Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Το ξεδόντιασμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με αριθμούς!

 
Σχόλιο ιστολογίου: Μήπως και σταματήσει επιτέλους, αυτό που λένε αρκετοί "πατριώτες", όταν έρχεται η ώρα της ευθύνης: "Δεν μπορεί να γίνει τίποτα γιατί θα μας την πέσουν οι Τούρκοι"


Του Δημήτρη Κυπριώτη

Το πρακτορείο ειδήσεων REUTERS δίνει με αριθμούς, το ΠΟΓΚΡΟΜ που έχει γίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας, μετά από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.

Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα από αυτό το πραγματικό  ξεχαρβάλωμα που έχει κάνει ο Ερντογάν στις ΕΔ, είναι ότι ο φερόμενος ως από τους ισχυρότερους στρατούς στην Ευρώπη ο Τουρκικός, σύμφωνα με τον όγκο και τον εξοπλισμό του, έχει γίνει η σκιά του.

Για να μπορέσει να ανακάμψει, αν ποτέ μπορέσει και για να φτάσει τουλάχιστον στα προηγούμενα επίπεδα, χρειάζεται ένας ελάχιστος χρόνος  5 χρόνων με τεράστια ανασυγκρότηση, αναδιοργάνωση  και εκπαίδευση. Και αυτά, ξέχωρα από την κατάσταση του ηθικού των στελεχών του, που είναι στο κατώτερο σημείο που μπορεί να βρεθεί ένας στρατός.

Και μέσα σε όλα αυτά ένα είναι σίγουρο. Ότι εκκαθαρίσεις και να κάνει ο σουλτάνος-δικτάτορας, μία νέα έκρυθμη κατάσταση θα είναι πάντα έτοιμη να την υποστεί. Για αυτό 30 μάγειροι επιμελούνται το φαγητό του, με ειδικούς δοκιμαστές, ενώ είναι αμφίβολο αν μπορεί να «κλείσει μάτι» όλη τη νύκτα!! Θαλαμοφύλακας του εαυτού του έχει τελικά καταντήσει, όπως λένε οι κακές γλώσσες.   

Το ερώτημα όμως που ακούγεται από πολλούς Έλληνες είναι, «Μήπως η Τουρκία βρει τώρα την ευκαιρία και μας κάνει πόλεμο, για να ξεπεράσει την εσωτερική της κρίση;». Αυτό σε προσωπική άποψη, όχι μόνο δεν έχει πλέον λογική βάση, (ποτέ δεν είχε πέραν των εκβιαστικών διλημάτων) αλλά θα μπορούσαμε εύκολα να το αντιστρέψουμε… Και καλό θα είναι να μη ξεχνάμε το  πως και πότε η Τουρκία, δημιούργησε τετελεσμένα στην Κύπρο….

Αλλά ας δούμε τι αριθμούς μας δίνει το REUTERS, για να καταλάβουμε για τι ακριβώς μιλάμε.


Συνολικά 1.684 στρατιωτικοί όλων των βαθμίδων,
συμπεριλαμβανομένων 149 στρατηγών και ναυάρχων, αποτάχθηκαν  από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις  15 Ιουλίου και  μόλις μία ημέρα πριν από τη σύγκληση  του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (Yas),με το αιτιολογικό ότι  είχαν σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση  «Fethullahist» (Feto).


Οι ετήσιες  κρίσεις των ανωτάτων και ανωτέρων  αξιωματικών συμβάλουν στη διαμόρφωση της  μελλοντικής στρατιωτικής ιεραρχίας  με τις αποστρατείες, τις  προαγωγές  και τις τοποθετήσεις. Εδώ όμως δεν μιλάμε για διαμόρφωση μελλοντικής ηγεσίας, μιλάμε για πραγματικό διωγμό.

Η  απόφαση απόταξης των παραπάνω,  ήταν μέρος του νέου διατάγματος, που δημοσιεύθηκε αργά στις 27 Ιουλίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ήρθε ως μέρος των αποφάσεων της τρίμηνης κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στην Τουρκία,  η οποία επιτρέπει στην κυβέρνηση να εκδίδει τέτοια διατάγματα.

Σύμφωνα με το διάταγμα, 87 στρατηγοί, 726 άλλοι αξιωματικοί  και 256 υπαξιωματικοί, αποστρατεύθηκαν  από το Στρατό Ξηράς. Αντίστοιχα, περίπου 32 ναύαρχοι, 59 άλλοι αξιωματούχοι και 63 υπαξιωματικοί  από το Πολεμικό  Ναυτικό, ενώ 30 ανώτατοι, 314 αξιωματικοί άλλων βαθμίδων και 117 υπαξιωματικοί  αποτάχθηκαν  από την Πολεμική Αεροπορία.
Ακόμη σημειώνεται ότι περίπου 30 στρατηγοί εξακολουθούν να κρατούνται.


Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε νωρίτερα στις 27 Ιουλίου, ότι συνολικά 8.651 στρατιώτες είχαν λάβει μέρος στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Περιγράφοντας την απόπειρα πραξικοπήματος ως "προσπάθεια που έγινε από τρομοκράτες με στρατιωτικές στολές" της  Feto, το Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι 1676 από τους στρατιώτες ήταν βαθμοφόροι, ενώ 1.214 ήταν στρατιώτες φοιτητές.

Πρόσθεσε επίσης ότι χρησιμοποιήθηκαν στην απόπειρα του πραξικοπήματος 35 αεροσκάφη, εκ των οποίων 24 μαχητικά, 37 ελικόπτερα, 74 άρματα μάχης, 246 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τρία πλοία,  ενώ χρησιμοποιήθηκαν από τους στρατιώτες 3.992 ελαφρά όπλα.


Ο υπουργός Εσωτερικών Efkan Ala έχει δηλώσει ότι,  συνολικά 15.846 άνθρωποι από τις δυνάμεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων και των 10.012 στρατιωτών, έχουν τεθεί υπό κράτηση, ως μέρος της έρευνας σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος.


Με το διάταγμα της 27ης του Ιουλίου, η Χωροφυλακή και η Ακτοφυλακή, έχουν τεθεί επίσης, υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Εν τω μεταξύ, είναι χαρακτηριστικό ότι δύο κορυφαίοι στρατηγοί, στρατιωτικοί διοικητές του Στρατού Ξηράς, παραιτήθηκαν με πρόωρη συνταξιοδότηση ακριβώς πριν από τη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με  στρατιωτική πηγή, όπως ανέφερε το κρατικό Πρακτορείο Anadolu .


Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης η  στρατιωτική πηγή, υπό τον όρο όμως τήρησης της ανωνυμίας λόγω των περιορισμών, δήλωσε ως παραιτηθέντα τον Kamil Başoğlu, επικεφαλής της Διοίκησης Δόγματος, και το  στρατηγό Ιχσάν Uyar που είχε ζητήσει επίσης συνταξιοδότηση στις 28 Ιουλίου
 
Εκτός όμως από αυτά τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το υπόψη πρακτορείο,  ήλθαν πληροφορίες και από άλλες πηγές που δεν διαψεύστηκαν και αναφερόντουσαν σε βιαιότητες, σωματικές κακοποιήσεις, ακόμη και σε βιασμούς ανωτάτων αξιωματικών, με σκοπό να ευτελίσουν, να ρίξουν το ηθικό και να παραδειγματίσουν τους υπόλοιπους στο στράτευμα.

http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου