισης και ανάνηψης, δεν σημαίνει ότι δεν εντάσσεται οργανικά και δεν αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού, όπως το Ε.ΠΑ.Μ. προτείνει για τη συνέχεια.

Το σχέδιο αυτό εκπονήθηκε με βάση την καθημερινή μελέτη των προβλημάτων, την εξέλιξη των...
δεικτών και των προβλέψεων, όχι μόνο του Ε.ΠΑ.Μ., αλλά και άλλων, καθώς και επίσημων διεθνών οργανισμών. Επίσης, στηρίζεται όχι σε ένθεν κακείθεν αδιέξοδες ιδεοληψίες που οδηγούν σε στρεβλώσεις παντός είδους, αλλά αποκλειστικά στη βάση της σχέσης κόστους - οφέλους για τη χώρα και τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της.

Η Ζωίτσα που ζυμώνει ψεύτικη ελπίδα

Του Μιχάλη Νευραδάκη
Προφανώς δεν έχει χορτάσει η ανθρωπότητα, και πόσο μάλλον ο Ελληνισμός, από «σωτήρες». Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω βλέποντας την Ζωίτσα να παρελάζει το τελευταίο καιρό στα μέσα ενημέρωσης που υποτίθεται ότι την πολεμούν, εν όψει της επίσημης ίδρυσης του καινούριου της πολιτικού κόμματος ή σχήματος. Και όπως ξέρουμε πολύ καλά, ασχέτως αν πολλοί από εμάς από συμφέρον η προσωρινή αμνησία ξεχνάμε, η Ζωίτσα ξέρει πολύ καλά από σχήματα, καθώς ήταν η ίδια η «ηρωίδα» Ζωίτσα που μας είχε πει ότι η υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο ήταν “σχήμα λόγου”.

Η Ζωίτσα, ακολουθώντας τα βήματα του Τσίπρα, του Ολάντ, των Podemos που εδώ και καιρό εγκατέλειψαν το αυτοαποκαλούμενο «ριζοσπαστικό» οικονομικό τους πρόγραμμα, του Κόρμπιν στην Αγγλία, του Γιάνη Μπαρουφάκη…συγνώμη, Βαρουφάκη, και των Μπέρνι Σάντερς και Μπάρακ Ομπάμα, είναι η επόμενη λύση σωτηρίας που προσφέρεται που θα μας σώσει όλους από τα μνημόνια, την άγρια λιτότητα, το αποπνικτικό δημόσιο χρέος, και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Ακριβώς όπως θα μας έσωνε ο Τσίπρας το 2015 και ακριβώς πως θα έσωναν οι Ομπάμα και Ολάντ τις χώρες τους όταν εκλέχθηκαν, έχοντας υποσχεθεί στους αφελείς ψηφοφόρους «ελπίδα» και «αλλαγή».

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 και ώρα 15.00 - 16.00 ο Δημήτρης Καζάκης, Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ. , θα εμφανισθεί ζωντανά στην τηλεόραση SUPER Kόρινθος.

Το κανάλι SUPER έχει εμβέλεια σε όλη την Πελοπόννησο ,Πόρο , Ύδρα, Σπέτσες, στα Ιόνια Νησιά ( Λευκάδα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά) και Αιτωλοακαρνανία.

Η εκπομπή θα παρουσιασθεί σε επανάληψη την ίδια μέρα στις 23.00.
27 Μαρτίου 2016
 
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.      

Το ΕΠΑΜ για το προσφυγικό ζήτημα

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ, δημοσιοποιεί την Εσωτερική Ενημέρωση - Επιστολή, στο ζήτημα του προσφυγικού και της αντιμετώπισης - διαχείρισής του, που εστάλη προς τα μέλη στις 2 Μαρτίου 2016.
Η απόφαση για την δημοσιοποίηση της Εσωτερικής Επιστολής, έρχεται να αποκαταστήσει δημόσια την θέση και την τοποθέτηση του ΕΠΑΜ για το προσφυγικό, απέναντι στις προσπάθειες σπίλωσης του Μετώπου και την δημιουργία συγκεκριμένων εντυπώσεων προς την κοινή γνώμη, που σκοπό έχουν να φαλκιδεύσουν τον πατριωτικό - δημοκρατικό χαρακτήρα της Οργάνωσης.
Έρχεται προς επίρρωση και συνέχεια όλων των προηγούμενων Ανακοινώσεων και δημόσιων θέσεων του ΕΠΑΜ για το προσφυγικό, και ιδιαίτερα του Ψηφίσματος του 4ου Συνεδρίου για το συγκεκριμένο θέμα.
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
27 Μαρτίου 2016
Εσωτερική Ενημέρωση προς όλα τα μέλη του ΕΠΑΜ για το προσφυγικό
Συναγωνίστριες, συναγωνιστές.
Στο επόμενο διάστημα, η χώρα μας θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα, λόγω των μεταναστευτικών ροών, προσφύγων και άλλων. Οι πληροφορίες που συλλέγουμε μιλάνε για πάνω από 500.000 ανθρώπους, το λιγότερο, που θα θελήσουν να περάσουν τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Ήδη παρατηρείται και καταγράφεται μια σαφής τάση αύξησης των Κέντρων Υποδοχής Προσφύγων σε άλλα μέρη της Ελλάδας εκτός από τα νησιά, γεγονός που επιβεβαιώνει τον φόβο μας ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα σαν μόνιμο χώρο εγκατάστασης προσφύγων και την Τουρκία να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί για δικό της όφελος, τις παράνομες διαχρονικές απαιτήσεις της στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου.

Τελικά ποιός είναι ο ρατσιστής και από ποιόν κινδυνεύουμε;

Του Δημήτη Καζάκη

"Οι ορδές των μουσουλμάνων έρχονται, κρυφτείτε!..." Αυτό είναι το μήνυμα που με σύστημα διακινείται από το επίσημα μέσα προπαγάνδας στους πληθυσμούς της ΕΕ και των ΗΠΑ. Ιδιαίτερα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες. Ποτέ άλλοτε - τουλάχιστον από την εποχή της ανόδου του ναζισμού στην Ευρώπη - δεν υπήρξε μια τόσο οργανωμένη και πλατειά εκστρατεία μαζικής υστερίας.
Τελικά από ποιούς κινδυνεύουμε; Από τους μουσουλμάνους, ή από τους Ευρωπαίους; Ποιοί είναι εκείνοι που διαλύουν με σύστημα ολόκληρη την Ανατολή κι όχι μόνο; Ποιοί είναι εκείνοι που δημιούργησαν τους τζιχαδιστές και τους επιτρέπουν ακόμη και τώρα να κατέχουν σημαντικό μέρος της Συρίας και του Ιράκ; Ποιοί είναι εκείνοι που στήνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τα θύματά τους, δηλαδή για τα εκατομμύρια προσφύγων που οι ίδιοι και οι πόλεμοι που διεξάγουν, δημιούργησαν;
Αλήθεια οι μουσουλμάνοι είναι εκείνοι που μετέτρεψαν την πατρίδα μας σε κέντρο κράτησης προσφύγων για ολόκληρη την Ευρώπη; Οι μουσουλμάνοι είναι εκείνοι που αρνούνται στην πατρίδα μας κάθε κυριαρχικό δικαίωμα; Οι μουσουλμάνοι είναι εκείνοι που έχουν επιβάλλει στην Ελλάδα να μην αναγνωρίζει την προσφυγική ιδιότητα στους πρόσφυγες, προκειμένου να εγκλωβίζονται εδώ; Οι μουσουλμάνοι είναι εκείνοι που κρατάνε σκόπιμα τις μάζες των εγκλωβισμένων προσφύγων σε συνθήκες τραγικής εξαθλίωσης, προκειμένου να τους εξωθήσουν σε εξέγερση ώστε να την καταστείλουν με αίμα;

Δυο μέτρα και δυο σταθμά για τα θύματα της τρομοκρατίας

Του Δημήτρη Καζάκη

Την περασμένη εβδομάδα συνεργεία δημοσιογράφων κατόρθωσαν να μπουν στην πόλη Τσίζρε της Τουρκίας. Αυτό που αντίκρισαν ξεπερνά ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία. Η πόλη έχει κυριολεκτικά ισοπεδωθεί από τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού.
Η πόλη αυτή βρίσκεται στην επαρχία Σιρνάκ της Ανατολίας στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ, στο τριεθνές. Κατοικείται κατά πλειοψηφία από Κούρδους και ο πληθυσμός της ανέρχεται περίπου σε 120 χιλιάδες. Είναι περιτριγυρισμένη από τον Τίγρη στα βόρεια, ανατολικά και νότια. Αυτό έδωσε και το όνομά της, που σημαίνει "νησί" στα αραβικά.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο τουρκικός στρατός ανέλαβε να εκκαθαρίσει την πόλη από τους "τρομοκράτες" του PKK. Ξεκίνησε με μπαράζ πυροβολικού και συνέχισε με άρματα μάχης και ειδικές δυνάμεις. Η σφαγή είναι ολοκληρωτική. Κανείς δεν ξέρει το συνολικό αριθμό των θυμάτων. Εκτιμάται ότι ανέρχονται σε χιλιάδες.
Ο τουρκικός στρατός μιλά για εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον Κούρδων "τρομοκρατών", αλλά δεν έχει να παρουσιάσει ούτε ένα εύρημα που να δικαιολογεί μια τέτοια ενέργεια. Δεν βρήκε οπλοστάσια, ούτε αποθήκες πυρομαχικών, που να δείχνουν ότι στην πόλη υπήρχε οργανωμένη δύναμη ενόπλων "τρομοκρατών". Αντίθετα όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι τα θύματα είναι αθώοι πολίτες και άμαχοι.

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Απ’ τ’ αριστερά. Για την "Πατρίδα"

Σε απάντηση αυτών που προσπαθούν να παραπλανήσουν το λαό παραποιώντας τα λεγόμενα των διαφόρων θεωρητικών και κρύβοντας την αλήθεια. Η μελέτη τους και η αντίληψή τους για την ιστορία και τα επαναστατικά κινήματα φτάνει τόσο μακριά, ώστε ταυτίζουν χωρίς δεύτερη σκέψη τον πατριωτισμό με το φασισμό, συμπεριφερόμενοι φασιστικά στη θέα και μόνο της Ελληνικής σημαίας, με τραγικό αποτέλεσμα να καταφέρουν να απομακρύνουν τόσον απλό κόσμο από το κίνημα, και να τον ρίξουν στην αγκαλιά της Χ.Α.
  
“Ο σοσιαλισμός δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν επιφέρει στις συνειδήσεις μια μεταβολή που δημιουργεί νέα αδελφική στάση, τόσο πάνω στον ατομικό χώρο μέσα στην κοινωνία που οικοδομεί ή που έχει οικοδομήσει το σοσιαλισμό, όσο και στον παγκόσμιο χώρο, για όλους που υποφέρουν από την ιμπεριαλιστική καταπίεση“
(Ε. Τσεγκεβάρα. Ομιλία στο Αλγέρι – 1965)

Η ευημερία του Κράτους είναι η αθλιότητα του πραγματικού Έθνους, του λαού. Το μεγαλείο και η ισχύς του Κράτους είναι η σκλαβιά του Λαού. Ο Λαός είναι ο φυσικός και νόμιμος εχθρός του Κράτους.

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Ειδικές Οικονομικές Ζώνες: Η απόλυτη καταστροφή που έρχεται στα μέρη μας.


Του Μιχάλη Αριδά, μέλους του ΕΠΑΜ Σπάρτης

Οι πολιτικοί μας δεν κάνουν τίποτα άλλο, από το να μας ρίχνουν καθημερινά όλο και πιο βαθιά στη δυστυχία και τη φτώχεια, υπακούοντας στις εντολές των δανειστών, που πραγματικά κυβερνούν την Ελλάδα. Εκτός από γιουσουφάκια όμως, είναι και θρασύτατοι ψεύτες. Έχουν την ξετσιπωσιά να βγαίνουν και να τάζουν ανάπτυξη. Ναι, και οι σημερινοί κυβερνώντες και οι παλιότεροι, όλοι βλέπουν ανάπτυξη από το 2010 και μετά. Τόση ανάπτυξη είχαμε να δούμε από την προηγούμενη κατοχή.
Όταν τους ρωτούν πώς θα έλθει η ανάπτυξη, απαντάνε πως είναι πολύ απλό: με επενδύσεις από το εξωτερικό. Αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα, μια απάτη που λέγεται στον κόσμο από τους αιώνιους ψεύτες και λαοπλάνους. Καμία δοκιμαζόμενη χώρα δεν σώθηκε από την επερχόμενη καταστροφή, στηριζόμενη στις ξένες επενδύσεις. Αντίθετα, πολλές χώρες βυθίστηκαν στην απόλυτη καταστροφή, από τις ξένες επενδύσεις. Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν ρίχνει ούτε ένα φράγκο σε μία χώρα που είναι υπό διάλυση και δεν έχει εσωτερική κατανάλωση και οργανωμένο κράτος. Για σοβαρό επενδυτή μιλάμε, όχι για αρπακτικά.

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Pedro Olalla: Ντροπή για την Ευρώπη.


Περιμένοντας τις Βρυξέλλες

Σημείωμα από την Ειδομένη

Αυτό που πρέπει να γίνει –η κοινοτική πολιτική για τους πρόσφυγες– ίσως επιδέχεται συζήτηση• αυτό όμως που ΔΕΝ πρέπει να γίνει –η απάνθρωπη μεταχείριση των ανθρώπων στη συγκεκριμένη κατάσταση– θα έπρεπε να είναι υπεράνω πάσης συζήτησης. Κι όμως, το δεύτερο είναι αυτό που συμβαίνει.

Εδώ, στην Ειδομένη, μπροστά σε έναν κλειστό φράχτη, περισσότεροι από δέκα χιλιάδες άνθρωποι –πολλοί από αυτούς παιδιά που γεννήθηκαν μέσα στους βομβαρδισμούς– περιμένουν επί εβδομάδες, στοιβαγμένοι σε έναν λασπότοπο, να αποφανθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για την τύχη τους: αν θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν τη διαφυγή τους από τον πόλεμο και την αυθαιρεσία, ή αν με κάποιο τέχνασμα θα τους στείλει πίσω και στα δύο.

Ντροπή για την Ευρώπη. Οι φόροι που πληρώνουμε οι φορολογούμενοί της φτάνουν μόνο για την αστυνόμευση αυτών των ξεριζωμένων• τις ανυπέρβλητες ανάγκες τους καλύπτουν εθελοντές της κοινωνίας των πολιτών, η οποία έχει επικινδύνως συμφιλιωθεί με την υποχρέωση να συμβάλλει στο σύστημα, αμβλύνοντας με αλτρουισμό τις «ανεπιθύμητες ενέργειες» και τις «παράπλευρες απώλειες» των αποφάσεών του.

Ντροπή για την Ευρώπη, της οποίας η ανταπόκριση είναι δυσανάλογη των πραγματικών ευθυνών της για την ύπαρξη του φαινομένου. Εκείνοι –οι ξεριζωμένοι– αν και στις λάσπες, διατηρούν ακόμα την αξιοπρέπειά τους: εμείς –ή όποιοι παίρνουν αποφάσεις για εμάς– την έχουμε χάσει εντελώς. 

teleytaiaexodos.blogspot.gr

Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός


Δήθεν διαπραγματεύσεις, δήθεν αντιπολίτευση, δήθεν κυβέρνηση - Η Ε.Ε στέλνει τον πρώτο πρωθυπουργό της αποικίας "Ελλάδα" με αφορμή το προσφυγικό.

Ο πραγματικός πρωθυπουργός της Ελλάδας, Maarten Verwey, που από τον Αύγουστο διοικεί την Ελλάδα κρυφά με την ομόφωνη συμφωνία όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της χώρας, έρχεται επίσημα για να εφαρμόσει την Συμφωνία Ε.Ε- Τουρκίας για το προσφυγικό. Η πρώτη επίσημη κυβέρνηση της αποικίας επιτέλους δεν έχει κανέναν λόγο να είναι κρυφή πίσω από την δήθεν δημοκρατία της χώρας. Ο φερετζές της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας επιτέλους πέφτει. "Οι εξουσίες του (Maarten Verwey) είναι άνευ προηγουμένου. Και αν λίγοι ψηφοφόροι στους δρόμους της Αθήνας έχουν ακούσει το όνομα του, πολλοί καταλαβαίνουν ότι το πως θα ψηφίσουν στις εκλογές μικρή σημασία έχει για το τι θα συμβεί στη συνέχεια", έγραφε ο Guardian για τον πραγματικό πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Ο Μάαρτιν Φερβέι αναλαμβάνει συντονιστής της επιχειρησιακής εφαρμογής της συμφωνίας με την Τουρκία καθώς η Επιτροπή θα έχει κεντρικό οργανωτικό και συντονιστικό ρόλο στην αποτελεσματική εφαρμογή της συμφωνίας. 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι ο Ολλανδός αξιωματούχος θα συντονίσει "την αποστολή 4.000 υπαλλήλων που θα απαιτηθούν από την Ελλάδα, τα κράτη-μέλη, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου (EASO) και την FRONTEX"
Για να θυμηθούμε τι έστησαν όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα της Ελλάδας ακριβώς μετά το δημοψήφισμα και πριν τις τελευταίες εκλογές:

Το εκλογικό πραξικόπημα της 20ης Σεπτεμβρίου


Πηγή: stontoixo

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Ο υπουργός Άμυνας έσπευσε στην Ουάσινγκτον να δηλώσει υποταγή στους σιωνιστές του Ισραήλ.

Του Δημήτρη Καζάκη
Πόσο συχνά βλέπεις εν ενεργεία υπουργό σε εκδήλωση ιδιωτικού λόμπι συμφερόντων; Και μάλιστα ξένης χώρας; Τι συμπέρασμα θα έβγαζες αν τον έβλεπες; Η κοινή λογική λέει ότι κατ' ελάχιστο είναι ταυτισμένος με τα συμφέροντα που εκπροσωπεί αυτό το λόμπι.
Για ποιόν μιλάμε; Μα για ποιόν άλλον; Τον φερόμενο ως υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, κ. Πάνο Καμμένο. Ο εν λόγω κύριος, που το όνομά του σαφώς έχει ξεπεράσει τη φήμη του ομοϊδεάτη του και ομογάλακτού του Νορβηγού Βίντκουν Κουίσλιγκ, έτρεξε να παραβρεθεί στην ετήσια σύνοδο της AIPAC στην Ουάσινγκτον. Για όσους δεν γνωρίζουν, η AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) είναι μια ομάδα πολιτικής πίεσης (lobby) για την προώθηση των συμφερόντων του Ισραήλ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ε.ΠΑ.Μ Περιφέρειας Νοτίου Πελοποννήσου

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

Το Σάββατο  26 Μαρτίου 2016  και ώρα 18.00  στην ανοικτή εκδήλωση - ομιλία που διοργανώνει στην αίθουσα Φιλαρμονικής Καλαμάτας, οδός Υπαπαντής 25 με κεντρικό θέμα:
ΜΝΗΜΟΝΙΑ και ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ !

Στην εκδήλωση  θα μιλήσουν, κατά σειρά:
Ο κ. Νίκος Κατσαρός Καθηγητής Χημείας, Επιστημονικός Συνεργάτης του Ερευνητικού Κέντρου Δημόκριτος, πρώην Πρόεδρος του ΕΦΕΤ και της Ένωσης Ελλήνων Χημικών με θέμα : Η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων -TTIP- και οι επιπτώσεις της στην υγεία των καταναλωτών.
ο κ. Ανδρέας Γιαννουλόπουλος, Γιατρός Καρδιολόγος - Πνευμονολόγος, Επικεφαλής του Πανεπιστημονικού Μετώπου της Χώρας και του  Απόδημου Ελληνισμού και μέλος Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, με θέμα : Πού οφείλεται η κατακόρυφη αύξηση της νοσηρότητας στο Δυτικό κόσμο; Τί προτείνουν οι γιατροί για την αντιμετώπιση της.
Ο Γ.Γ του Ε.ΠΑ.Μ.,  κ. Δημήτρης Καζάκης, Οικονομολόγος – αναλυτής με θέμα : Υπάρχει Λύση ! Θα αποκαλύψει τους τρόπους και θα προτείνει τη λύση για να βγει η Πατρίδα μας από το αδιέξοδο και την καταστροφή που την απειλεί.

Μετά τις τοποθετήσεις των ομιλητών θα επακολουθήσει διάλογος με το κοινό.

Επικοινωνία:  epam.notiapeloponnisos@gmail.com

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Τι αξία έχει ένα χιλιάρικο σήμερα;

Σχόλιο Ιστολογίου: Δε ζητάμε να γυρίσουμε σε εκείνη τη δραχμή, αλλά να πάμε σε μια νέα δραχμή που θα ελέγχουμε εμείς και κανένας άλλος. Σε μια νέα δραχμή που θα φτιαχτεί για να εξυπηρετεί όλους τους Έλληνες πολίτες και όχι τους τραπεζίτες και τα λαμόγια. Παρόλα αυτά, είναι εντυπωσιακή η διαφορά ακόμα και εκείνης της ταπεινής δραχμής του Σημίτη και του Μητσοτάκη με το δολοφονικό ευρώ που μας αποδεκατίζει σήμερα.

Ιδού ένα χιλιάρικο, η περίφημη “χήνα” που λέγαμε και τότε.
Τι αγοράζαμε με αυτό το 1999, σε μια πρωινή Κυριακάτικη βόλτα;
Τσιγάρα αμερικάνικα: 400 δραχμές. 
Τυρόπιτα: 100 δραχμές.
Καφές φραπόγαλο: 500 δραχμές….
Σύνολο χίλιες δραχμές κι όλα αυτά, με…βασικό μισθό 170 χιλιάδες δραχμές.
Σήμερα (2014) τα ίδια προϊόντα κοστίζουν:
Τσιγάρα αμερικάνικα: 3,70 – 4,70 ευρώ.
Τυρόπιτα 1,5 ευρώ με τυρί. Χωρίς τυρί ένα ευρώ.
Καφές φραπόγαλο: 3 ευρώ.
Σύνολο 8-9 ευρώ, δηλαδή τρία χιλιάρικα, με βασικό μισθό 480 ευρώ.
Αυτά σε δραχμές θα ήταν 163 χιλιάδες (περίπου όσο και το 1999).
Απλά 15 χρόνια μετά, το κόστος ζωής τριπλασιάστηκε.
Ο βασικός μισθός μειώθηκε και για ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού δεν υπάρχει καν.
Success story με τα όλα του. 
Πηγή: newsone.gr μέσω teleytaiaexodos.blogspot.gr

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Δήλωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ αναφορικά με τα αποτελέσματα της διάσκεψης κορυφής ΕΕ - Τουρκίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναφορικά με την δήλωση της ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου το ΕΠΑΜ επισημάνει τα εξής:

1. Η δήλωση αναφέρει στο σημείο 1 ότι «η Τουρκία και η Ελλάδα, βοηθούμενες από την ΕΕ, θεσμούς και οργανώσεις, θα κάνουν τα αναγκαία βήματα και θα συμφωνήσουν σε απαραίτητες διμερείς ρυθμίσεις, που περιλαμβάνουν την παρουσία Τούρκων αξιωματούχων σε Ελληνικά νησιά και Ελλήνων αξιωματούχων στην Τουρκία από την 20η Μαρτίου για να διασφαλισθεί ο συντονισμός και να διευκολυνθεί η ομαλή λειτουργία των εν λόγω ρυθμίσεων……».

Αυτό σημαίνει ότι την Κυριακή θα φθάσουν οι πρώτοι Τούρκοι αξιωματούχοι στα Ελληνικά νησιά με ότι αυτό συνεπάγεται. Το ΕΠΑΜ με την δήλωση του της 13ης Μαρτίου κατήγγειλε την πράξη αυτή και πρότεινε την εγκατάσταση παρατηρητών του ΟΗΕ στα Τουρκικά παράλια για την ταυτοποίηση των προσφύγων.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος» αναφέρει και τα εξής: «Ο χώρος στον οποίον η Τουρκία βρίσκεται κοντά στον πόλεμο, περισσότερο από κάθε άλλη περίπτωση είναι τα νησιά του Αιγαίου που περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό τον ζωτικό της χώρο». Ο κος Τσίπρας εγνώριζε την θέση αυτή του Τούρκου Πρωθυπουργού και παρόλα αυτά δεν επέμενε να απαλειφθεί αυτή η πρόταση.


2. Δεν γίνεται καμία αναφορά για την τύχη των 50.000 προσφύγων και μεταναστών που είναι ήδη στην Ελλάδα και οι οποίοι φαίνεται ότι θα παραμείνουν στην Ελλάδα, μαζί με όλους τους υπόλοιπους που θα έλθουν -και καμμιά πρόβλεψη δεν υπάρχει για να αποτραπεί η έλευσή τους και ο εγκλωβισμός τους στη χώρα μας σε αυτή την συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που συνυπέγραψε ο κος Τσίπρας.

3. Ενώ η δήλωση εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια για την βομβιστική επίθεση της περασμένης Κυριακής στην Άγκυρα, δεν υπάρχει καμμιά αναφορά για την σφαγή του Κουρδικού λαού από τις κυβερνητικές δυνάμεις στην Τουρκία.

Το ΕΠΑΜ καταδικάζει την προδοτική στάση του Αλέξη Τσίπρα και καλεί τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ιδίως στα νησιά να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση Τούρκων εκεί.

Αθήνα 19 Μαρτίου 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Ας αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα για τους πρόσφυγες οι νεοναζί ηγέτες της ΕΕ

Του Δημήτρη Καζάκη
 
Έκλεισε επί της αρχής η συμφωνία ανάμεσα ΕΕ και Τουρκία για τον έλεγχο της ροής των προσφύγων. Η ΕΕ μαζί με την Τουρκία αρνείται επίσημα να μεταχειρίζεται τους πρόσφυγες ως τέτοιους, ώστε να μπορεί επιλεκτικά να χορηγεί άσυλο, να μπορεί να τους επιστρέφει πίσω και γενικά να τους μεταχειρίζεται κατά το δοκούν έξω από τις προβλέψεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, τις διεθνείς συμβάσεις και πρωτόκολλα. Τώρα πια οι πρόσφυγες θα βαφτίζονται παράνομοι μετανάστες και θα αντιμετωπίζονται ως "εισβολείς" έτσι ώστε να μπορούν να τους κρατούν σε στρατόπεδα κράτησης και να τους μεταχειρίζονται ως αλλοδαπούς χωρίς δικαιώματα.

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Στοιχεία σοκ στην ετήσια έκθεση της ΓΣΕΕ-Το 48% των νοικοκυριών κάτω από το όριο φτώχειας

 


Η προοπτική δημιουργίας βιώσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων και εξόδου από την κρίση είναι αρνητική, προσθέτει η ΓΣΕΕ, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα αλλαγής του υφιστάμενου υποδείγματος οικονομικής πολιτικής

Η ραγδαία φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος του πληθυσμού εξαιτίας της κρίσης, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ο δραματικός περιορισμός των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, η ραγδαία αύξηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, καθώς και η «βύθιση» των μισθών, είναι τα βασικά συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για το 2016. 

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Έσβησαν την Ελλάδα από τον χάρτη

Τέλος τα ελληνοτουρκικά σύνορα-Ευρωτουρκικά σύνορα διά στόματος Γιούνκερ.


Του Γιάννη Λαζάρου

Τελείωσαν τα ελληνικά σύνορα και από τα επίσημα χείλη του Γιούνκερ. Η Ελλάδα είναι πλέον ένας τόπος που ορίζεται αποκλειστικά από την Ε.Ε ενώ τα ελληνοτουρκικά θέματα κλείνουν εφόσον πλέον κουβέντα με την Τουρκία, με αφορμή το προσφυγικό, θα κάνουν αποκλειστικά τα υψηλά κλιμάκια της Ε.Ε και όχι οι ελληνικές κυβερνήσεις. 

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Μπορεί να υπάρξει ευρώ και ΕΕ χωρίς λιτότητα;

Του Δημήτρη Καζάκη
Συμμαχία ενάντια στη λιτότητα για τη δημοκρατία στην Ευρώπη, ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Όλα τα μεγάλα μυαλά θα μαζευτούν για να συσκεφθούν τον τρόπο που μπορεί να υπάρξει ευρώ, ευρωζώνη, ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, χωρίς λιτότητα. Δηλαδή πώς μπορεί να γίνει φυτοφάγο ένα από τα μεγαλύτερα αρπακτικά στην ιστορία της παγκόσμιας αγοράς.
Η αναζήτηση αυτή έχει τόση αξία όση και εκείνη του μεσαίωνα ανάμεσα στους καλόγερους του παπισμού, που φιλονικούσαν εναγωνίως για το φύλο των αγγέλων. Ή σαν εκείνη ανάμεσα στους σοσιαλδημοκράτες των μεγάλων αποικιακών αυτοκρατοριών των αρχών του 20ου αιώνα, που ενώ προσυπέγραφαν την αποικιοκρατία επιθυμούσαν ταυτόχρονα να εξανθρωπίσουν τις μεθόδους της.

Γουστάρουμε Ευρώπη

 
της Κατερίνας Γκαράνη

Πρέπει ο ελληνικός λαός να κάνει μια καλή ψυχανάλυση γι' αυτό που του συμβαίνει τους τελευταίους μήνες. Με αφορμή την ροή προσφύγων προς την Ευρώπη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για την ναζιστική Ε.Ε που υψώνει φράκτες και στήνει στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και για την επίσης ναζιστική Ε.Ε που παράτησε τους Έλληνες στο έλεος των ορδών από την Ασία με τον φόβο του εξισλαμισμού του "ελληνικού κυττάρου". Ένα στρατόπεδο εναντίον της Ε.Ε χωρισμένο όμως σε δύο στρατόπεδα.  Ο Έλληνας αποδεικνύεται ότι βγάζει τα απωθημένα της χρόνιας καταπίεσης που δέχεται από την  Ε.Ε βάζοντας ως ασπίδα τρίτους, οι οποίοι προέρχονται από χώρες που δεν είχαν εταιρική σχέση, όπως η Ελλάδα, με την Ε.Ε.

Το φορολογικό πρόγραμμα του ΕΠΑΜ

«Αυξημένη φορολογία στα προϊόντα πολυτελείας και ΦΠΑ μέχρι 10% αναφέρεται στο νέο φορολογικό πρόγραμμα του ΕΠΑΜ» υπογραμμίζει σε συνέντευξη στη ΔΕΣΜΕΥΣΗ ο Γενικός Γραμματέας του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης.

Ερ.
 Πώς θα ελεγχθεί το φορολογικό χρέος;
Απ.
 Έχουμε γυρίσει σε φόρους υποτέλειας όπως στην νεοφεουδαρχία καπιταλιστικού τύπου.
Όταν το φορολογικό χρέος είναι 82 δις. ευρώ δεν μπορεί να υπάρξει ανταποδοτικό σύστημα με υπηρεσίες. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα 20-25 δις. είναι παλιά χρέη εταιριών (όσες έχουν κλείσει ή δεν έχουν πληρώσει) στα οποία πρέπει να γίνει εκκαθάριση.
Ειδικότερα για τις μικρές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το χρέος από έλλειψη φοροδοτικής ικανότητας, διαγράφεται με νομοθετική ρύθμιση για να τους δοθεί η ευκαιρία να ξαναλειτουργήσουν.
Όσο πρόκειται για τις δημοτικές επιχειρήσεις, το νομικό καθεστώς θα δημιουργηθεί από μηδενικής βάσης.
Για την φορολογία προσώπων θα ελεγχθούν τα έσοδά τους για να διαπιστωθεί η φορολογική τους ικανότητα. Σκοπός είναι να σβήσει το χρέος προς την εφορία από τους μνημονιακούς φόρους στα νοικοκυριά, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, μικρομεσαίους.

Το νέο προσφυγικό θα αφορά Έλληνες


Της Μαρίας Τσολακίδη

Το δεύτερο "προσφυγικό" που θα πάρει σε λίγους μήνες σάρκα και οστά θα αφορά όσους έχουν δάνειο σε τράπεζες. Είτε είναι "κόκκινο", είτε είναι "πράσινο" το χρέος θα περάσει άμεσα στα χέρια των funds με τις ανάλογες συνέπειες που αυτό θα έχει.
Η κυβέρνηση κάνει τους τελευταίους δήθεν φιλολαϊκούς  ελιγμούς έτσι ώστε η πρώτη κατοικία να μείνει έξω από την πώληση των "κόκκινων" δανείων και ρίχνοντας το βάρος στα επιχειρηματικά δάνεια, κάτι που για τον υπουργό Σταθάκη πριν τέσσερις μήνες κάτι τέτοιο δεν έμπαινε καν προς συζήτηση. Μέχρι στιγμής η συμφωνία της Τρόικα και της κυβέρνησης έχει κλείσει για δάνεια 80 δις ευρώ από τα οποία όμως εξαιρούνται τα δάνεια πρώτης κατοικίας. Πριν αρχίσουν το ξεσπίτωμα των Ελλήνων πρέπει πρώτα να αποδυναμώσουν οποιονδήποτε ακόμη αντέχει επαγγελματικά έτσι ώστε η κατάσχεση πρώτης κατοικίας να φαντάζει μία φυσιολογική πορεία αφού όλη η ιδιωτική περιουσία θα ανήκει σε ξένα χέρια.

Τι σηματοδοτεί το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία και η αποχώρηση της Ρωσίας από τη Συρία;

Του Δημήτρη Καζάκη 

 Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα της Τουρκίας με πάνω από 37 νεκρούς. Την ίδια περίπου ώρα που ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωνε την μερική αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία. Συνδέονται αυτά τα δυο γεγονότα;
Η τρομοκρατική ενέργεια αποδόθηκε σχεδόν αμέσως σε κούρδους μαχητές, και έτσι η κυβέρνηση της Τουρκίας ξεκίνησε νέες αεροπορικές επιδρομές κατά κουρδικών στόχων στα νοτιανατολικά της χώρας και το Ιράκ ως "αντίποινα". Και μόνο το γεγονός αυτό, αλλά και το νέο δόγμα ολοκληρωτικού πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας που εξήγγειλε ο Ερντογάν, θέτει σοβαρά ερωτηματικά για το ποιός πραγματικά βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια.

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Η ευρωζώνη υπό συνθήκες κλιμακούμενης κατάρρευσης

Του Δημήτρη Καζάκη
 Η τελευταία απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει στο 0% το επιτόκιο κύριας χρηματοδότησης και στο -0,40% το επιτόκιο καταθέσεων, ισοδυναμεί μ' ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο του ευρώ. Η απόφαση αυτή της ΕΚΤ υιοθετήθηκε υποτίθεται για να αποτραπεί η διολίσθηση σε αποπληθωρισμό ολόκληρης της ευρωζώνης.
Η απειλή του αποπληθωρισμού.
Η αλήθεια είναι ότι κανένα μέτρο νομισματικής πολιτικής και επιτοκίων δεν πρόκειται να αποτρέψει τον αποπληθωρισμό. Στη μέγγενη του αποπληθωρισμού βρίσκεται πρώτα και κύρια η Ελλάδα από το 2013. H Ισπανία ακολουθεί κατά πόδας από το 2014. Η Κύπρος το ίδιο και η Πορτογαλία. Η Ιρλανδία έχει ξεκίνησε να βυθίζεται σε αποπληθωρισμό το 2015.

Ανακοίνωση 

Για την εγκατάσταση Τούρκων παρατηρητών στα Ελληνικά νησιά


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε σήμερα ότι  «Τούρκοι υπάλληλοι στα Ελληνικά νησιά θα συντονίζουν την επανεισδοχή των μεταναστών στην Τουρκία».

Με την πράξη αυτή πραγματοποιείται το πρώτο  ουσιαστικό βήμα παράδοσης  των Ελληνικών νησιών στην Τουρκία. Κατά την  πάγια Τουρκική πρακτική,  κάθε Τούρκος παρατηρητής, θα συνοδεύεται από πολυμελές βοηθητικό προσωπικό  και θα ζητηθεί η παραχώρηση γραφείου ή κτιρίου, όπου θα αναρτηθεί η ημισέληνος. Μετά θα ζητηθεί η προστασία του γραφείου ή κτιρίου από τουρκική αστυνομία.  Και κάποια στιγμή, το κτίριο  ή θα ανατιναχθεί, ή θα πυρποληθεί από πράκτορες της γείτονος  και  θα κληθούν οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να καταλάβουν το νησί για την προστασία του Τούρκικου προσωπικού.

Υπενθυμίζεται η έκρηξη βόμβας την 4ην Σεπτεμβρίου 1955 στο Μουσείο Ατατούρκ από Τούρκο πράκτορα στην Θεσσαλονίκη, που οδήγησε την επομένη στην καταστροφή του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.  Υπενθυμίζεται επίσης το Τουρκικό σχέδιο Ergenekon,  που προέβλεπε πράξεις πρόκλησης κατά της Ελλάδος, από την δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη  μέχρι την κατάρριψη Τούρκικου αεροπλάνου, προκειμένου να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των δυο Κρατών και αυτό το 2003.

Το ΕΠΑΜ καταγγέλει απερίφραστα την προδοτική στάση του κου Τσίπρα και της συνοδείας του, οι οποίοι ανιστόρητοι  όντες, αγνοούν με άτιμο τρόπο το αίμα που έχυσαν οι πρόγονοι μας για την απελευθέρωση των  Ελληνικών νησιών. Αγνοεί ακόμα ο κ. Τσίπρας την γενοκτονία των Ελλήνων της Σμύρνης,  με την ιταμή δήλωση ότι τάχα «η Σμύρνη είναι μια πόλη σύμβολο του κοσμοπολιτισμού και της αδελφοσύνης στο Αιγαίο».

Το ΕΠΑΜ αντίθετα προτείνει την εγκατάσταση παρατηρητών του ΟΗΕ στα Τουρκικά παράλια  για  να γίνονται εκεί οι διαδικασίες ταυτοποίησης, ώστε να μην χρειάζεται επί ελληνικού εδάφους ο συντονισμός της επανεισδοχής μεταναστών στην Τουρκία.

Το ΕΠΑΜ καλεί τον Ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τους κατοίκους των νησιών να διαδηλώσουν κατά της προδοτικής στάσης του κου Τσίπρα και να παρεμποδίσει με οιονδήποτε τρόπο την εγκατάσταση Τούρκων παρατηρητων  στα νησιά της Ελλάδος. 
12.3.16